Félelemről

"Ha beakarsz lépni a szeretet világába, magad mögött kell hagynod az elméd. Az elme beavatkozás nélkül kell élni. Az elme nagyon fontos a maga helyén, pl. piacon, de nincs szükség rá a szeretetben. Szükség van rá, ha költségvetést készítesz, de felesleges amikor alámerülsz belső világodba. Szükség van rá a matematikában, a meditációhoz azonban nincs. Az elme haszna csak a külső világra vonatkozik.

A belső világodban egyszerűen felesleges. Tehát szeress egyre erősebben... feltételek nélkül. Nyílj meg - légy maga a szeretet. Amint szeretetté válsz, egészen új világ nyílik meg előtted, határok nélkül.

Sose feledd: az elme segít az embereknek bezárulni. Az elme erősen retteg a kitárulkozástól, mert félelemből áll. Minél kevesebb a félelem valakiben, annál kevésbé használja az elméjét. Minél jobban retteg valaki, annál inkább támaszkodik az elméjére. Talán megfigyelted már, hogy amikor félsz, szorongsz, ha valami gondod van, az elme tolakodik a középpontba. Ha gondterhelt vagy, az elmének nagy a jelentősége. Amikor minden rendben van, és nem félsz, az elme háttérbe szorul. Az elme olyan mint a politikus, mindig félelemben kell tartania az országot, ha vezető akar maradni. Ha az emberek nyugodtak, akkor a politikus szerepe jelentéktelenné válik. Ha félelembe tartja az embereket, akkor a politikus hatalma óriási."

(Osho)

Címkék:

HozzászólásokElme

"Az első dolog tehát, hogy megérts az elme természetét.
Csak így tehetsz valamit.
Ha figyelsz, láthatod, hogy soha nem találsz olyan entitást, mint elme.
Mert olyan nincs is.
Figyeld meg: gondolatokat fogsz találni, de soha nem fogsz az elmére rábukkanni."
/Osho Tantra 33. o./

Ha már a gondolataidat/érzelmeidet tudod irányítani akkor Te is Enti lehetsz. :)))