Itt és most ...

Ellenállásaink és a korlátok elengedése óriási segítség abban, hogy megtapasztalhassuk a jelent, az itt és mostot. Sajnos, ez a legtöbbeknek nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem megy. Mégis, ha létezésünk finom áramlásának részei kívánunk lenni, - ha boldogok akarunk lenni - akkor mindennapi életünk részévé kell tegyük az elengedés, a "kis halálok" gyakorlását.

Amit elfojtunk, nem akarunk megoldani, az életünk árnyékává válik és így saját árnyékunk megjelenik életkörülményeinkben, emberi kapcsolatainkban. Ekkor hajlamosak vagyunk másokat vagy a világot okolni problémáinkért és ha ez átmenetileg hatékonynak is bizonyul számunkra, ez a megoldás mégis téves ösvényekre vezet bennünket.

A valódi megoldás bennünk van: maradjunk itt, a JELENBEN, éljünk itt és most, a kellemetlenségekkel és az örömökkel együtt. Maradjunk nyitottak, éljük meg azt, ami van és csak annyit. Ne tegyünk hozzá és ne vegyünk el belőle. Így adjuk át magunkat az elengedés bölcsességével, a jelen erejének.

Ha elevenebb akarsz lenni, élettől duzzadóbb, akkor keresd az élet sajátosságait, a lágyságot, a törékenységet. A zűr, a lárma megkeményit. Élj úgy, hogy minden pillanatban szabad légy az előző pillanattól. Az élet nem egy megoldandó probléma, hanem egy rejtély, amit meg kell élned. Ne gyűjtögess meg nem élt pillanatokat magad körül, mert megkeményedsz. Csak úgy maradhatsz lágy, ha nem hordozol magaddal semmit a múltból ...

Szeretnék ajánlani egy könyvet, mely megtanit a jelen pillanat erejének felismerésére :

Eckhart Tolle: A MOST HATALMA a gyakorlatban.

Címkék: