Lényegi dolgok

Van egy történet a három utazóról, akik Rómába mennek. Meglátogatják a pápát, aki megkérdezi az elsőtől:
- Meddig maradsz itt?
A férfi azt feleli: három hónapig.
- Akkor sokat láthatsz majd Rómából.
Az ott tartózkodás hosszára való kérdésre a második utazó azt feleli, hogy csak hat hétig tud maradni.

A pápa azt mondja:
- Akkor te még többet láthatsz, mint az első.
A harmadik utazó azt feleli, hogy csupán két hetet tölt Rómában, mire a pápa így szól:
- Szerencsés vagy, mert módod lesz megnézni mindent, amit látni érdemes.
Az utazók nem értik ezt a megállapítást.

Gondolj csak bele: ha ezer évig élnél, számtalan dolgot elszalasztanál, mert folyton halogatnád a dolgokat. De mivel az élet olyan rövid, így nem engedhetjük meg magunknak a halogatást. Bizony az emberek mégis ezt teszik - a saját kárukra.
Képzeld csak el, ha valaki azt mondaná neked, hogy csak egyetlenegy napod van hátra az életből.
Mit tennél? Felesleges dolgokon töprengenél?
NEM, azokról teljesen megfeledkeznél. Az igazán valódi lényegi dolgokat nem halogatnál.

Hozzászólásokstarlit

szerintem ez a kép jó lesz!Az én mondásom pedig: "Élj

Az én mondásom pedig: "Élj úgy, hogy nem létezik halál."
A barátnőd pedig még nem mulasztott el semmit. Mondja el most mennyire szeretni.Mindenkinek ...

Gondolatokat cserélünk, ehhez hozzátarozik az is, hogy az enyémet is megismerjétek.
A fő cime az irásomnak az volt, hogy "Lényegi dolgok". Vagyis a jelentősen lényeges dolgokról van szó. Pl. egy személyes jellegű történetet leirok röviden.
Barátnőmmel történt meg az eset, hogy megbetegedett az édesanyja, rákos dagata keletkezett, majd az utolsó stádiumban kórházban kezelték, és ápolták. Pár hét alatt meghalt az édesanyja. Barátnőm elmesélte, hogy a legjobban az bántotta, hogy sosem mondta az anyukájának, hogy szereti. Élete során elmúlasztotta, és ezért egész életében ezt bánja a legjobban. A többiről nem is beszélve, hogy több időt tölthetett volna vele, de már késő volt. Ezek a lényegi dolgok, melyek az emberekről szólnak, legfőbbképp a hozzánk közel álló emberekről A vissza nem térő pillanatokról. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy melyek azok a dolgok, amik számára a legfontosabbak élete során.
Hogy is van az a közmondás? Úgy élj, mint ha minden napod az utolsó nap lenne életed során?Kedves történet :)))

Kedves történet :)) Erről csak a saját életem jut eszembe , amikor kérdezik mi történt velem hogyan vagyok ! Erre azt válaszolom mindig, hogy azt sem tudom hol kezdjem , mert velem egy nap alatt annyi minden történik mint mással egy hét alatt :)))))))))) Ez csak lehet , ha megpróbálok mindenhol ott lenni , mármint olyan értelemben , hogy ott lenni jelen ahol éppen vagyok :)) Figyelni arra ami történik , megélni azt ami történik, megérteni ami történik velem, átlátni a fontosságát, megérezni az üzenetét a tanítását :)))) Sokszor egy mondat elég , sokszor egy illat, sokszor egy kedves szó aznap , sokszor egy ölelés , sokszor egy szempárban való elmélyülés :)))) Hogy mi a felesleges azt eldönti ki-ki saját maga a saját életében , és felesleges azon vitázni nekem ez neki az :))) Ami neki tanítás , nekem már megértés és fordítva :))) Tiszavirág élet , mondja Datatrop:))) Hiszen az is , hiszen Eistein óta az idő relatív :))))Én szeretem a mindennapi tiszavirág életemet a felébredéstől a lefekvésig :)))
Starlit ! Tudomásul kell vennünk , van akinek beépül van akinek nem , van akik értik és lesznek akik nem , vagy nem is akarják a lényeg , hogy megosztottad itt és most ez fontos neked , nekem , nekünk, és azoknak akik fontosnak érzik a lényegtelen dolgokkal szemben :)))))))))))) Tisztelettel Merkaba :)))) Öleléssel szeretettel :)))))))Az egy dolog, hogy hiszek-e

Az egy dolog, hogy hiszek-e benne, vagy sem, de én úgy gondolom, hogy az élni akaró emberek, azok az életük során akarják megélni pillanataikat. Nekem még nem üzentek vissza a túlvilágról, hogy élvezik a halál utáni életet ...Ez is csak egy korlátolt

Ez is csak egy korlátolt felfogás a halálfélelem miatt.
De ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy nincs halál és minden folytatódik tovább a test elhagyásakor, akkor senki nem igyekezne sehova. Sőt nincs is hova igyekezni ez benne a jó.

Szeretettel!szia

Talán csak abban az esetben :-)starlit

Ha mi is tiszavirág életűek lennénk, akkor csak a génjeink továbbadása volna fontos?