Sokaságról

Szivesen olvasom Osho bácsi irásait, és az egyik kedvenc irását szeretném nyilvánossá tenni, mellyel teljességgel azonosulok.

Társadalmunkban mély elvárás, hogy pontosan úgy viselkedj, mint mások. Abban a pillanatban, ha egy kicsit is másképp cselekszel, idegenné válsz, és az emberek nagyon félnek az idegenektől.

Ebben a társadalomban senki sem fogadja el önmagát. Senki sem elégedett saját magával.
Hogy miért?
Mert ez a társadalom életstílusa: szüntelenül elégedetlenkedik magával. Ha pedig te nem becsméreled, hanem elfogadod önmagad, akkor kívülállóvá válsz. A társadalom nem tűri el, ha valaki kívül van a karámon, mert a társadalom sokaságra épül, a sokaság politikája. Ha sokan vannak az emberek jól érzik magukat.

Ebben a világban ahhoz kell a legnagyobb bátorság, hogy önálló személyiségként éljünk. Egyénnek kell lenned, és nem számit,ha az egész világ ellened fordul, csak az számit, hogy a tapasztalataid igazak.
A különbözés nem megengedett, mert a különbözés végül önálló egyénekhez, egyediséghez vezet, már pedig a társadalom nagyon fél az egyénektől és az egyediségtől. Azt jelenti, hogy valaki kiválik a tömegből, és ügyet sem vet a sokaságra.
Rátalált önmagára, a saját útjára, a saját stilusára, hogyan éljen, haljon, ünnepeljen, énekeljen, táncoljon. Hazaérkezett.
És senki sem érkezhet haza a tömeggel. Mindenkinek egyedül kell hazatérnie. (Osho)

Címkék:

HozzászólásokUhh

Nagyon jóó!:)

Főleg ez a legvégén!
És senki sem érkezhet haza a tömeggel. Mindenkinek egyedül kell hazatérnie

Köszi!:)

Ez remek:-) Köszönet érte!