Változtass magadon és szokásaidon, ahhoz hogy megváltozzon kapcsolatod

Gondolkodtál-e már azon, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy megváltozzon a már nem jól működő kapcsolatunk?
Elsősorban ne felmelegítsétek a korábbi kapcsolatot, hanem alapvetően változtatni kell a rögzült szokásokon.

Kellenek a konfliktusok, ne féljünk tőle!
A konfliktusok teszik lehetővé, hogy új minőség (harmónia) jöjjön létre.

Gyakran elfordul, hogy egy kapcsolat unalmas rutinná válik, és ilyenkor az aktívabb fél menekülni akar. Ebben az esetben, ha mélyre ásnak a felek, és megkeresik az eltávolodás okait, és előbányásszák a múltból a szép élményeket, akkor újból kezdhetnek építkezni. Ehhez új életvezetés kell. Sok figyelem, rengeteg beszélgetés, kevesebb netezéssel töltött idő.

Önismeret nélkül nincs siker!
A változtatás és az újjáépítés csak abban az esetben sikerülhet, ha mindkét fél képes arra, hogy megvizsgálja saját szerepét. Figyelt a párjára? Kereste a kedvét? Akart adni is, vagy csak végig arra törekedett, hogy csak kapjon? Nem vált-e az évek során csak anyává (apává) és nem feledkezett el arról, hogy nő (férfi) is, akinek szüksége van gyengédségre, kedvességre, szexuális élményekre?

Feltétlen fogalmazzuk meg az érzéseinket !
Ne csak a sérelmeinkről, fájdalmainkról beszéljünk, hanem a jóról, szépről is!
Pl. Azért jó veled, mert ....
Tőled tanultam meg ....
Azért szeretlek mert ....
Arra vágyom, hogy ....

Merjünk segítséget kérni!
Ne játsszuk el, hogy minden rendben van.
Merjünk sírni, kiborulni, eresszük ki a gőzt.
Nagyon hasznos lehet, ha egy kívülállótól segítséget kérünk, akár szakembertől, akár egy elfogulatlan ismerőstől. A külső segítő ne legyen az édesanyánk, a legjobb barátnőnk, vagy a legkedvesebb kollégánk. Az együttérzésük ideig-óráig javítja a közérzetünket, - akár jól esik együtt szidni a "gazembert" - de abban meggátolnak minket, hogy számba vegyük a saját hibáinkat, és újból felismerjük a párunk pozitív tulajdonságait.

HozzászólásokAlexa20

Szia Alexa20!

Ne aggodj egy másodpercig sem. A zsenik a káoszban érzik jól magukat. :-)))
Egyébként Te magad is elhiszed az az álláspontot, hogy ez neked nem megy, és nem tudsz uralkodni rajta. Amíg így közelíted meg a dolgot, és úgy is cselekszel, addig nem fog változás történni. Csak arra koncentrálsz hogy, megint elrontom , megint elfelejtettem. Amíg erre figyelsz nem is lesz ez másképp. Figyel arra amit szeretnél, hogy ügyesen vezetsz, hogy rendezettek körülötted a dolgok. És arra keress megerősítést. Az apró sikerélményekre. Mert az mindig van, csak észre is kell venni. És a változás megjön. :-DEn egy nagyon figyelmetlen

En egy nagyon figyelmetlen lany vagyok rosszul vezetek szanaszet vam korulotem minden emiat sokat veszekedunk meg akar valtoztatni de miatam alitolg en meg meg akarok valtozni miata de magam miat is tudom h nem jo h iilyen figyelmetelen vagyok igy nem visszem majd semmire de ezen nehez valtoztatni pl vezetesnel elege probalok figyelni de meg mindig sokszor hibazom.es mindig vmit elfelejtek amit nem kellene nem tudom h lehetek ilyen....szia furstklari,

Nagyon jó gondolatelemzés.
Én úgy gondolom, ha valakit igazán megszeretünk, akkor a saját magunkon történő változtatás nem esik nehezünkre, sőt észre sem vesszük, mert a kedvesünkre figyelünk, és a figyelem által változunk. A változásnak is csak akkor lesz eredménye, ha mi magunk is jól érezzük magunkat benne és ahogy leirtad, magunk miatt változzunk, ne megfelelésből.kicsit másként

Szia!

Igen igen, változtatni kell magunkon és a szokásainkon. De nem mindegy az indítatás. Mert nagyon sokan vannak így és vátoztat is, de nem önmagától. Változtat gondolkodásán, és szokásain, de abból az indítatásból, hogy így majd jobban megfelel párjának. Azokat a dolgokat kezdi el csinálni amit párja "elvár" tőle.
Úgy éli a párkapcsolatát, hogy olyan dolgokat tesz amit párja látni szeretne benne. És elhiteti magával, hogy ha úgy tesz és beszél, amit a másik hallani és látni vágyik, akkor Őt fogja iazán szeretni. De ez önmagunk és partnerünk becsapása. De ettől az a fél aki Jó szándékból ilyen formában változtat, az valójában nem érzi jól magát. Amit saját hitegetésével, magának is palástól. A változásnak önmagunk indítatásából kell fakadjon. A kettőt összekeverni nem szabad.

Az önmagunk indítatásából fakadó változtatás sikerhez vezet. Persze kell hozzá a másik fél, aki el is tudja azt fogadni. A párkapcsolat mindig két emberen múlik. Két ember tapasztalatán, és vonzásán. Itt már konbinálni kell a két vágyat. És kompromisszumokat kell kötni. Még a legjobb kapcsolatban is. A két vonzást össze kell hozni. A kulcs az őszinte komunikáció, és a pozitív hozzáállás. :-)))))))))):))

Kedves Starlit ! Áldás neked :))Ez menne is,csak kéne hozzá

Ez menne is,csak kéne hozzá egy partner is:S