Változás

Olvastam valahol, hogy vannak olyan éjszakák, amik után az ember felébredve akár nevet is változtathatna, annyira megváltozott. Azt hiszem egy ilyenen vagyok túl.
Hónapok óta szívom magamba az információkat, valahogy mindig azt kapva amire éppen szükségem van. Próbálom a saját énemre és életemre szabva összegyúrni őket. A legfontosabb üzenet számomra, hogy minden tőlem függ, én irányítok, azt hozok ki az életből, amit csak akarok, mert képes vagyok rá. Jól hangzik, és már tudom, hogy igaz is mindez, de volt valami nyomasztó az egészben.

Támadt egy olyan gondolatom, hogy ez önzőségről szól, nem akarhatok jót csak magamnak, hisz egész életemben áldozatot játszottam, másokkal törődtem, nem tudnék most csak saját magammal foglalkozni.
Aztán jött az első, nagy akadály, és persze nem tudtam egyedül átvergődni rajta. Segítséget épp attól kaptam, akitől a legkevésbé vártam és legkevésbé érdemeltem meg. Néhány hétnyi szenvedés, fájdalom, mínusz 5-6 kg és sok átvirrasztott éjszaka után azonban letisztult a kép.
Önző épp akkor voltam, amikor áldozatnak hittem magam. Midenem megvolt, ami a boldog élethez kell, de nekem nem volt elég. Folyton sajnáltam és sajnáltattam magam a körülményeim miatt, a páromat hibáztattam és a szüleimet. Mindenki hibás volt, azért, mert én képtelen voltam szembenézni önmagammal, mert képtelen voltam nyíltan elmondani az érzéseimet. Szegény önmagamat sajnáltam éveken keresztül, mástól várva a csodát, hogy tegyenek már végre valamit értem, azért, hogy én boldog legyek, és persze szentül meg voltam győződve róla, hogy én mindent megteszek az ő boldogságukért.
Most, hogy egyedül maradtam, müködött még bennem a "jóleső" önsajnálat, hogy szegény kicsi én egyedül maradt, szegényt senki nem szereti, jaj de szar is ez az élet.
De ennek vége. Visszanézve tisztán látom a hibáimat, hogy mit rontottam el, és már őszintén, minden fenntartás nélkül tudom elfogadni, hogy az én életem csak tőlem lehet jobb. Ez pedig nem önzőség, hisz ha én rendben vagyok, csakis akkor tudok mást is boldoggá tenni.
Amire még szükségem volt, az egy hosszú beszélgetés. Ennek nem most volt itt az ideje, már késő és a helyzet nem változik tőle, de nekem sokat segített. Évek óta halogattam, de végre sikerült. Mindent el tudtam mondani őszintén, beismerve minden hibámat, kifogáskeresés nélkül. Nagy megkönnyebbülést okozott ez, de a fájdalom persze nem múlt el tőle. Talán túl nagy árat fizettem a felismerésért, és az az ember akit megismertem magamban elég szánalmas, őnző és bizonyos esetekben kifejezetten hülye is, de tudom mik a gyengéi és tudom min kell dolgoznom. Ebben már nem várhatok segítséget, nem várhatok sajnálatot senkitől, de mezekre már nincs is szükségem. Egyedül is menni fog, mert képes vagyok rá. Azért még van dolgom, épp elég. Törlesztenem kell azok számára, akiket megbántotta, akiknek fenekstül feforgattam az életét, és a sajátomat is fell kell építenem, az alapoktól. DE végre el is hiszem, amit eddig csak hinni akartam, és sikerült legyőznöm a legnagyobb félelmet, sikerült megnyílnom, őszintének lennem, lerázva minden álarcot magamról. Tudom, hogy ez nagy kockázattal jár, de nem bánom, önamagamat kell adnom, bármilyen is az, mert, ha folyton a szerepeimet adom elő, egy idő után megint nem fogom tudni, ki is vagyok én valójában.
Talán késő ez a nagy felismerés, talán nem, nem is tudom. De az biztos, hogy a tanultakat kamatoztatni akarom és fogom is. Eddig azt hittem, jó úton vagyok, elindultam a felismerés felé, de mindezt csak szerettem volna. Most tértem igazán magamhoz, szóval elindulok, ismét, és megteszem ezt újra és újra, ahányszor csak szükséges.

Hozzászólásoksterkeni

Találd meg önmagad! Ez legyen a legfontosabb, ne foglalkozz mással. Szeretnéd jobbá tenni szeretteid és ezáltal a saját életed? Igen? Akkor "tedd" magad rendbe. Egy ember mondta „ha én magam rendben vagyok, azok a dolgok is rendben vannak, amiket teszem”. Te is ember vagy! És ami embernek eddig sikerült, arra te is képes vagy. TUDATOSÍTSD magadban azt, hogy KI vagy valójában. Ismerd meg önmagad. Azért érzel önbizalomhiányt, mert nem ismered 100%ban önmagad. És amit nem ismer az ember attól általában fél. Önismeret sterkeni! Az önismeretből MAGAbiztosság ered. Ha tudom, ki vagyok, és ismerem önmagam, akkor nem okozok kellemetlen meglepetéseket magamnak. Ez a tudat – miután megtapasztalod persze – könnyed, lebegő érzést ad - mintha szerelmes lennél – és jól fogod érezni magad, mert eltűnik a belső feszültség.

Önérzet jelentése: - Az ember saját értékének tudata s az ebből fakadó határozottsága. Légy kérlek önérzetes ember.Ez nagyon jó kérdés, nem is

Ez nagyon jó kérdés, nem is tudom. Mindig is az voltam, és most minden annyira új megvilágításba került, hogy csak kapkodom a fejem ide-oda és elég nehéz elhinni, hogy valóban képes vagyok mindarra, amiről tudom, hogy lehetséges. Talán nem is bizonytalan vagyok, hanem maradt még bennem egy adag önbizalomhiány, tehát magamban nem vagyok 100%ig biztos.sterkeni

Mért vagy bizonytalan?Kedves Admin és Neytiri

Az írás valóban azért született, hogy idővel bármikor vissza tudjak emlékezni arra, amit átéltem, amit felismertem, és ahonnan el kell indulnom. Tisztában vagyok azzal is, hogy a neheze még csak ezután következik, de a lelkemről a legnagyobb szikla legördült. Először sikerült magammal szembenéznem, senkit nem hibáztatva a saját cselekedeteimért és felelőtlenségemért, de ami még fontosabb, sikerült beszélnem is erről, igaz már későn, de nagyon jó érzés volt, minden szóval megkönnyebbültem. A munka nagy része csak ezután következik, de végre nem csak szajkózom, hanem tudom is, hogy minden tőlem függ és nem várhatom senkitől, hogy szeressen, csak azért, mert ez az ő kötelessége, az élet nem erről szól.így látom én is ahogy Neytiri

így látom én is ahogy Neytiri megfogalmazta. szeretném ha sokan olvasnák el a soraidat, mert ezzel példát tudsz mutatni másoknak is, saját változásod, saját utad példáját. másrészt tudom hogy az ilyen nagyszerű "felismerések" után a cselekvés ideje jön. és a cselekvés közben a megszokások vissza-vissza akarhatnak térni, így érdemes lesz saját magad számára újra és újra elővenni és felidézni e tiszta pillanatokat, így jó ha te is emlékezel majd arra amit most leírtál. sőt, a legjobb ha készítesz pár sort ami tömören és röviden megfogalmazza és reggelente ezzel indítva a napot, hogy te magad vagy felelős a sorsodért és te magad irányítod az életed, és pont ezzel tudsz a legtöbbet segíteni a szeretteidnek is. persze fogalmazd meg ezt a felismerést úgy, ahogy számodra a legjobban tetszik.Hatalmas

erő, letisztultság, elfogadás és nyugalom árad a szavaidból! Biztos, hogy valami jelentős dologhoz érkeztél és most elindul valami újabb! Csodálatos, hogy ez a letisztulás éppen a mai teremtő napra következett be, biztos, hogy hosszan fog ez kisérni és röpíteni Téged!:)

Minden jót Neked!