SUSANNA blogja

Hallom a madarak énekét

A kertben vagyok éppen, a szokásos dolgaimat teszem. Locsolok, gazolok semmi különös...de mégis.

Egyszer csak csodálatos hangok ébresztenek fel gondolataimból. Gyönyörű madárcsicsergés a közelemben. Abba hagyom a munkát, és felállok, honnan jön, a hang fürkészem a környezetem. Tulajdonképpen, szinte minden irányból. Teljes az összhang a természetben. Tovább »

Újratervezés

Sokan használnak, használunk GPS-t, vagy annak telefonra készített változatát, és számtalanszor szükség van rá. Használat közben sűrűn hallom, a szót, fogalmat „újratervezés”, és máris új utat jelöl ki, hogy elérjük a célunkat. Tovább »

Egy születésnap margójára

Mivel napokon belül itt a születésnapod, most ebben a formában köszöntelek, mivel személyesen nem áll módomban.
Azt gondolod talán, hogy haragszom rád mivel volt egy vitánk pár hete, azóta alig van kommunikáció köztünk, akkor is röviden, tőmondatokban. Pedig nem kellene így lennie. Én nem RÁD, hanem ÉRTED haragszom! Ezt azonban tisztázni kellene, és pillanatnyilag nincs kivel. Tovább »

Isten tenyerén?

Megszületünk, cseperedünk. Majd kezd a világ kinyílni számunkra. Jó esetben van szerető családunk, akik óvnak, és a legjobbat akarják nekünk. De vajon Ők tudják mi a legjobb nekünk? Sokáig mi sem tudjuk, legfeljebb azt mi az, amit biztosan nem akarunk. Tovább »

Az én kiskertem, békésségem

Hogy mi a nyugalom, és mi az, ami változott?
Amikor a természetben vagyok, pl. a kertemben, teljesen felszabadult tudok lenni.
Hallom a madarak énekét, gyönyörködöm a virágzó gyümölcsfákban, érzem a föld „szagát” amikor művelem. Nagyon el tudok fáradni pár óra munka után, de ez jóleső fáradtság. Látom az egyre rendezettebb kertem és már látom, amikor szüretelem a termést. Tovább »

"Ébredés"

2015 október 29.-e történése!

Azóta a nap óta készülök megírni azt különös reggeli "ébredést". Nem siettem el ez tény, de időt akartam hagyni magamnak is, hogy megérthessem mi is történt. Illetve tartottam tőle, hogy egyszer ennek is vége lesz, és minden visszarendeződik a régi megszokott rendben. De mi is történt? Még ma is furcsa amikor visszaidézem, és ezt sokszor megteszem! Tovább »

Kihívás-sokk

Szeretem a kihívásokat, de néha az élet, sors, vagy univerzum, sokká változtatja.

Például az elmúlt időszak nem volt kegyes hozzám, vagy csak így éreztem?
Változásokat akartam! Sokat, és ... megkaptam! Anyagilag, hangulatilag, életérzésben, a családom boldogulásában. Tovább »

A vonzás "magasiskolája"? 2.

A két-három hónappal ezelőtt egy új lehetőség villant fel előttünk, aminek örültünk, mert plusz bevételt jelentett volna.
Hetekig húzódott a dolog. A cég képviselője volt nálunk, és mindent rendben talált. Megvalósíthatónak tartotta a tervet, és jónak látta a helyszínt, még kért két hetet, mert volt egy másik érdeklődő is. Tovább »

A hála

Végre elérkezett a nap, amikor több havi távollét után haza jött a fiam.
Nagyon hiányzott már nekünk.
Sokszor mondta, hogy jönne, de nagyon sok a dolga. Hittem is meg nem is.

Kicsit később ért haza, mint ahogy vártam, de végül is megérkezett. Készítettünk neki minden jót, amit szeret, bár nem várta el. Tovább »

Álmodtam egy álmot

Úgy gondolom ez nem csak az én álmom.

Mivel ma választások vannak, az álmom is ezzel kapcsolatos. Mégpedig az én álmom arról szól, hogy az emberek most nem pártokra szavaznak.

Elmennek szavazni, bárki is ér el jobb eredményt, béke, és nyugalom váltja fel az eddigi gyűlölködést, a szemben állást, és egymás becsmérlését. Tovább »

"Megérdemlem, hiszen jól keresek!"

A magát kényszer pályán érző fiatal kis hölgy történetét írom le.
A helyzete úgy hozta, hogy egy ideje a szülőfalujába él, édesanyjával. Minden végzettsége, és nyelvtudása ellenére nem termett számára a közelben babér, bár próbálkozott. Tovább »

A vonzás "magasiskolája"?

Csütörtökön este nyolc körül ültem a gép előtt, és a szokásos híroldalakon böngésztem, de igazából semmi nem kötötte le a figyelmem.

Viszont többször eszembe jutott a fiam, mintha még beszélnem kellene vele. Alig villant ez be a tudatomba, amikor megszólalt a telefonom. Tovább »

Álom és valóság 2

Már jó fél éve történt, hogy azt a bizonyos álmot láttam a lányommal kapcsolatban, és írtam róla. Azóta történtek dolgok.

Többek között azzal a bizonyos projekttel kapcsolatban két magasabb szintű tárgyalás.
Egyik egy nemzetközi céggel Budapesten. A másik megyei szinten, az első számú vezetővel, majd egy szakértőkből álló vezetői csapattal. Tovább »

Az idő! - Az én időm!

Sokat foglalkoztat mostanában.
Mindig siettetném.
Gondolatban már előrébb járok. Néha csak órákkal, időnként napokkal, és előfordult, hogy egy hónappal is előrébb vagyok, vagy szeretnék, lenni. Miért?
Még nem tudom, csak felsejlenek gondolatok.

Mérhetjük az időt sokféleképpen.
Évezredek, évszázadok,…,évek, hónapok, napok, órák..stb. Tovább »

"A béke szigete"

Van egy távoli rokonunk, és egy alkalommal ezt a – számomra – meglepő kijelentést tette. – Ez itt nálatok a béke szigete!

Először nem értettem.

Hasonló háttérrel rendelkezünk, vannak még más hasonlóságok is, pl. gyerekek, vagy mind a kettőnk életében jelenlévő betegség.
Ő teljes családban él, három gyerekkel, én csonka családba két felnőtt korú gyerekkel. Tovább »