Harag

Haragszom, már évek óta, de eddig nem voltam teljesen tudatában.
Haragudtam a világra, amiért az történt, ami.
Lett haragosom is az elmúlt évek alatt. Vagyis a családomra haragvó.

Nem tudtam megoldani a helyzetet, rosszul aludtam, belesüllyedtem a depresszióba. Nagyon nehezen tudtam kilábalni belőle, pedig sok mindennel próbálkoztam. Talán itt volt a gond, hogy "próbálkoztam".

A napokban haza felé sétáltam és össze találkoztam egy utcabeli idősebb nénivel.
Észrevett valamit, amikor beszélgetni kezdtünk, és egyenes ember lévén rákérdezett;- Gondod van valakivel?
- Ugyan, csak egy szomszéd akivel nem értünk egyet, és most kicsit elmérgesedett a helyzet.
- Na akkor idefigyelj, és hallgass egy öregasszonyra, nézz szembe a gonddal, a bajjal, és azzal akivel úgy érzed a probléma van. Magad teszed tönkre magad. Legyen tartásod, tedd tisztába ezt a dolgot és ne gondolj többé rá. Meglátod minden jobb lesz utána. Egyszer és mindenkorra tudd le ezt a problémát.Soha többé ne gondolj rá mint gondra.

Hazaértem, közben elgondolkodtam a szavain. Miért is ne cselekedjek, hiszen én nem tettem semmi rosszat ellene, csak belebonyolódtam egy értelmetlen vitába. Rám telepedett az a kellemetlen érzés, és nem tudtam szabadulni tőle. Ő meg fölénybe érezte magát, szinte megfélemlítve éreztem magam.

Most így utólag, egy film jut szembe ezzel kapcsolatban; A prófécia. Abban láttam, ahogy két vitatkozó egymástól milyen módon igyekszik energiát "rabolni". Érdekes, hogy eddig ez nem jutott eszemben.

Vettem egy mély levegőt, és átmentem. Elmondtam, hogy megtaláltam a megoldást. Azt ő "természetesen" nem fogadta el, pedig szinte teljesen az ő akarata szerint oldódott volna meg a vita.

Közöltem vele;- Innentől kezdve Te azt csinálsz amit akarsz, én nem haragszom tovább, a dolgot lezártnak tekintem, a többi a Te dolgod. Én a mai naptól nyugodtan fogok aludni, ez biztos.
Haza mentem, jól éreztem magam, és az utóbbi idők legjobb éjszakáját hagytam magam mögött.
Nincs harag tovább, én tovább léptem.

Nem értem miért kellett egy idősödő néninek a véleménye, én "ismertem" a Titkot, de úgy látszik Ő pedig általa élt. Hálás vagyok neki amiért felnyitotta a szemem. Már nem haragszom, és nem fogom engedni, hogy ez az érzés még egyszer így eluralkodjon rajtam.

EZENTÚL TUDATOSAN FOGOM ELLENŐRIZNI AZ ÉRZÉSEIM, ÉS GONDOLATAIM. NEM ENGEDEK TÖBBÉ ILYEN GONDOLATOKAT AZ ÉLETÜNKBEN.

Amióta ez történt, mindennap valami új, és jó dolog történik körülöttem velem.

Az utóbbi idők legjobb története számomra, mert velem történt, és én vagyok a haszonélvezője.

HozzászólásokKedves Cathsy!

Amit leírtam, hogy siker történet-e vagy sem?

Talán igen, mert azzal kezdtem a megbocsájtást, a megbékélést, hogy előbb saját magamnak bocsájtottam meg.
Az elmúlt pár év összes rossz döntéséért, és elhibázott cselekedetéért. Igaz erről itt nem írtam.

Remélem ezekhez, már nem is fogok visszatérni. Persze nem könnyű, vannak rossz napjaim nekem is, mégis erősen hiszem, hogy körülöttem minden jóra fordul.

Lassú ez a javulás, szem kell hozzá, viszont van szemüvegem. Van támogatásom, és van kulcsom, amivel kinyitom azt az "ajtót" amely mögött ott az emlékeztető, a segítség.

Neked még azt tudom írni, hogy ez nekem is egy hosszú folyamat volt. Idő kell ahhoz, hogy mindent megélj, és elfogadj, és megtanulj a tanítások szerint élni. Ha ez már megy, még mindig lehetnek rosszabb napjaid, de akkor már tudatosan átterelheted a figyelmed a helyes irányba.

Nagyon jó munkát hozzá, és sok erőt. Hidd el a tanulás soha nem fejeződik be, és soha nem késő elkezdeni.Jó olvasni

a sikertörténeteket!
Én csak egy emberre haragszom: saját magamra. Nem tudom, hogy lehetne ezt elengedni. Haragszom magamra, amiért egyedül vagyok, mert nem sikerül a titok szerint élni, mert szívem szerint álló nap csak feküdnék a takaró alatt, mert gyakran szeretnék sírni, de képtelen vagyok még erre is, mert nem tudom megélni az érzelmeimet úgy, ahogy kell...
Még folytathatnám.
Másokra sosem haragudtam, ha mégis, gyorsan megbocsájtottam, nem hurcolásztam. "A sértődött félnek sosincs igaza", azaz a sértődés nem vezet sehova.