szabox blogja

Egy titokzatos üzenet

Mei egy darabig a fiút nézte, majd megfogta a kezét és egy hold alakú apró valamit csúsztatott a kezébe, majd puszit adott neki és elment. Ming a kezében lévő dolgot nézte, majd kettétörte és egy kis papírt talált benne, rajta egy üzenettel:

"Jobb gyertyát gyújtani, mint átkozni a sötétséget."

Nem értette, hogy mit akar ezzel a lány mondani neki. A nagyapja lépett oda hozzá és elmagyarázta neki, hogy ez egy szerencsesüti volt, aminek az üzenetét nem a lány választotta. Tovább »

Beszélgetés a félelemről

Halihó! Itt egy újabb szösszenet tőlem. Egy rövid kis írás a félelemről és annak az oldási lehetőségeiről. Vagyis az inkább kommentben :)

Csend volt. Zsófi a terapeuta rendelőjében azon gondolkodott, hogy vajon hogyan fog zajlani egy ilyen terápiás beszélgetés. Kinyílt az ajtó és a terapeuta behívta őt:
- Üdvözlöm, foglaljon helyet! Hogyan szólíthatom? Tovább »

Hamis módszerek és terapeutai hitelesség

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban élt egy nem definiálható valami, akiben "fellobbant a vágy", hogy megismerje önmagát. Világokat álmodott meg, bele élőlényeket és ezekbe az élőlényekbe belehelyezte egy darabját a teremtmény legmélyebb részébe. Az idők folyamán csinosítgatta a teremtményeit majd végül kialakult az "ember". Szabad akaratot adott az embernek, miszerint a saját "feje után megy" (egó) vagy alárendeli magát az Isteni akaratnak és engedi magán keresztül "kiáramolni" Istent a világba. Tovább »

A nevelés abszurd oldala

- Mr. Hoover, Ön a minap tanácsot kért tőlem gyereknevelés ügyben.
- Igen, Smith úr, ez így van. A mai nap is nyitva vagyok a tanácsaira!
- Tudja, nem tudom, hogyan kell gyereket nevelni, de azt igen, hogy hogyan tud lelkileg sérült felnőttet csinálni abből az ígéretes csemetéből. Tovább »

Címkék:

Te, Jim! - Mi van, Mo? - Keressük meg Istent!

Aki nem szeretné végigolvasni: két fickóról szól, akik elindulnak, hogy megtalálják Istent. Találkoznak emberekkel, történnek velük érdekességek.

Hónapok óta egy koszos kis sivatagi motel tornácán töltötte a napjait Jim és Mo. Ingyen lakhattak ott, de cserébe az arra járók ott maradt szemetét kellett összegyűjteniük és minden hónap legutolsó napján leadni az arra járó szemeteskocsinak. Tovább »

Címkék:

Önbizalomjavító Intézet

Aki szereti az abszurd irodalmat, akkor olvashat tőlem egy ilyen abszurd irományt. :) A lényeg, szerintem átmegy... :)

---------

Simon átlagos testalkattal rendelkező, enyhén görbe hátú, szemüveges mondhatni tisztességes huszonéves volt. A legnagyobb baja az volt, hogy nem talált barátnőt magának az enyhén görbe háta és a szemüvege miatt. Tovább »

El tudnád képzelni az életedet úgy, hogy...?

El tudnád képzelni az életedet úgy, hogy abban az állapotban élsz, amiről sokan csak beszélnek? Abban az állapotban, amikor a boldogság, bőség állandó?

Természetesen a bőség lehet akár sok pénz is, de lehet napi egy alma.
Ha most hirtelen elveszítenéd mindenedet és csak napi egy almát kapnál ezentúl, akkor vajon örülnél annak? Tovább »

A Táncparkett

Halihó!

Alább egy régi írásom finomított, átalakított változata... Itt-ott lehetnek benn hibák...

Történet röviden, ha nem akarod végig olvasni: egy fiú és egy "gyilkos" viszonyáról szól és aztán arról, hogy a "gyilkos" hogyan kerül be újra egy leszületési körforgásba és kapja meg a büntetését...

Korábbi hasonló írások tőlem:
Buszmegálló - Tovább »

Címkék:

Inga iskola

Szóval, van pár dolog, amit nem árt ha tudsz, mielőtt elkezdesz ingát használni...

- Nem árt tudni, hogy függőség alakulhat ki az ingával... nehéz letenni, de nem lehetetlen.

- ALÁZATTAL kérdeznünk az "ingától". Tovább »

Az összes negativitás eredete

Az negativitások abban határozhatók meg, hogy "valamit rosszul teszünk". Amikor valami rosszat teszünk addig fogunk kellemetlen érzésekkel bírni fizikai testünkben, amíg ténylegesen tovább folytatjuk a káros cselekedetet. Az emberek hajlamosak arra, hogy becsapják magukat. Amikor rosszul tesznek valamit, és ezt nem akarják elismerni, kényszeredetten jól próbálják érezni magukat. Tovább »

A munkád értelme

Az Önmegvalósítás.hu oldalról egy régebbi írásomat másoltam át. :)

"Egész sokat foglalkozok a számítógéppel és annyiszor abba akartam hagyni és valahogy nem jött össze... igazából nem is akartam. Hogy miért az más kérdés. :)
Valamelyik este filóztam, hogy akkor mégis minek csinálom én ezt? Mi értelme van? Mondjuk, már így is sok minden volt, ami miatt "kellett" ez az egész.
Tovább »

Címkék:

Egó film

Rövid videó.... Elfelejtettem, hogy nem lehet beágyazni, így csak a link:

Címkék:

Szerelem alkímiája? Tényleg?

Nu, akkor kifejtem valamelyest az elméletemet, hogy mi alapján alakulnak ki szerelmek, illetve nagy szerelmek. Valamelyest hasonlítani fog a téma Aloe Viki előző életes topicjához, de itt most az ittenről lesz szó. Tovább »

Érvényesítés

Ha valaki nem látta még, akkor megteheti!

VALIDATION c. kisfilmet!

ANGOL TUDÁS KELL HOZZÁ! BÁR ANÉLKÜL IS ÁTJÖN A LÉNYEG! :)

Nekem tetszik! :)

Címkék:

Mondj Igent

Szerintem egy gyönyörű, lélekemelő zene. Nálam eléggé hat a szívemre perpill... :)

Szeitz Kriszta - Mondj igent