El tudnád képzelni az életedet úgy, hogy...?

El tudnád képzelni az életedet úgy, hogy abban az állapotban élsz, amiről sokan csak beszélnek? Abban az állapotban, amikor a boldogság, bőség állandó?

Természetesen a bőség lehet akár sok pénz is, de lehet napi egy alma.
Ha most hirtelen elveszítenéd mindenedet és csak napi egy almát kapnál ezentúl, akkor vajon örülnél annak?

Természetesen még én sem tartok ott, hogy ezt akár az egyik napról a másikra meg tudjam tenni és lehet felhördülnék, hogy MICSODA?

A lényeg nem is ez, hanem, hogy megtanuljuk belülről elengedni a dolgainkat, tárgyainkat, gondolatainkat. Nem könnyű és parancsszóra sem megy. Szokták volt mondani, hogy ha valamilyen élethelyzethez vagy akármihez nagyon ragaszkodik valaki, akkor csak 1napig/1hétig próbálja ki, hogy milyen a "másik" oldal és ha nem tetszik, még mindig visszatérhet abba a helyzetbe, amiben élt...

Persze, ezt is könnyű mondani! De mi van, akkor ha ez sem megy? Érdemes utánajárni, ha kell segítséggel, hogy mi lehet az oka annak, hogy mi állhat annak a hátterében, hogy megfosztjuk magunkat egy jobb, tartalmasabb élettől.

Szokták vót mondani, hogy hagyd már a múltat! Ha önismeretre adjuk a fejünket és rálépünk erre az útra, akkor előbb-utóbb szembesülhetünk azzal, hogy a múlt "árnyai" mekkora befolyással lehetnek a "jelen" életünkre. Lehet egy pár olyan problémánk, aminek a gyökerét a kicsi gyerek korunkban találhatjuk meg, vagy korábban akár, a magzatkorban...
Ezt a gyerekkori énünket hívják Belső Gyermeknek. Amikor történt velünk az a sérülés, mondjuk gyerekkorunkban, akkor megrekedünk érzelmileg azon a szinten. Ha később belekerülünk egy olyan szituációba, akkor be fognak ezek az "emlékek" kapcsolni és úgy reagálhatunk rá, amit akkor... például hisztizéssel. Ezek azért jók, mert ilyenkor szembesülhetünk azzal, hogy hol van/vannak elakadásaink... A "legkomolyabb" sérüléseinket leginkább szüleinktől kaphatjuk.

Mivel tanulási céllal születünk le a Földre, tudtommal, ezért is állít minket ilyen tananyagok elé az Önvalónk. Céllal! Fejlődjünk! Tudatosodjunk! Ezáltal, jobb, tartalmasabb életben lehet részünk, persze ez a kulcs a mi kezünkben van és rajtunk áll, hogy merjük használni.

Láthatjuk, hogyha tartalmasabb életet szeretnénk élni, akkor nem elég a "külvilágban" jól élni, szembesülnünk kellene a belső világunkkal is. Minél inkább szembesülünk sérüléseinkkel és feloldjuk azt , annál inkább állhat bennünk helyre a rend. Különféle módszerek léteznek a belső utunk felfedezésére és lelki sérüléseink feloldására, gyógyítására. Egy idő után elérkezhetünk oda, ahol meg kell tanulnunk felvenni a kapcsolatot a Belső Bölcsességünkkel, Belső Mesterünkkel és Tőle kérni válaszokat a kérdéseinkre, a többi más, "csak" időhúzás... Ha pedig időhúzás van, akkor marad a félelemoldás.

HozzászólásokSzia Neytiri! Köszönöm és

Szia Neytiri!

Köszönöm és viszont Neked is :)Jó gondolatok!:)Köszi!

Én is Boldog Karácsonyt Kívánok Anikónak és Neked is! :)Szia Anikó! Köszönöm szépen.

Szia Anikó!

Köszönöm szépen. Viszont kívánom Neked is... :)

üdv: PéterKedves Szabox!

Barátom! Az Ünnep fénye már beragyogja a várost és ragyogjon a Secret oldal látogatóinak lelkében is.

Legyen ragyogón fényes szép Karácsonyod!

Töltsd békében, szeretetben együtt ezeket az áhítatos napokat! Szeretettel kívánom legyen az Ünnepe boldog! Anikó