Hamis módszerek és terapeutai hitelesség

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban élt egy nem definiálható valami, akiben "fellobbant a vágy", hogy megismerje önmagát. Világokat álmodott meg, bele élőlényeket és ezekbe az élőlényekbe belehelyezte egy darabját a teremtmény legmélyebb részébe. Az idők folyamán csinosítgatta a teremtményeit majd végül kialakult az "ember". Szabad akaratot adott az embernek, miszerint a saját "feje után megy" (egó) vagy alárendeli magát az Isteni akaratnak és engedi magán keresztül "kiáramolni" Istent a világba.

Elindult az egyén a feje után és sok sok évszázad óta eljutottunk máig. Az fizikai eszközeink sokat fejlődtek az évszázadok alatt, viszont mi emberek vajmi keveset - de sokan vannak, akik igen.. meg különben is, mindenki fejlődik, csak van aki lassabban és van, aki gyorsabban.

Mitől függ a gyors vagy lassú fejlődés?
Szerintem, magamból kiindulva (ismerd meg magad és megismered a világot szokták vót mondani) amikor csak vártam a csodára és ócsároltam az esőt a rossz kedvemért, az exemet az elszevedett fájdalmaimért és oly sok mindenkit, akkor az lett volna a legutolsó gondolatom, hogy mindezt magamnak köszönhetem. Sokáig nagyon gőgös voltam, talán mostanra jobb a helyzet és nem vagyok már annyira gőgös, de olykor nehéz bevallani magamnak a fájót vagy éppen szembesülni a fájdalmassal.

Azért is nehéz, mert nem szeretem azt, ami fáj és rajtam kívül sokan mások is megfigyeléseim szerint és hazudok inkább magamnak, hogy nem kelljen foglalkoznom azzal és olyan tevékenységekbe fogok, amivel jól el tudom nyomi a belső felborult világomat és ezt rajtam kívül sokan mások is megteszik megfigyeléseim szerint. Innentől kezdve elindul egy masszív önámítás, önmagunk átverése. És mivel az egónak annyi csapdája van, ezt sem vesszük észre - pláne ha nem is akarom. De a rendszer ki van találva, mert ilyenkor belebotlunk a külvilágba a hazugságba.

Ha a felszínen szeretnék tenni, de a mélyben nem kívánom a változást, mert nem értem meg rá, vagy ahogy Huszti Sanyi mondja egy előadásában - nem fáj eléggé, akkor minden olyan hamis módszerbe belefogok, amivel egy kicsit tudom magam segíteni, meg nem is... Nem fogok konkrét módszereket említeni, mert nem mindent próbáltam, így innentől kezdve nem tudhatom, hogy mi hazug módszer...

Viszont, azok a módszerek, amik a lélek megismerését és a belső világomban fennálló zűrzavar megszüntetését és a harmónia beállítását támogatják és a tudatalatti mélyében szunnyadó "szemét" kitakarítását segíti elő, az mondható hiteles módszernek.

Találkoztam olyan terapeutákkal, jómagam is ilyen lennék, ha beállnék most a "segítők" közé, hogy "bort iszik, vizet prédikál"... A családja zűrös volt, ő maga boldogtalan, stb stb...

Ilyenkor megint szembe jön az, hogy aki a tudatosabb - segítséget kérő/segítséget adó - esetleg mindkettő- akkor ő a "tükör elv/módszer" segítségével felismerheti, hogy miért azokat az embereket "vonzza" maga köré. Idézve egy filmből (Harcosok klubja) - "a hazugsága az enyém is volt."

Úgy tudom, hogy az egót nem kell kiírtani/bántani - fel kell építeni és, amikor már szükségtelen lesz magától megszűnik - megvilágosodás. Addig pedig a "felemelkedéshez"/tudatos áramláshoz - rábízva magunkat Istenre bizalommal - szükséges megszabadulni a lelki terheinktől (elfogadással, elengedéssel, megéléssel, és-a-többi) ... Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ez sem megy 1-2őre és olykor fájdalmas folyamat és kezdetben sokszor jobb egy-egy "hazug" módszerrel kezdeni, amíg el nem jutunk a fejlődésben egy olyan tudatossági szintre, ahol már nem elégít ki és kell valami más, valami más, valami ami jobban kielégít lelkileg...

Ha tetszett lákold! :) Vannak további írásaim, amik közül szintén lájkolhatsz, ha tetszett valamelyik! :)
http://thesecret.hu/blogok/szabox

HozzászólásokSzia May!Köszönöm a

Szia May!

Köszönöm a Te hozzászólásodat is... :)bölcs mondás

Kedves Szabox!
Nagyon jó újra olvasni Téged.

Van nekem egy kedvenc barátnőm, aki azt mondta egyszer: "tudom, hogy az élet 2 okból hoz az életembe dolgokat. Vagy azért, hogy arra tanítson, hogy úgy csináljam, vagy azért, hogy arra tanítson meg, hogy úgy ne csináljam".

Az Isten is szabad akaratot adott nekünk. Szabad akaratot a jóra is és a rosszra is. Ha számodra valami hamisnak tűnik, az nagyon jó érzés, mert azt nem fogod csinálni (a lelked tiltakozik ellene), ha valami nem hiteles, az pedig azt jelenti, hogy a lelked egy tiszta fogalmat tud magáénak a hitelességről, s Te csak higgy neki, ne érd be kevesebbel.

Az, hogy mások milyen kényelmesek, vagy mennyi elhárító mechanizmus állítanak be a saját életútjukba azt Ők is saját szabad akaratuk alapján választják meg, akár tudnak róla, akár nem (talán azt hiszik, hogy az a valódi élet és nem vágynak másra, ennél többre, vagy egyszerűen csak beérik ennyivel).
Ha Te ennél többet/másabbat szeretnél, akkor vágyj rá, fogadd el, hogy megkaphatod/megérdemled és akkor megjelenhet az a hiteles személy az életedbe, aki jó példával szolgál majd számodra.
Egyébként az apai mintából kiindulva örülj neki, hogy látsz ilyen embert/embereket magad körül. Ugyanis a gyermekeket is néha az apjuk mintája ösztönzi arra, hogy többre vigyék, túlszárnyalják szeretett szülőjüket, s egy bizonyos érettségi fok után meg is teszik ezt.Meg sem ismerni Téged, Lolli!

Ennyit öregedtél?
Vagy csak a kép nem túl jó?Ha elképzelsz

valamit, az elvárásaidnak, a vágyaidnak, az elutasításaidnak megfelelően képzeled el.

Ahogy Szabox remek írásában összegezte, el kell engedni az elvárásokat, a sértettségeket, a külső belső harcokat. A gyakorlatok, a technikák csak mankót adnak ehhez.

A folyamat a saját belső világodban zajlik, ahol meg kell tanulnod szeretet adni saját magadnak, elfogadni a személyiséged olyan vonásait is, amiket eddig nem sikerült. Ettől lággyá és szeretettelivé válik a belső világod. Amikor szereted és elfogadod magad, nem kell elvárnod másoktól ezt. Spontán, akadályok nélkül megvalósul.

Szeresd hát magad tisztán és őszintén akkor is a egy gödör alján csücsülsz és akkor is, ha sikerélményben fürdesz, ez mind Te vagy :-)...

Nem mondtam, hogy eretnek, csak nem gondoltam még át teljesen, hogy mit is jelent más emberekkel kapcsolatba kerülni. A gyakorlat nem minden, dö végül is segítünk egymásnak, azért vagyunk ott. A segítség meg nem mindig úgy néz ki ahogy azt mi elképzeljük... :))...vagy én elképzeltem.
Nem egyszerű lebontani az ellenérzéseinket. Erre jöttem rá.Köszönöm szépen, Hölgyek! :)

Köszönöm szépen, Hölgyek! :)

Lolli: a klub azé' nem olyan eretnek dolog, ahogy hallom, mert vannak gyakorlatok is, ami azé' sok agyalásos dolognál hiánycikk... :)Húúúú, ez nekem is nagyon

Húúúú, ez nekem is nagyon tetszett! Szépen összefoglaltad!!! :DKöcce! :)

"És mivel az egónak annyi csapdája van, ezt sem vesszük észre - pláne ha nem is akarom. De a rendszer ki van találva, mert ilyenkor belebotlunk a külvilágba a hazugságba."

Úgy van! De, car szembenézni vele!
Járhatunk klubba, olvashatunk a vonzás törvényéről, de ha nem nézünk szembe a saját érzéseinkkel, félelmeinkkel, fájdalmunkkal, akkor megrekedünk a klub mélyén, és az olvasgatásnál. A megoldás kulcsa a saját életünkben, és a változtatás kulcsa pedig a saját erőnkben van.

Nagyon jót teccett írni!
Köszi! :)))