Idő és boldogság a kvantumszemlélet fényében

Az Idő és a Boldogság viszonya

Mindenki boldog szeretne lenni. A kérdés csak a „hogyan”. Akinek a vallás, a spiritualitás a fontos, az azt mondaná válaszként: megtalálni Istent, a szabadságot vagy éppen megvilágosodni. Akinek a magánélet fontos, annak a család megléte, az egészség, a szeretteinek, gyerekeinek biztonsága a boldogság kulcsa. Mások a pénz, a hírnév és a hatalom elérésében látják a boldogság titkát. Természetesen ezek mind lényeges dolgok, attól függően kinek mi a preferenciája, s valóban befolyásolhatják azt a boldogságot, amelyet az elmeprogram teremtette személyiség annak képzel. A valódi Boldogság titkát akkor szerezheted meg, ha elkezded vizsgálni az Idő mibenlétét…

Hogyan kapcsolódik a fenti bevezetés az Idő jelenségéhez? A válasz egyszerű, s rövidesen magad is be fogod látni a kapcsolatot. Előtte azonban fontos megértened, hogy amikor időről beszélünk a kvantumszemléletben, akkor a „pszichológiai” időről beszélünk, nem pedig az „óra” időről, amely ahhoz szükséges, hogy például eljuss egy bizonyos helyre, vagy elvégezz bizonyos feladatokat. Ez természetes és szükséges tényező, nem is okoz semmiféle nehézséget az életedben. Ami a legtöbb gondot okozza az a pszichológiai idő, amely a múlt és a jövő megjelenésével, darabokra tördeli az Egységet, és megszünteti a közvetlen érzékelését a Valóságnak, s létrehozza az ego személyes történetét. Tehát amikor az időt említjük a következőkben, akkor a pszichológiai időt kell értened alatta.

A múlt emlékei - illetve az azzal való azonosulás - nélkül a személyiség nem képes önmagát meghatározni, definiálni.S a jövőbe kivetített vágyak nélkül nem adhatja meg önmagának a folytonosság érzetét. Így az idő elválaszthatatlan a személyiség lététől. Az elme teremtett ego mindig úgy érzi, hogy a jelenben (Itt és Most), ebben a pillanatban a boldogságához szükséges feltételek (melyeket maga teremtett meg) nincsenek meg. Vagyis szükség van az időre, hiszen el kell érni, meg kell valósítani célokat, vágyakat. Az elme mindig kihelyezi a boldogság beteljesülését a távoli (vagy éppen közelinek látszó) jövőbe. Arra kérlek, gondolj arra a dologra, jelenségre, mely véleményed szerint szükséges a boldogságodhoz, de még nincs a birtokodban, vagy vágysz a megtapasztalására. Vedd észre, amint azt elképzelted, már meg is jelent az idő. Ezt ne csak intellektuálisan ismerd fel, annak most nem sok hasznát látod, hanem a teljes lényeddel érezd át a jelenség furcsaságát. Képes vagy észrevenni, hogy az idő elválaszthatatlanul összekapcsolódik a gondolattal, mellyel elképzeled vágyad? S még inkább nyilvánvaló annak a jövőbe való kivetítése. Miután a személyiség megtalálni véli a feltételezett „boldogság forrását”, rendszerint hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy azt elérje, és úgy rendezze át a világot, hogy az elvárásainak megfeleljen. Nehéz és küzdelmes munka, de az ego szereti a kihívásokat.

A másik hátránya a boldogság ilyen úton való megközelítésnek, hogy a beteljesülés soha nem rajtad múlik, tehát a saját lelkiállapotodat a személyiségprogramod függésbe hozza olyan - rajtad kívül álló - hatásokkal, amire igazából nincs semmi befolyása. Magyarul, amíg az elméddel azonosulsz, akkor mindig kiadod kezedből a saját boldogságod kulcsát. Az egód bizonyos feltételeket hoz létre, melyeknek teljesülni kell ahhoz, hogy engedélyezze számodra a boldogságot (vagy inkább az öröm felvillanó érzetét). Ha a feltételek nem felelnek az elvárásainak, akkor a gyermekkorban bevésődött reakcióval válaszol, ami lehet türelmetlenség, csalódottság, küzdeni akarás, bűntudat, harag, stb. A lényeg, hogy kellemetlen, kényelmetlen állapotba hozza érzéseid, és megteremtsen egy feszültséget, s majd ezt az energiát arra fordítsa, hogy átrendezze a világot. Ezzel elkezdődik egy - az élet során majdnem állandóan fennálló - állapot, amikor keresed, vagy létre akarod hozni, azt a szituációt, amely a vélt boldogságot megadja. S néha vannak is felvillanások, melyek megerősítenek abban, hogy érdemes küzdeni, harcolni, s évekig esetleg évtizedekig hajszold az álmot, mely a beteljesülés ígéretét nyújtja.

Létezik azonban egy másik lehetőség arra, hogy Boldog legyél. Sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és sokkal élvezetesebb, mint az imént bemutatott programozott gondolkodásmód. S ami a legjobb hír számodra, az önismeret erősödésével éppen ennek az útnak a kereszteződésében állsz. Ha megismered a saját elméd működését, mechanizmusait, s annak viszonyát a Tudathoz, akkor megtudod ki is vagy valójában, azon a mentális énképen túl, amely lényednek csak a felszínét alkotja. Benned is, mint minden emberben létezik a kvantumdimenzió, mely minden létező anyagi, gondolati, vagy érzelmi jelenségen túlmutat. Ennek a kvantumdimenziónak az átélése ugyanazzal a létállapottal jár, amit a misztikusok már évezredek óta hangoztatnak, s mely a Boldogság forrása . Annak érdekében, hogy a Kvantum-Én élő valóság legyen számodra, ne csak egy elképzelés az idő létezését kell mélyebben megvizsgálnod magadban. S nagy valószínűséggel az időt az elméd segítségével megérteni nem fogod, viszont maga a vizsgálat segít túllépni rajta, és megtapasztalni azt ami „Időtlen és Örök”. Akkor pedig Te magad leszel a Boldogság.

Részlet „Szatmári L. Miklós: A bizonytalanság biztonsága – Kvantumszemlélet a mindennapokban” című könyvéből. .
További részleteket olvashatsz a oldalon.

HozzászólásokÉn egyet értek

Szép estét!
Mindenkinek figyelmébe ajánlom ezt az elméletet, s egy filmet is hozzá.Saját bőrömön tapasztaltam e film hatását, a lehető legtöbb pozitívum történt velem, miután a filmet ezerszer megnéztem.
A fenti cikkel nagyon egyet értek.De ennek "hatását" meg kell tapasztalni.
Aki nem ismernéhogy mi mindenre nem

hogy mi mindenre nem használható a kvantum-elmélet?
miközben az csak annak a beismerése
hogy nano szinten, és főleg az alatt az anyagról alkotott elképzelésünk csődöt mondott.

Nekem jobban tetszik a Szeretet szó.

De hát embere válogatja.

Több szóval (ujjal) is lehet a Holdra (Istenre) mutatni.

Szép estét :)Kedves Enti:)

Mit ki nem talál az ego, hogy szétválassza az EGY-séget!

Dimenzió, Kvantum dimenzió.... szép szó. Szíveddel ízlelgesd... ott harmonikusan egybecseng a szó is és jelentése is. Ha azonban agyad elemzi, akkor idegenül hangzó szó csupán. Hallgass szíveddel mindent! Éld meg magadban a zengéjét, vagy zöngéjét:)
[♥]

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to.

"Benned is, mint minden emberben létezik a kvantumdimenzió, mely minden létező anyagi, gondolati, vagy érzelmi jelenségen túlmutat. Ennek a kvantumdimenziónak az átélése ugyanazzal a létállapottal jár, amit a misztikusok már évezredek óta hangoztatnak, s mely a Boldogság forrása ."

Kvantumdimenzió?

Mit ki nem talál az elme, hogy bonyolítsa az Életet, az Egység átélését.