Kvantumszemlélet: Ébredés és Tudatosság

Tudatos teremtés: Az eltitkolt titok

A Titok és a Mi a csudát tudunk a világról? című filmek elsöprő sikere megmutatta, milyen hatalmas igény él az emberekben az Univerzum és a Valóság mélyebb összefüggéseinek megértése iránt. A kedvező fogadtatás bebizonyította, hogy eljött a pillanat, hogy új dimenziók nyíljanak meg az egyéni és a globális Tudatban egyaránt. Azonban az is kiderült, hogy bár itt az idő a paradigmaváltásra, az elméleti ismeretek nem elegendőek. Nem elég elhinned, hogy te teremted a valóságodat, és képes vagy a tudatos teremtésre.

Az ebben való hit még mindig a gondolati valóság része, tehát nem más, mint egy csokor szépen összerakott elképzelés. A mindennapi életben való felhasználáshoz több kell. A gyakorlati tapasztalatokon keresztül megszerzett egyéni felismeréseid kikerülhetetlenek az Ébredés(vagyis a titok megismerésének) folyamatában. Ennek az alapelveit találod itt nagyon röviden csokorba szedve.

A tudatos teremtés elméleti feltétele: az önismeret
A Tudatos teremtés divatos témájáról manapság könyvtárnyi irodalom elérhető. Néhány mű elolvasása után rájössz, hogy kezedben van a kulcs, nem pedig a további könyvek olvasásán. Azok ugyanis csak azt mondhatják el neked, amit az első könyv elolvasása után már amúgy is tudsz, a pozitív gondolkodásról, az elméd hatalmáról, stb. Az önismereti könyvek tehát, bármilyen szuper technikákat is adnak a kezedbe, legtöbbször nem túl hatékonyan működnek, és néha csak növelik a zavarodottságot.
Az ok, hogy soha nem lehet olyan technikát leírni, ami automatikusan működik mindenkinél. Van egy hiányzó rész ezekben az írásokban. Ez pedig az önismeret, aminek a legnehezebb része akkor jön el, amikor elérsz a (képzelt) személyiségednek a korlátaihoz, és elkezded azt feszegetni. Ez kezdetben öröm aztán már fájdalmas, mert megérzed a neveltetésed rabláncait, amelyek észrevétlenül kötik meg lehetőségeid és képességeid kibontakozását, esetleg már évtizedek óta. Talán úgy megszoktad létezésüket, hogy már csak ritkán próbálsz szabadulni hatásuk alól. Észre kell azonban venned, hogy minden meggyőződés tanult dolog, s így le lehet dobni. Természetesen a rablánc vastagága, hossza és erőssége mindenkinél egyedi és mindenki csak önmagának engedheti el. Semmilyen technika, tanítás vagy guru nem veheti el tőled. Csak magadnak teheted meg. Bár egy nyitott tanítás sokat segíthet abban, miért nem olyan könnyű ezt megtenni...
Az egyik legnagyobb akadály a saját hitrendszer, a lelkiismeret, amely, a legtöbb ember számára általában olyan értékes dolog. Erre azt mondani, hogy nemhogy semmi értéke nincs, hanem egyenesen káros is? Ez elég furcsán hangzik, ugye?
Pedig ez az a rész, amely a milliós példányszámokban eladott könyvekből is hiányzik. Ez egy kihagyott érintetlen része az önismeretnek, annak ellenére, hogy e nélkül nem lehet megérteni és megtanulni a gyakorlatban a tudatos teremtés alapelveit. Ne érts félre, de a lélek és lelkiismeret kérdésben tisztán kell látnod a félreértést. A lélek létezik, az maga a tudat, mely önmaga tudatára ébredhet. Ezzel semmi gond. A lelkiismereted azonban az elmédhez tartozik és egy tanulási folyamatnak az eredménye, amely kb. 12 éves korodra fejeződött be. A lelkiismereted tulajdonképpen a világról alkotott elképzeléseidet jelenti, és a jónak vagy rossznak címkézett dolgokhoz való viszonyodat jelenti. Sokat segít, ha felteszed a kérdést: mit gondolsz a megteremteni vágyott dologról, eseményről, állapotról. Milyen az ahhoz való viszonyod? Van -e benne bármi, amit rossznak gondolsz?
A szülők, rokonok, ismerősök, tanárok, s a gyermekkorod legtöbb alakja nyomot hagyott az elmédben. Minden tanított mondat beépült a mentális programodba, legtöbbször ugyan módosulva, de attól még ott van. Ez a folyamat a legtöbb embernél azonos, mert ezzel tereli a társadalom kényszerpályára az emberek életét. Azonban ne feledd, mindig megvan a lehetőséged kezedbe venni a saját életed irányítását, csak tenned kell érte. Mindössze tudatára kell ébredned az öntudatlanul beépült meggyőződéseidnek.
A másik gát, ami a fejlődést lassíthatja a tartok valahol gondolata. Ez egy hihetetlenül mély gyökerű mentális szokás az emberi pszichében. Valaki felettem van, és azt be kell érnem. Mások alattam vannak, és azoktól különb vagyok. - sugallja az elme. Ez semmi más csak az összehasonlítás reakciója, melyet gyermekkorod óta gyakorolsz. Ez mindig hazugság a valóság egy bizonyos szintjén. Azt a tudatállapotot hozd létre önmagadban, amikor rádöbbensz: A Valóság kvantumszintjén nem különbözünk egymástól. A felszínen természetesen igen, de azt már te döntöd el mire helyezed figyelmed fókuszát A Béke, és a tudatos teremtés kulcsmomentuma az, amikor elengeded az összehasonlítás szokását. Ne érezd magad kevesebbnek, ha nem tudsz valamit. Te mindig tudsz valami mást, minimum egy új nézőpontot adni az aktuális élethelyzetről. Ha nem teszed meg a fogalmi címkézés szokásának elengedését, akkor már az alapvető kiinduló motivációd a félelem, és egyéb nehéz energiák lesznek, s a ez hosszabb távon mindenképpen szenvedést szül.
Ehhez kapcsolódik a harmadik nagy hiba, mely leblokkolja a teremtést. Arra fókuszálsz a legtöbbször, amit nem tudsz!!! Sokkal jobb azt megtalálni önmagadban, amihez értesz, vagy amihez kedvet kaptál és azt tanulni, fejleszteni. Rá kell jönnöd: mindenkiben, így benned is, van olyan terület, képesség, tudás, ami hasznos és értékes önmagad és mások számára. Mégis legtöbbször azzal foglalkozol, ami nincs, és amit nem tudsz. Ez egy idő után hitté válik, mely óriási nehézségeket, feszültségeket generál az életedben. Ezt a hitet kell eldobni a legelső körben, ha változtatni szeretnél az életeden. A saját hitedből születő félelmet, hiánnyal való foglalkozást azonban senki nem veheti el tőled!!! És senki nem is adhat semmit ezen a téren, maximum információt. Ezt adják a könyvek.
Azonban ha képes vagy éberré válni, vagyis a gyakorlatban megfigyeled a saját hitrendszered és a hiányra való fókuszálást, akkor képes leszel azt elengedni. Valami mindig a rendelkezésedre áll a helyzeted megváltoztatásához, de ezt nem látod, mert arra koncentrálsz, ami nincs!!! A figyelmed irányítsd másfelé, ne mindig a nem létezőn, a hiányon legyen. Akkor ugyanis arra megy el a legtöbb energiád, és időd, vagyis azt teremted. Ezt a mentális mechanizmust fel kell ismerned önmagadban, amit csak gyakorlással figyelhetsz meg, s nem pedig könyvek olvasásával. Azután már könnyedén képes vagy a gyakorlatba átültetni mindazt a tudást és tehetséget, mely benned szunnyad, és a teremtés már könnyedén fog megvalósulni az életedben.

Kvantumtudat tréning alaptanfolyam:

Tudatos Teremtés Tréning:

"KREATIVITÁS és ÖNISMERETET" TANFOLYAM:

További információk a kvantumszemléletről:

Hozzászólásokmenj lefelé és felfelé és

menj lefelé és felfelé és haladj az égtájakfelé akár egyszerre is vagy csak részekként mibe kerül semmibe sem...és ahhoz, hogy megtanulj

...és ahhoz, hogy megtanulj normálisan meditálni, és csakrát tisztítani, kifizetsz egy talicska pénzt :)

Ne ítéld el a pénzt.Tudatosság ingyen, és nem

Tudatosság ingyen, és nem kell kvantum díjat sem fizetned érte, meditálj mindennap végez csakra tisztitástengem is érdekel.

engem is érdekel.Ennek az oldalnak a témái zseniálisak és egészen magaménak érzem

Ismét egy idézet a sok egészből, mert éppen erről beszélgetek itt pár emberrel és ez talán jobban megfogalmazza a gondolataimat.
Ugye én is folyton arra ösztönzök mindenkit, hogy a saját tudatunkkal való kapcsolatteremtés a legfontosabb, hiszen ott van minden. Azaz ezt hívják erőnek :)

"Ezeket az elveket kell felismerned és alkalmaznod a mindennapi életben. Ha ezt napi gyakorlattá tudod tenni, ezzel egy olyan belső transzformációt hozhatsz létre az tudatállapotodban, mely minden vallás, misztikus iskola célja az ősidők óta. A saját tudatállapotod változása transzformálja a társadalmat, amely tulajdonképpen nem más, mint emberi kapcsolatok hálója. Ha megváltozik a viszonyod a világgal, óhatatlanul megváltoztatod a valóságodat, magával a létezéseddel, nem pedig egy újabb hitrendszerrel, amelyek napjainkban számolatlanul szaporodnak. A legtöbb hitrendszer előbb utóbb szembekerül egy másikkal és már elvetette a konfliktus magját."

A hit egy eszköz semmi más.
Na de mire???? :) Aki erre rájön, felismeri a saját forrását.

Köszönöm!NA VÉÉÉGREEEE! :)

Egyszerűen imádom!!!!!

Engedelmeddel beillesztek az oldaladról egy kis részt:

"Több száz év alatt formálódott az a tudományos irányvonal, melynek lényege nagyon röviden az, hogy a világ materiális alapokon nyugszik, mindennek alapja az anyagi létezés. Napjainkig nagyon kevés ember tudott ettől a feltételezéstől eltérően gondolkodni, mivel a teljes tudományos világkép erre épül. Ha valaki mégis megpróbálta, akkor bármit is mondott, azzal kapcsolatban nagyon hamar kijelentette valamely "neves, nagy tekintélyű tudós", hogy ez áltudomány. Ez általában az a jelző, amellyel az intézményesített tudomány képviselői jelölnek valamit, amit nem értenek és/vagy a materiális paradigma keretei között képtelenség megmagyarázni. "

A vallás is ezt teszi, akár nyugati, akár keleti, csak ők a hitbe gyömöszölnek mindent.

Köszönöm!