Szikszay Csaba blogja

Ugyanakkora a gödör mélysége, mint a hegy magassága!

Volt már úgy, hogy nem az lett amit elképzeltél? Nagyon sokan szeretnének valami olyat, ami nincs meg a jelenlegi életükben, de az álmaikban szerepelnek. Ragaszkodnak egy adott célhoz, elképzeléshez, ami motiválja őket a továbbiakban. Elképzelik a nagy Ő-t, az álommunkahelyet, kiemelkedő sporteredményeket, utazásokat, családot, aztán elfáradnak az úton, elvesztik a motivációt és marad a régi szürkeség. Tovább »

Címkék:

Mit kell még felismerned!

Annyian keresgélik kutatják, miért és hogyan kerültek ebbe a helyzetbe, amibe éppen vannak. Az elmélet szerint, amikor megtalálod a gyökeret és felismersz valamilyen tanulságot az eddigi életedből, akkor majd minden más lesz.
Ez a kutatás valójában csak a megnyugvást keresi. A felelősséget szeretné áthelyezni valaki másra. Mert ha régen történt valami, ami esetleg eltér a jótól, akkor azok a körülmények a felelősök, nem saját maguk. Ez nyugalommal tölti el a felismerőt, mert a felelősség terhe lekerül a válláról, mert a súly cipelése nehézségekkel jár. Tovább »

Nyuszi vagy!

Olyan sokan csapják be magukat és hivatkoznak a véges pénzre, időre, energiákra. Elpazarolják azokat az értékeiket, amiket csak az álmaikban használnak ki. Igaz, szinte kivétel nélkül mindannyiunkat arra neveltek, hogy a jól kitaposott ösvényeket kövessük, a járt utakat ne hagyjuk el a járatlanokért. A nagy dolgok pedig mindig akkor születnek, amikor eltérőt hoznak létre a megszokottól és nem a megszokott, hanem a járatlan bátorságot kívánó utakon járnak. Tovább »

Élvezd az eredményt, céltudatosan

() Vannak olyan emberek, akik annyira céltudatosak, hogy elég valamilyen célra ránézniük és képesek létrehozni más számára irreálisan nagy célokat. A legszebb a céltudatosságban, hogy ezek az emberek tudják is, hogy bármire képesek, de valamiért képtelenek élvezni a végtermékeket.

Ha kell kőkemény munkával cipekednek, de tudják ha ezt teszik, felépül valami nagyon jó dolog a hegytetőn. Tovább »

A lehetőségek választhatóak

( ) A befejezés a kezdés szolgálatában áll. Az élet soha nem hal meg. Amikor nem vagy tudatos, olyan dolgokat csinálsz, amiről nem is tudod miért csinálod. Elindulsz valamerre, mert mindenki más is arra megy, de nem tudod miért és hová mész. Azért fejezel be dolgokat, mert mindenki más is abbahagyja.

Miért? Mi az értelme ezeknek? Este lefekszel, reggel pedig kezded előröl a sok értelmetlen hülyeséget. Tudd mi történik veled, de valamiért ismétled ezeket napról napra. Tovább »

Meg szeretnélek ajándékozni egy könyvvel!

Olyan sokan szeretnének kapni valamit, de amikor kínálkozik a lehetőség, nem mernek elfogadni. Ajándékot szeretnék neked adni, fogadd el. Szeretettel adom azért, hogy neked is legyen. Csak kérned kell és a tiéd.

"Hogyan veheted ki a szabidat, hogy ne kelljen többet a problémákon dolgoznod" Tovább »

Címkék:

De hogy csináljam?

Mindenki ezt kérdezi. A válasz, az érzelmeidben rejlik. Vannak tanult és velünk született érzelmeink. A szép az egészben az, hogy van választási lehetőségünk. Lehetünk boldogok és lehetünk boldogtalanok is. De hogyan? Mindig ez az a nagy kérdés amit feltesznek nekem és Te is feltettél már sokszor magadnak és másnak is. Vannak tudattalan reagálások és vannak tudatos válaszok az életre. Tovább »

Segíts magadon és másoknak is segítesz!

Harcolni az igazunkért vagy egyetérteni azokkal, akik közel állnak hozzánk vagy épp távol?! Mi lenne ha most a békét fixíroznám. Azt szeretném, ha befejeződne a háború és egyetértenénk a nélkül, hogy bárki is lemondana a saját véleményéről.

Befejeznénk az ujjal mutogatást, azt, hogy ráfogjuk a másikra a saját érzéseinket. Abbahagynánk a környezetünk hibáztatását, mert az érzéseink a sajátunk. A jó és rossz érzések is a miénk, függetlenül minden és mindenki mástól. Tovább »

Időgazdálkodás "nagy" átverése!

Milyen sokan rohangálnak, szeretnének minél több feladatot megoldani ugyanazon idő alatt. Fontossági sorrendet állítanak fel és összezsúfolják a mindennapokat. Csinálnak, csinálnak megállás nélkül, kifulladásig. Az idő "statikus" mindenkinek ugyanannyi van belőle. Egy nap 24 órából áll, viszont van amikor 50 óra is kevés lenne. Tovább »

Darabold fel a szokásaidat és dobd ki a szemétbe!

Olyan sokan vágynak valami másra. Sokszor azt sem tudják mi az amit szeretnének, mert el vannak azzal foglalva azzal, ami nem jó az életükben. Napról napra ugyanúgy tesznek mindent, várják a változást és panaszkodnak. Lehetetlen változást létrehozni, ha egy picit sem térnek el az eredeti kerékvágásból. A precíz hozzáállás ebben az esetben nem eredményes, mert sablonos életet követve, mindig ugyanaz lesz. Tovább »

Látom, mert hiszem!

"A lehetetlen nem létezik csak a tehetetlen" Bármit gondolhatsz bármiről. Szabadok vagyunk és a véleményünk is bármilyen lehet. Foglalkozhatunk szabadon a lehetőségeinkkel és panaszkodhatunk is. Szerinted melyik jobb befektetés? A lehetetlent bebizonyítani vagy az álmokat megvalósítani.

Ha kritikával élsz és pesszimistaként csak is a kézzel foghatóval foglalkozol, lemondasz a teremtésed szabadságáról. Mintha nem tehetnél semmit és más irányítaná az életedet. Tovább »

Egyéniség vagy!

Nincs belőled még egy. Úgy ahogy vagy, tökéletesen lettél összerakva, miért kéne téged átszerelni. A tökéletesség jellemez. Tisztában vagy ezzel? Az egyéniségek azért lettek egyéniségek, mert nem kételkednek saját tökéletességükben és egy egyedülálló dolgot képviselnek. Benned is ott van ez az egyedülálló, mert a személyiségedből, nincs még egy a földön és nem is lesz. Benned vannak azok az értékek, amiket vagy figyelembe veszel, vagy nem, még van. Élsz a lehetőségeiddel, vagy lemondasz róluk. Tovább »

Idő húzás 11-es!

Meddig agyalsz még a tökéletes megoldáson? Vágj végre bele, kezdd el csinálni a dolgod, mert a sok sok tökéletes csellel nem nyerheted meg a meccset. A győzelemhez vezető utat a gólok száma hozza meg. Rúgd be a gólod, mert hiába vagy ügyesebb, hiába körözöl egyre bonyolultabb és rafináltabb ügyeskedéssel, ha soha nem lendíted meg a lábad.

A sok sok gondolkodás nem vezet eredményre, mert ha nem teszel valamit, a legtökéletesebb terv is csak terv marad. Tovább »

Tökéletes betegség?!

Nem létezik! Minél kifinomultabb egy elmélet, annál nagyobb esélye van a hibázásra. Ha ismersz olyat, aki évek óta szenved betegsége miatt, küldd el neki ezt a cikket!

Felépítettél egy tökéletes alapokon nyugvó betegséget, már évek óta "gyógyíthatatlan" betegségben szenvedsz, ezt mondták neked és elhitted. Nem kell lemondani magadról, még ha eléggé meggyőző erővel is állítanak valamit. Maradj gondolkodó és kritikus. Itt az idő hibázni és közelebb kerülni az egészséghez. Tovább »

Kifogás gyár!

Ha kifognád az aranyhalat, volna mit kívánnod? A legtöbben megsütnék vacsorára annyira éhesek, vagy el sem hinnék és visszadobnák a vízbe. Ez viccesen hangzik, de nagyon komolyan kihat sok sok ember életére. Kifogást találnak arra, miért nincs pénz, nincs egészség, nincs kiegyensúlyozott párkapcsolat. Állandóan azzal foglalkoznak, hogy nincs. Kifogásokat gyártanak, mert minden kérdésre van egy tökéletesen alátámasztható válaszuk. Öntik a sok sok mérgező anyagot magukból és megölik az aranyhalakat, azért mert az sincs. Tovább »