Befejezzük azért, hogy elkezdjünk valami mást...

Itt az új év! Befejezzük a 2010-et, és elkezdjük a 2011-es évet. Ahhoz, hogy valami újba fogjunk, be kell fejezni valami régit. Az életünk erről szól folyamatosan. Kezdés befejezés, majd megint kezdés és befejezés. Állandó hullámban tartjuk az életet. Természetes a halál és az élet is. Még is a halál gondolata, félelemmel tölt el. Pedig az életünk során több ezerszer megtörténik.

A kezdés és a befejezéstől ezért rettegnek olyan sokan, mert amikor új dolgot kezdenek el, valami meghal mindig, azaz befejeződik. A végben, viszont ott van a kezdet is. Nem lehet őket szétbontani.

Van aki retteg attól az ismeretlentől, ami a jövőben fog történni. Azért fél, mert nem tudja, mit hoz a jövő. Elképzel a jövőről valamit, képzeleg valami olyanról, amit senki sem tud biztosra. A következő év is ilyen titokzatos és megfejthetetlen. Lehet róla elméleteket gyártani, de nem lesz olyan, csak esetleg, hasonló, mint a jóslatban.

Az idő kegyetlen. Mindegy mi zajlik le benned, átgázol rajtad és másokon is, megállíthatatlanul. Van viszont egy nagyon szép tulajdonsága. A problémáid száma és ideje is a végéhez közeledik, mi közben olvasol, egyre közelebb vagy a megoldáshoz. Semmi nem tart örökké, így a félelmeid, betegséged, problémáid is a végéhez közelednek, mert aminek van eleje, annak vége is. Ha nem mersz újrakezdeni vagy valamit befejezni, az idő megoldja. Jobbnak látom, ha tudatosan, Te döntesz az életedről és nem várod meg ameddig "elrozsdásodik a kardod" tedd le még ma. Ne harcolj, csak élvezd az életet.

A 2011-es év a tiéd lesz. Ajándékként kapod a 2010-estől. Feláldozza magát azért, hogy új lappal, tudatos gondolatokkal, érzelmekkel kezd a jövő évet. Engedd ki a levegőt, most itt a vége és kezdődik az új. Tele reményekkel, álmokkal. Amiért küzdöttél megvalósul, amiről lemondtál megkapod. Élvezd ki az év utolsó napjait, mert ezek a napok többet nem lesznek még egyszer a naptáradban. Ez az utolsó pár nap, legyen tényleg olyan megismételhetetlen, amire szívesen emlékszel. Kezd tudatosan a jövő évet!

HozzászólásokKöszönöm e felemelő sorokat kedves Csaba!

Biztató soraid segítenek biztosan sokunknak.

És a mondás ismeretében, hogy segíts magadon és Isten is megsegít, sokkal könnyebben fogadjuk a ránk váró megmérettetést, feladatainkat, a kihívásokat, az adni tudás felemelő és örömteli részét életünkben :)
Áldjon meg Isten téged is szeretetével, bőségével, és egészségben gazdag legyen ez a szép új esztendő, a szépséges ÉVTIZED hajnalán :)

Szeretettel: Anikó