Élvezd az eredményt, céltudatosan

() Vannak olyan emberek, akik annyira céltudatosak, hogy elég valamilyen célra ránézniük és képesek létrehozni más számára irreálisan nagy célokat. A legszebb a céltudatosságban, hogy ezek az emberek tudják is, hogy bármire képesek, de valamiért képtelenek élvezni a végtermékeket.

Ha kell kőkemény munkával cipekednek, de tudják ha ezt teszik, felépül valami nagyon jó dolog a hegytetőn.

Mosolyognak, tervezgetnek, minden felhordott építőanyagnak hálát adnak. Elképzelik a gyönyörű kilátású házat a hegytetőn és törtetnek és mennek és cipekednek, élvezettel teszik a dolgukat. Mindenki más, gyönyörködve bámulja kitartását és áldozatát.

Egyszer csak felépül a cél, az álom véget ér és a valóság megelevenedik. A céltudatos ember kiül a tornácra, keresztbe teszi a lábát és megcsodálja a kilátást, de a nagy “pukkanás” nem jön, csak az unalom. Felnéz és egy óriási hegyet lát… újabb célok.

A pukkanás megvan, már régen megvolt és most is tart. Tudd, nem csak a célokért vívott harc tehet boldoggá, hanem az is, ha használod a végeredményt. Minden percben elérsz egy olyan célt, amit korábban kitaláltál. Nem kell folyamatosan bizonyítani, ami már régen természetes. Hegyet képes vagy mászni, a nehézségeket képes vagy legyőzni. Bizonyítsd be azt, hogy képes vagy élvezni a végeredményt is. Nem kell valami rossznak történnie, hogy aztán jó legyen és a jó után, nem lesz rossz. Engedd meg magadnak…