Időgazdálkodás "nagy" átverése!

Milyen sokan rohangálnak, szeretnének minél több feladatot megoldani ugyanazon idő alatt. Fontossági sorrendet állítanak fel és összezsúfolják a mindennapokat. Csinálnak, csinálnak megállás nélkül, kifulladásig. Az idő "statikus" mindenkinek ugyanannyi van belőle. Egy nap 24 órából áll, viszont van amikor 50 óra is kevés lenne.

A hagyományos értelemben az időgazdálkodás azt jelenti, hogy ugyanazokat a feladatokat sorba rakod. Elkezded a legnagyobbal vagy éppen a legkisebbel, de valójában a stratégia más, viszont az építőanyagok ugyanazok. A házad, össze fog dőlni, mert használod a selejtes anyagokat is.

Ha már meghatároztad a prioritást, tudod melyek azok a feladatok amik elsőbbséget élveznek. Azokra a feladatokra koncentrálj csak, amik elengedhetetlenek és építő jellegű. A többit szorítsd háttérbe vagy felejtsd el. Ezt azért mondom, mert a lehetőségeidet csak úgy kaphatod meg, ha marad egy pici időd, hogy egyáltalán észrevedd őket.

Azért mert elaprózódsz, minden a feje tetejére fog állni és "beleszorul" a figyelmed a legapróbb "hülyeségbe" is. Az értékkel foglalkozz, azzal ami hozzáad valamit az életedhez, így mindig lesznek olyan pillanatok amiket megragadva, tovább építhetsz. Szelektálj, ha kell állíts fel fontossági sorrendet és ne csak sorba pakold a fölösleggel az értéket. A fölösleges feladatok emésztik fel az idődet és az idegrendszered is.

Az értékes feladattal eltöltött idő nem fáraszt ki. Az érték felemel és nagyon jól fogod érezni magad az elvégzése után. Azt fogod mondani: "Nem volt hiába!" Tedd a dolgod és csináld továbbra is, de "tudd mi a feladatod".

"Hogyan veheted ki a szabidat, hogy ne kelljen többet a problémákon dolgoznod"
címmel, készítettem egy "kis" könyvet.
Szívesen adok neked egy példányt ajándékba. Küldj egy "üres" Emailt a "neveddel" a tudatosan@gmail.com -ra. Ez a tanulmány, a tudatosan.hu blog legjobb és leghasznosabb részeiből tevődik össze.

HozzászólásokAjándék könyv mindenkinek:)

Ajándék könyv! Csak kérned kell:)

Készítettem egy "kis" könyvet:
"Hogyan veheted ki a szabidat, hogy ne kelljen többet a problémákon dolgoznod"
címmel.

Szívesen adok neked egy példányt ajándékba. Küldj egy "üres" Emailt a "neveddel" a tudatosan@gmail.com -ra.

Szikszay CsabaAjándék könyv mindenkinek:)

.