Kifogás gyár!

Ha kifognád az aranyhalat, volna mit kívánnod? A legtöbben megsütnék vacsorára annyira éhesek, vagy el sem hinnék és visszadobnák a vízbe. Ez viccesen hangzik, de nagyon komolyan kihat sok sok ember életére. Kifogást találnak arra, miért nincs pénz, nincs egészség, nincs kiegyensúlyozott párkapcsolat. Állandóan azzal foglalkoznak, hogy nincs. Kifogásokat gyártanak, mert minden kérdésre van egy tökéletesen alátámasztható válaszuk. Öntik a sok sok mérgező anyagot magukból és megölik az aranyhalakat, azért mert az sincs.

Nincsenek kívánságok sem, mert az életük a nincsen alapszik. Pedig a válaszokat folyamatosan megkapják. Az élet ennyire adakozó. A kívánság a nincs és mit kapnak?Semmit. Ez olyan felháborító tud lenni. Rá lehet fogni a rendszerre, a kormányra, a főnökökre, vezetőkre, a szülőkre, a környezetre mindenkire és bármire másra.

Annyira egyszerű pedig a megoldás. Az aranyhal létezik és minden kívánságot tényleg teljesít. A kifogásgyárból termelj inkább kifogást arra, miért legyen egészséged, pénzed, kiegyensúlyozott párkapcsolatod. Onthatod magadból a kívánságokat, mert minden megvalósul amit kérsz. Mond el mindenkinek amit szeretnél, ne tartsd magadba. Gyártsd az álmaidat, vágyaidat mert ami a gyárban van, benned, azt fogod továbbítani mindenkinek másnak. Ami bent van, az lesz kint is. Ami megjelenik a futószalagodon, az fog mindenhová eljutni.

Ha a semmit osztogatod, ne várj érte valamit. Az álmok értékesek és a megvalósítás benned van, a saját gyáradban. Gyárts hozzá mindent, hogy az álom ne csak álom maradjon, hanem kész termék. A termékből aztán érték lesz, amit nem csak Te, de mindenki más is értékelni fog. Megkapsz mindent, amit eddig még csak el sem mertél képzelni. A terv készen van, valósítsd meg! Kifogást csak arra találhatsz, miért ne tennéd meg, mert minden van!

Szikszay Csaba

Hozzászólások:)

Kedves Melinda!

Mindenre lehet kifogást találni, így keressünk magyarázatot, az álmok megvalósításához, hithez, bizalomhoz, szeretethez.... ezek jelenlétét megmagyarázni sokkal eredményesebb és szebb élethez vezetnek.

Szikszay CsabaNagyon...

..szépen köszönöm,hogy téged is olvashattalak!Teljesen egyetértek az írásoddal!Sajnos így működünk sokan..,és nem látunk az orrunk hegyétől előrébb:-(!Ám vannak akik igen!S nekik ill. nekünk kell nekik erőt adni ahhoz,hogy merjenek nagyokat álmodni,hinni,szeretni,bízni,remélni,fejlődni,tanulni!Hajrá mindenki..,nem adjuk fel!!!De nem ám!:-)))Valami ilyesmi

Napok óta valami ilyesmi jár az eszemben. Megírni így már nem fogom /legalábbis egyelőre/, de egy talán ide vágó dal eszembe jutott: