Stresszes élet? "Egy toll csak annyit tud írni, amennyi tinta van benne!"

A mai kor egyik legnagyobb betegsége. Régebben hol volt a stressz? Elbújt valahová és most bújt elő? A stressz akkora marketing kampányt kapott napjainkban, hogy minden nehézséget ezzel a gyűjtőfogalommal pótolnak és persze senkinek semmi köze semmihez, a stressz a hibás. Mintha valami vagy valaki kényszerítené erre az életmódra.

Ahol nyomás van, ott létezik a stressz? Valahol olvastam: "Vedd komolyan a stresszt"

Ez azt jelenté, az amúgy is komoly nyomás alatt lévő életed, nehezítsd tovább és komolykodj még jobban. Mivel a terhek mind a komolyságból erednek, csak úgy veheted le a hátadról a terheket, ha egy kicsit lazulsz. Nem a lógásról, hanem az odafigyelésről van szó.

Mivel a figyelem tárgya érvényesül, jelen esetben a stresszes élet marketingje, ezért ha a képletünkből kivonjuk a komolyat és a nyomást, a stressz eltűnik és a terhek lekerülnek a válladról. Egy valakitől félhetsz csak és az saját magad, mert a saját fejedben jelennek meg a nehézségeid az érzelmeid és a gondolataid révén.

Attól félsz, hogy elrontod és következménye lesz. Mire figyelsz és mivel is foglalkozol? A hibával és nem is érdekel az, hogy jól tudod és jól csinálod. Tökéletesíted a hibát és egyre jobban hibázol. A hibázás pedig valóság alapot ad arra, hogy stresszes legyen az életed. Lazulj, mert tudnod kell, 120%-ra senki nem képes. Egy toll is csak annyit tud írni, amennyi tinta van benne, többet nem. Nincs miért idegeskedned és szenvednek!

A stressz csak egy átverés! Hosszú volt a sor így beálltál Te is, osztogatták így elfogadtad és azóta is cipeled. Meghatározza az életed és függőséget okozott, beépült az érzelmeidbe. Rakd le, mert létezik a nyugodt, kiegyensúlyozott élet!

www.tudatosan.hu

CsatolmányMéret
Tudatos élet mód klub.pdf111.11 KB

Hozzászólások:)

Számomra a lelki béke:
Érts! Bocsáss meg! Szeress!
Ne ítélj,hogy ne ítéltess!
Elfogadás!
Hála!
Hit,hogy minden elérkezik hozzád a kellő időben!
Boldog várakozás!
Mosoly,mert minden elmúlik egyszer.... a lejtőt emelkedő követi.
Lent elengedni a gondokat és bízni... fent kihasználni az időt,mindent megtenni amit lehet,hogy ha legközelebb
lefelé tart megint az a fránya út,legyen miből erőt meríteni.
Elkapcsolni a tv-t,ha épp arról győzködnek milyen beteg lehetek,ha ezt vagy azt nem szedem be....
vagy milyen stresszes állapotok jellemzik az életünket.
Röviden nekem ennyi! :)
Szeretettel!
JulcsiNagyszerűen fogalmaztál!

Nagyszerűen fogalmaztál! Köszönöm.

Pontosan itt van a lényeg: Fogalmazd meg mit jelent számodra a lelki béke és érd el azt!
A lelki béke kifejezést bármi másra kicserélhetjük. Gazdagság, egészség, jólét, szerelem, kapcsolat, stb.
Határozd meg, milyen jelentéssel bírjon neked! Kereshetsz akármit, ami a legjobban illik hozzád.

Bingó! Mondta az Orákulum, és Neo hinni kezdett. Mert Neo sokat bingózott :):)

Neked mit jelent a "lelki" nyugalom? Érd el azt, amit sikerül megfogalmaznod, a saját módodon, ha ennyire kapaszkodsz egy meghatározásba, mert mindenkinek mást és mást jelent. Ha sikerül megfogalmaznod, akkor fogod tuni csak elérni.

Vagy keress rá egy szótárban:) de,

Van amit nem érdemes besorolni egy definicióba, meghatározásba, mert lekorlátoznánk a valódi értelmét.Nem küzdök semmivel.

Nem küzdök semmivel. Nincsenek problémának nevezhető dolgok az életemben már.
Egyszerűen tudni szeretném, hogy a lelki nyugalmat mivel lehet elérni, és hogy mi a lelki nyugalom.

Köszönöm az eddigi válaszokat is.:)

A blog összes bejegyzése erről szól.:)
Írd le nekem konkrétan, hogy mivel küzdesz és válaszként megkapod a saját válaszodat.
Vagy itt, vagy ha nem szeretnéd publikálni akkor a tudatosan@gmail.com címre.Nincs lelki problémám. Szóval

Nincs lelki problémám. Szóval csak a lelki békét akarom elérni.
De ha nem kell elérni, akkor hogyan emlékezhetek rá hogy milyen?
Az linkelt oldalon nem találtam erre vonatkozó írást, így még mindig kérdés bennem.

Köszönöm a válaszokat.:)

www.tudatosan.hu olvasgasd szeretettel, kapsz sok választ rá.

Elérni nem kell, mert az adott volt mindig is, csak elfelejkezel róla. Boldogan születünk, "lelki békében". Aztán csak akarunk mindig valami mást mint ami most van.Ne kerülgesd a forró kását...

Vagyis, amire úgyérzed megoldatlan lelki probléma benned, azokat hozd felszínre és kezdj neki a megoldásukhoz, feloldásukhoz.

Vannak sablon elméletek a lelkibékéhez ugye: csináld azt amit szeretsz, légy azzal akivel akarsz, mondd ki bátran az érzéseid stb...
Ezeket már sokan hallottuk, de mégis kevesen próbálják meg (tisztelet a kivételnek).

Erre nincs általános recept, hisz ahány ember annyi féle megoldás is kell, kinek ez - kinek az.
Tegyél fel kérdeseket magadnak; szeretem e a munkám? szeretem e még a barátom? stb...
És így sorba veszed őket. Nem véletlenül "szeretem"-el kezdődnek a költői kérdések, hisz a szeretet a lényeg maga, h szeresd a dolgokat, szívből csináld, és akkor a stressznek esélyes sincs előjönni.Hogyan lehet elérni a lelki

Hogyan lehet elérni a lelki békét?
Mit lehet tenni emberi lényként a lelki béke eléréséért?
Van rá valami ötletetek?

Köszönöm előre is.:)

Mivel az érzelmeink vannak a legnagyobb hatással az életünkre, mindegy, hogy elnyomva vagy kimutatva, ezért nem megoldás elbújni, vagy helyet változtatni. Az érzelmek munkálkodnak folyamatosan, ha tud erről valaki, ha nem tud.
A béke csak akkor jelenik meg, amikor egyensúly van. Az egyensúlyba bele tartozik az a tudás, ahol el tudja dönteni, függetlenül milyen esemény történik vele, hogy az jó vagy éppen rossz. Mindig van lehetőség választani, mert az egyedüli élőlény, az ember aki tudatosan élhet és dönthet a sorsáról.
A stressz ott kezdődik, amikor valaki lemond a lehetőségeiről és felveszi az áldozat szerepét, mintha semmiről se tehetne és nem lenne más "érzelmi" lehetőség. Pedig mindig van.

www.tudatosan.huA stressz egy jó menedék a valódi próblémák elől

Ez tényleg népbetegség, és sokan áldozatul is esnek neki.
Szerintem a valódi problémák nem a stresssznél kezdődnek, mivel ez csak egy következménye a lelki problémáktól való menekülésnek.
Pl a munkamánia, az egy tipikus eset amikor vki a munkába menekül, ahelyett h időt szánna legbelső lelki aggályaira, és persze aztán arra fog mindent h ő stresszes életet él, és ettől van készen.
Jó belefeledkezni a munkába, és nem gondolni a valódi problémákra, családi gondok stb persze ettől még a baj megmarad, és semmise változik.
Néha csak egy apró változtatés kéne, egy negativ gondolatot felcserélni egy pozitívre stb.
Persze ez nem mindenkinek elég, hanem munkahelyváltoztatás oldaná meg csak a feszültésget önmagában, de ez nyílván nem könnyű ezekben az ínséges időkben.
Nekem a lelki béke nagyon fontos, és kevés fontosabb dolog is van a világon, hisz ha ez nincs meg, akkor lehet bármennyi pénzed is, akkor is feszültséggel teli lesz az életed és mintha egy ólom golyót húznál magad után egészen a sírig, ahol aztán úgy hiszed megtettél mindent az álmaidért, pedig valójában semmitse tettél.