Szeretem az Anyukámat

A legelső kapcsolatunk az anyukánkkal alakul ki. Fogantatásunk pillanatától kezdve, kaptunk egy kis lakást az anyukánkban. Kezdetekben még együtt éltünk, együtt mosolyogtunk és együtt szomorkodtunk. A legalapvetőbb érzelmeinket az anyukánktól kapjuk meg. Ahogy Ő élt, mi is követtük bizalommal. A pocakban, megvan minden. Olyan mint egy tökéletes szálloda, még csak kiabálni sem kell semmiért, mert adott a kényelmünk. Egyszer csak úgy éreztük, itt az ideje új utakra tévedni és előbújtunk a megszokott kényelemből valami ismeretlen, új világba.

Kezdetekkor az anyai szeretet a legfontosabb számunkra. Egységben élünk velük, hiába bújtunk elő a szállodánkból, minden mozdulatukkal együtt mozgunk továbbra is. Nem tudunk arról, hogy létezik rajtunk kívül valami vagy valaki más is.

Ez az a tökéletes világ, amire a hátralévő életünkben mindig is vágyunk. A gyerekek tökéletes összhangban, tudatlanul is tudatosan élik az életüket. Egyszer csak megjelenik az a felismerés, hogy létezik anyukánk és létezünk mi is. Az egységből, kettősség alakul ki. Felfedeztük azt, hogy mi különálló személyiségek vagyunk.

Az anyukánk az apukánk mellett is kiemelkedően fontos szerepet foglalnak el az életünkben. Az Ő érzelmeik, viselkedésük, gondolkodásuk automatikusan ránk ragad. Van amivel egyet értünk és van amit ellenzünk és a saját képünkre formáljuk. A saját módunk szerint érezzük és gondolunk róla. A szüleinkre úgy tekintünk gyerekként, mint az Istenekre.

Ezek az Istenek, egyben a kiszolgáló személyzet is. Ordítottam egyet és kicserélték a pelenkát vagy ha éhes voltam, hozták a vacsorát. Lesték minden lépésemet, levegővételemet, odaadással kiszolgálták minden kívánságomat.

A szeretet átitatta a mindennapjainkat. Ez az a legalapvetőbb szereteten alapuló kapcsolat, amely egyik oldalról tudatosan, a másik oldalról pedig tudatlanul is kialakul.

Véleményünk az anyukánkról, alapvetően meghatározza az életünk minőségét. Fordulj szeretettel az anyukád felé, mert Ő legjobban próbálta csinálni, még ha vannak is olyanok, akik ezt másképpen gondolják. A legjobban alakult a kapcsolatotok, mert szereteten alapult és örülj, szeretsd az anyukádat. Én is szeretem, mert szeretem az előnyeivel és hátrányaival együtt! Ő a legtökéletesebb Anyuka a világon!

Hozzászólások:)

Kedves Extreme!

Nem vagy egyedül, sokan élik meg hasonlóan, mint ahogy a leveledben írtad.
Az anyukád, nem véletlenül csinálta ezt. Azért csinálta, mert képtelen volt másképpen. Sokan fordulnak el a gyerekeitől, mert nem tudnak még a saját életükért sem felelősséget vállalni. Saját magát szereti, szeresd Te is. Ő harcol a szeretetért, de valószínű így sem képes megkapni, pedig vágyik rá. Szeresd úgy amilyen, mert az önző viselkedését is azért éli, mert ha más nem akkor legalább saját magát.
A szeretet nem üzlet. Nem működhet úgy, ha az anyám nem akkor én sem. Szeresd... csak így egyszerűen, mert okosabb vagy mint Ő és nem veszel részt az utálatban.
Valaki miatt nem lehetsz beteg. Szabad világban élünk és mi döntünk a saját életünkről. Hiába várod a figyelmét, ha nem előzöd meg és nem érdeklődsz, "Miben segíthetek neked?"
A szeretet tényleg mindent legyőz. Győzd le az édesanyád. Még ha nincs is semmilyen kapcsolatotok, gondolj rá szeretettel, mert Ő csak erre volt képes, vagyis ez volt a legtöbb amit tudott neked nyújtani.
Legyél hálás neki, mert olyan példát mutatott neked ami felkészített a tökéletes anyára.Szia

Örülök neki, hogy a világon sokan érzik ezt az édesanyjuk iránt! Sajnos nekem nincsenek ilyen érzéseim Ő csak arra játszott túléljük a gyerekkort, sőt az öcsémet már én neveltem! Nem tisztelem és nem szeretem csak mint egy idegent. Sajnos a helyzet úgy alakult még mindig csak bánt! 2 éve közölte velem ő csak saját magát szereti! Miatta voltam beteg 40 éves koromig! Hála istennek én minden percemet a gyerekemmel töltöttem inkább nem aludtam éjjel de amikor nagyon beteg voltam csak ő állt mellettem a szüleim tudomást sem vettek róla! És most is ő a mindenem nagyon szeretjük egymást! Örülök neki, hogy neki van anyukája bár az anyám el akarta hitetni vele milyen rossz élete van, de itt látszik a szeretet mindent legyőz!