Szeretlek és köszönöm, hogy vagy Nekem!

Karácsony hamarosan, és nem a Jézuska hozza az ajándékokat. Hatalmas a vásárlási láz. Mindenki ajándékokért rohangál. Van aki hamarabb, van aki az utolsó percre hagyja az ajándékok beszerzését. Vajon mit is kéne adni a másiknak, vagy egyáltalán meg ajándékozzam-e? Nagy a dilemma, a mit, hogyan, mennyiért kérdések körül. Óriási a kíváncsiság. Sokan keresgélnek kutatnak, hátha megtalálják ajándékukat és ahhoz mérten szeretnének vissza ajándékozni. Tényleg ez a fontos? A vissza vagy az előre?

A nagy adok-kapok és ki húzza a rövidebbet, mint egy jó pofozkodás, csak itt mindenki nagyobbat akar kapni. A csere"kereskedelem" ezen formája, már üzletág lett.

Vajon milyen érzelmi háttere lehet, ennek a szeretethez fűződő ünnepnek? Egy nagy adag idegesség. Mindenki jót akar, ki kisebb pénztárcából, ki nagyobból. A jó érzések, kiadással járnak tényleg? Sok lemondással jár egy karácsony? Lemondással ajándékozni, olyan, mindha hozzávágnád a másikhoz a jóságot, de úgy, hogy fájjon.

Itt is a figyelmet tudnám előtérbe helyezni. „Ajándék lónak, ne nézd a fogát”. A szeretet nem mérhető "ajándék halmazokban". Ha így teszel, teljesen mindegy lesz, mit kapsz vagy adsz ajándékba. Méricskélni fogod a súlyát, nagyságát a cserének, vagy egyáltalán nem kapsz semmit. Itt az a fontos, milyen érzéssel, mekkora szeretettel ajándékozol meg valakit. Ha elkövetsz mindent, hogy a Te ajándékod, a hozzád mérten a legnagyobb legyen, akkor az a szeretet bomba ami majd a karácsonyfa alatt kinyílik, óriási örömet fog okozni.

Az örömön van itt a hangsúly. Az örömmel, örömet fogsz okozni. Ha nyögve ajándékozol, akkor abból nyögés lesz és elégedetlenség. A szeretet ünnepe, szóljon a szeretetről és ne csinálj belőle kereskedelmet. Figyelj oda magadra és a meghitt hangulatra. Az ajándék csak egy jelképes szimbólum, arról szól, „mindegy mit tartalmaz”, hogy: Szeretlek és köszönöm, hogy vagy nekem!

Ha izgalom van benned, az csak az örömről szóljon. Az a szeretet, ami mélyen a szívedből jön. Amikor örömmel adsz és nem nélkülözve, az mindenkinek jót tesz. Ha most úgy érzed, hogy nem lehet máshogy, akkor szeretetből feláldozod magad és a készleteidet is. Az áldozatokat, sajnálat követi. A sajnálat pedig eltapos, azt mondja Te senki vagy. Nem vagy annyira fontos, hogy bármit is kapjak tőled. Senkitől kapott ajándék, pedig nem fog kielégíteni. Ha Te fontos maradsz, az ajándék súlya ezzel egyenértékü lesz, mert valakitől van. Szeresd magad és ezzel párhuzamosan, Te is fogsz tudni szeretettel ajándékozni és viszont kapod ugyanezeket az érzelmeket. Figylej oda magadra, mert rajtad keresztül tudsz odafigyelni másokra is.

HozzászólásokÜnnepek

Én is kívánok neked minden szép és jót, békét , egészséget és szeretetet!Ajándékozás

A karácsonyt nem kötelező megünnepelni, van aki nem is foglalkozik vele.
De, mindenki próbálja a hozzá mérhetően legjobbat kihozni magából. Régen is ugyan így ajándékoztak, az értékek ugyanúgy megmaradtak.
Kategórizállni mindig lehetne és lehetett régen is.
Van akinek a tapasztalata hasonlókat mutat mint a tiéd és van akinek a meghittség fontosabb. Sokfélék vagyunk és sokféleképpen is csináljuk. A lényeg, mi választjuk meg a karácsonyunk minőségét is.

Boldog szeretetben gazdag karácsonyt kívánok neked!Ajándékozás....

A karácsony nekem egy kicsit már "kötelezőnek" hat és tűnik.
Már nem arról szól mint régen, ahogy körülnéztem az évek alatt, a kisemberek próbáltak feljutni a nagy emberekhez, nagy ajándék, vagy ugyanolyan a lényeg rokkanjunk bele az ajándékozásba.
Nagyon kevés ember van aki csak úgy ajándékoz, mert mondjuk kifejezi a szeretetét.
Láttam már olyat is, hogy valaki elhúzza a száját az ajándék láttán, holott esetleg azért én lejártam a lában, s nem azért azt a féle ajándékot kapta amit én akartam neki venni, hanem ami illett hozzá, de balul sűlt el.
Elvesztek a régi értékek, már nem szól másról, csak a pénzől.
A karácsonynak gyönyörűnek kellene lennie, stresszmnetesnek, ahogy a régi világban volt.
Akinek sikerült megőriznie ennek az ünnepnek a valódiságát annak gratulálok, én sem ahhoz a kategóriához tartozom, aki tele szatyrokkal stresszelve futkozik ezért vagy azért....
Próbálom a valódi értékeket megőrizni belőle....