Tökéletes betegség?!

Nem létezik! Minél kifinomultabb egy elmélet, annál nagyobb esélye van a hibázásra. Ha ismersz olyat, aki évek óta szenved betegsége miatt, küldd el neki ezt a cikket!

Felépítettél egy tökéletes alapokon nyugvó betegséget, már évek óta "gyógyíthatatlan" betegségben szenvedsz, ezt mondták neked és elhitted. Nem kell lemondani magadról, még ha eléggé meggyőző erővel is állítanak valamit. Maradj gondolkodó és kritikus. Itt az idő hibázni és közelebb kerülni az egészséghez.

Kipróbáltál már 1001 kúrát, beszedtél minden ellenszert, de semmi. Mindig mindig ugyanoda kerülsz vissza, a tünetek jelentkeznek és egyre erősödnek. A rendszered, amit kiépítettél annyira intelligens, hogy mindig van egy ellenszered az egészség ellen.

Ezt az ellenszert tökéletesíted nap mint nap, amikor már tudomást sem veszel arról ami van. A betegséged jelen van az életedben, de Te a "fejedet a homokba dugod" és tudomást sem veszel róla. A test visszajelez és nem engedi, hogy elnyomd a tüneteket, mert minél jobban nem veszel erről tudomást, annál erősebben fáj, vagy kiújul valahol máshol. Ha a hasad fáj és szándékosan nem veszel róla tudomást, akkor a lábad mutat neked valami "újat". Minden részed a tested tudatosságáról szól. Tudj arról, mi zajlik le benned, tudj a testedről is, mert hozzád tartozik.

Engedd meg a figyelmednek, hogy ne a tünetek elnyomásával foglalkozzon, hanem a tökélyre fejlesztett betegségedről, az egészségre kezdjen el figyelni. Mivel minden érzelmi alapon fekszik, legyen okod arra, hogy meggyógyulj. Eddig volt okod, a védelmi rendszered a betegségeden alapult, az egészség pedig piszkos maradt. Csiszolgassuk, fényezzük az egészségedet és nem lesznek olyan jellegű kifogások, amik a gyógyíthatatlanságod mellett szólnak.

Legyél kritikus aki nem hiszi el a saját gondolatit. Mert a gondolatok meggyőznek, félelmeken alapszanak, a tehetetlenséged magyarázzák. A tehetetlenséged, pedig oda vezet, hogy ne csinálj semmit, csak feküdj és ráfoghatod "azért nem teszel semmit: Mert beteg vagyok" Tegyél valamit végre, legalább egy lépést, mert az egészséged létezik csak elfelejtkeztél erről az állapotról.

Ha úgy érzed ez a cikk nem neked szól, küldd el nekik és hívd fel azok figyelmét, akik hasonló problémákkal küzdenek. Töltsd fel azok üzenőfalára, akik szerinted ismerhetnek...

Az egészség létezik! Keressetek meg személyesen és fogadjátok el a segítséget!

Hozzászólások:)

A fájdalom olyan mint egy jelzőkészülék. Tűz van, valami nincs rendben.
Mivel hozhatunk bármit is létre? Okkal. Valamilyen okkal hozzuk létre a betegséget és az egészséget is. A fájdalom az érzelmeink mellékhatása, jelzése.
Ha ezt is gondolatokba szeretné valaki burkolni, akkor nem tudatos gondolatokba fogja tudni, mert szándékosan senki nem akar beteg lenni és fájdalmat okozni magának.
Keress meg kérlek kedves Pirus Emailben (tudatosan@gmail.com) írd le mi történik a férjeddel kicsit részletesebben és ezt, hogy éled meg hátha sikerül segítenem. Köszönöm.Köszönöm...

Krisztián nagyon köszönöm, tényleg sok erőre és kitartásra van szükségem, ugyanis a párom komoly beteg.
Én itt tartok..."Csiszolgassuk, fényezzük az egészségünket..." viszont a férjemet sajnos képtelen vagyok rávenni, hogy gondolkodjon az ilyeneken, vagy legalább olvassa el.
És mivel a gondolatról olyan szépeket írtatok, hát én csak tolmácsoltam a kérdést..."A test visszajelez és nem engedi, hogy elnyomd a tüneteket, mert minél jobban nem veszel erről tudomást, annál erősebben fáj, vagy kiújul valahol máshol. "... nos hogy állunk a fájdalommal?
Kellemes napot kívánok!Pirus Sok erőt, kitartást és

Pirus

Sok erőt, kitartást és türelmet kívánok, hogy felismerhesd és megérthesd ezt a témát.Hasonlóan érzem a gondolataim

Hasonlóan érzem a gondolataim természetét a Krisztián által leírtakkal.
Azzal a kiegészítéssel, hogy ezek a múlthoz kötnek.
A jelen megélésekor csak a történésben vagyok teljes figyelemmel. Ez nem gondolat és érzés, sokkal komplexebb valami, inkább olyan, mintha filmet rögzítenék mindenemmel.

:)
Nem ússzátok meg kísérő nélkül.fájdalom...

A fájdalom vajon milyen gondolatból fakad? Krisztian, ha ezt is elemzed akkor mindenki belebetegszik. Folytassátok inkább a szex elemzését. Ezt csak azért írom, hogy igenis jobb és kellemesebb olvasni a szex gondolati vagy érzelmi elemzéséről... köszönöm Csaba hogy megemlítetted, máris kellemesebb gondolatok, érzések töltik fel az ember testét ......ám a szex is gondolattal

...ám a szex is gondolattal kezdődik (szeretkezni vágyom) gondolatával, majd jönnek az érzések, az érintések az érzések, az érintések, az érzések, az érzetek stb. Persze értem én mire gondolsz.
De legelöl akkor is a gondolattal kezdődik. Szexet akarok :)

Ránézel valamire, gondlatod keletkezik az inger hatására és ezzel együtt megjelenik az érzés, amit korábban hozzáadtál.
Megérintesz valamit, ugyan ez a szitu és a hallással és az összes érzékszervvel kapcsolatban is. Természetesen igaz az, hogy egy érzékszerv érzetére gondolat keletkezik, így az érzet hamarabb van, mint a gondolat. Bár én az érzést és az érzéket külön választom ebben az esetben. De csak a magyarázatom kedvéért, ugyanis mindegy mi, mert a testben jön létre.

Tehát ha meg tudod tenni, hogy nem gondolsz semmire, akkor a testi érszékszervek által keletkezett érzéseken kívül érzésed nem fog létrejönni. Nem lesz szerelem érzésed gondolat nélkül. Nem lesz vidám örömteli érzésed gondolat nélkül. Amint rágondolsz valamire, azonnal keletkezik egy érzés, amit korábban az értékrended szerint tettél hozzá.
Szerelmes szeretsz lenni. Oké értem. De ez az érzés egy gondolat, vagy külső testi inger hatására fog keletkezni, felidéződni benned. És ez a testi ingert leszámítva, csakis gondolat útján jöhet létre.

Tehát érzés nem jön előbb létre, mivel az érzés a gondolataink jelzőrendszere. Ezért nevezem eszköznek.
De lehet tévedek valahol.

Én így értettem. Ezt nem tanultam, hanem tapasztalat és szerintem mindenkinél így működik.:)

Imádok szerelmes lenni:) Szex közben eggyé válok a párommal és eltűnnek a gondolatok, de az érzelmek tombolnak. A sok gondolat, csak gonddal járna:)

Gondolkozni lehet a történelemkönyv fölött, de kérdezz meg egy történelem tanárt, aki elvakulva az érzelmeitől, milyen boldogan tud beszélni reggeltől estig a szépségről. Mert Ő az érzéseit fejezi ki a történelemmel.

Valójában mindegy mit gondolunk a sorrendről, mert tényleg csak eszköz valamihez.

A figyelem olyan mint a tv kikapcsolva, csak egy doboz. A tartalmat az érzelmek adják meg.Gondolat elől, amire jön az

Gondolat elől, amire jön az érzelem. Nem fordítva. A gondolatot az egyén tölti fel sajátos érzelemmel. Érzelem soha nem jön létre gondolat nélkül. A kettő között nagyon minimális a különbség, ezért keverhető. De próbáld ki: ne gondolj semmire, csak érezz. Megnézem kinek sikerül :)

"Eldöntöd, hogy boldog akarsz lenni, ami egy érzés."
Ez érzés? Hűűha
Nem inkább gondolat, és a boldogsággal kapcsolatos gondolatokat feltöltöd érzelemmel?

Gondolat+érzelem=további gondolat (sztori).

Nem a gondolat és az érzelem teremt, hanem a figyelem, amit feltöltesz ezekkel a dolgokkal.
A gondolatok és az érzelmek csak eszközök. Amit félreismertünk és saját magunk ellen fordítottuk.
Egyéni vélemény.:)

Ezt nevezik érzelmi intelligenciának.:) érzelmek nélkül, nincs élet. Azért leírom, az elfojtott érzelmeknek is érzelmek.
Van választásod, ez a lényeg és nagyon "jól" kapizsgálod:)Már

értem hogyan működik a te verziód. Azért volt nehéz megértenem mert nem fektettél kellő hangsúlyt megkülönböztetni az érzést az érzelemtől. Tehát akkor világos amit mondasz. Eldöntöd, hogy boldog akarsz lenni, ami egy érzés. Bele is éled magad. Ez érzés hatással van a gondolataidra. Megváltozik a gondolkodásod. És minden gondolathoz - törvény szerűen :) - érzelem is társul. És így közvetett módon neked tetsző érzelmeket "generálsz". Kapizsgálom! Nem?:)

Van aki a szavak jelentésébe kapaszkodik, a valódi jelentését pedig nem hallja meg.
Tökéletes betegség?! Pont ezt kérdőjeleztem meg. Nem kijelentettem, ha a szavakba "kapaszkodunk".ez a cím egy tökéletes

ez a cím egy tökéletes betegséget vonzhat csak be ... ami pusztító grat:)

Fordítsd meg. Ha másképp érez, mást fog gondolni az élmény pozitív lesz és meggyógyul:) egy kicsit nagyon lerövidítve. Valójában teljesen mindegy. "nem így"? akkor másképp. Mindegy hogy balról vagy jobbról kerülöd meg a hegyet ha a betegséggel foglalkozol és nem az egészséggel.

Egyetértek. Édes kevés azt mondani, hogy gondold másképp, mert képtelen. Ne gondolj rá, megint zsákutca.
Vannak olyan esetek, amikor a test már annyira le van amortizálva, hogy az egészség kizárva. "De azt mondják, a remény hal meg utoljára"

A megoldás mindig a valóságban rejlik és annak elfogadásában. Viszont a valóságunkat mi hozzuk létre az érzelmeinket igazolja vissza az élet. Így az egészségünket ugyanúgy, mint a betegségeinket.A gondolat önmagában semmit

A gondolat önmagában semmit nem hoz létre, ahhoz kell az érzelem. És nem utolsó sorban a tett. Az igen jó volna, ha a gondolatait tudná mindenki irányítani:) Ezzel az eggyel nem értek egyet. Az általános az hogy 5 perc csöndet nem képes a fejében "teremteni" az ember. Az érzelmekre ugyanez igaz.

Az egészségre visszakanyarodva. Édes kevés egy beteg embernek azt mondani, hogy gondold mostantól másképp. Próbáld ki amikor mondjuk csak egy szimpla influenzád van. Szétszakad a fejed, nem bírsz gondolkodni, nyelni stb és próbálj meg nem rá gondolni, sőt észre se venni. Hiszen amire figyelsz oda energia áramlik. Tehát a gyógyuláshoz észre se szabad venned.
És ez csak egy mindennapos macera. Hogy gondolja másképp az, aki ha 5 lépcsőt megy fölfele v. szimplán meleg van fullad? Vagy aki 4 éve nem tudja megmozdítani a lábát? Gyógyítottunk meg ilyen embereket, de nem így...viszont rögtön az első pozitív élmény után, elkezd máshogy gondolkodni, ill. érezni az biztos!:)

"Hiszem ha látom" vagy "látom mert hiszem"?
Minden fordítva van, mint ahogy gondoljuk. Azt hisszük, hogy történik valami, mondjuk meglátok egy gyönyörű nőt és beleszeretek. Ha nincs meg a szerelem érzete, egyszerűen képtelen vagy szerelmes lenni. Így az érzelem, hamarabb meg kell hogy jelenjen bennünk, mint a nő akit megláttam. Szerelmes lettem és elkezdek gondolkodni a nőről, a szerelmes férfi az érzelmei alapján gondol valamit. Jót vagy esetleg rosszat, de a gondolatokat mindenféleképpen befolyásolják az érzelmek.
Az érzelmi intelligencia a legnagyobb erő, amit egy ember használhat.
Gondolj bele. A szerelem megszűnik, elkezded keresgélni a hibákat és meg is találod, mert jelen vannak az életünkben a jó vagy éppen a rossz dolgok is. Kérdés, mivel foglalkozunk. Ha jól érezzük magunkat, csak a szép dolgokat vesszük észre, ha rosszul akkor minden rossz. Érezd magad jól és minden megváltozik, még a gondolatvilágod is, nem utolsó sorban az egészséged is.Csabának igaza van bár én

Csabának igaza van bár én máshonnan szoktam közelíteni. nem mondanám hogy megelőzi, szerintem a kettő egyszerre van jelen. ahogy jön a gondolat, már kapcsolódik is hozzá az érzés. tudatalatti beidegződések kapcsolnak be - illetve sokkal inkább a hypothalamus lök bele a vérbe különböző peptideket, ha valakinek a "mi a csudát tudunk tudományos magyarázata tetszik jobban.

vagyis a gondolat + érzelem mindig együtt teremt, sőt, véleményem szerint sokkal inkább az érzelem teremt, mivel az adja le a tényleges rezgéseket. vagyis hiába irányítod a gondolataidat ha az érzelmeidet nem tudod irányítani sosem fog menni a "teremtés".

és mivel a gondolatait szinte mindenki tudja irányítani, ezért sokkal nehezebb és azon kell inkább dolgozni, hogy az érzelmeid irányítása is menjen. ja, hogy sokan erre azt mondják hogy lehet irányítani az érzelmeket? nagyon egyszerű: ahogy a reklámok, ahogy a jó vezetők, vagy bármelyik kisgyerek... rövid távon mindig működik, csak hosszú távon néha visszacsaphat ha nincs meg az összhang a környezettel (pl. ennek segítségével kihasználod az embereket).

mások érzelmeit nagyon jól tudjuk irányítani, zsigerből megy mindenkinek - érzelmi manipulációk :) ha elkezded saját magadon alkalmazni, annak sokkal nagyszerűbb hatása lesz az életedre!hmm...

Ezt már fél évvel ezelőtt is írtad! Akkor sem értettem, meg most sem értem.

"A gondolatokat érzelem előzi meg, ha tudatos vagy az érzelmeidre akkor úgy érzed magad, ahogy csak akarod." - ezt valahogy nem tudom megérteni. Hogyan? Segítenél?:)

A gondolatokat érzelem előzi meg, ha tudatos vagy az érzelmeidre akkor úgy érzed magad, ahogy csak akarod. Tehát, jogosan gondolhatod azt amit és nem fogod becsapni magad.
Nincsenek gondok:) csak azt hisszük, hogy vannak.A gond

A gondolatokkal gyárthatunk kifogásokat, de teremthetünk velük lehetőségeket is. Ki mikor mire használja.