Ugyanakkora a gödör mélysége, mint a hegy magassága!

Volt már úgy, hogy nem az lett amit elképzeltél? Nagyon sokan szeretnének valami olyat, ami nincs meg a jelenlegi életükben, de az álmaikban szerepelnek. Ragaszkodnak egy adott célhoz, elképzeléshez, ami motiválja őket a továbbiakban. Elképzelik a nagy Ő-t, az álommunkahelyet, kiemelkedő sporteredményeket, utazásokat, családot, aztán elfáradnak az úton, elvesztik a motivációt és marad a régi szürkeség.

Mennek, csinálják, előkészítik a terepet, odahordanak minden feltételt, elmennek mindenhová tanácsokért, a tervrajz tökéletes, de a kivitelezés előestéjén lemondanak mindenről.

Nagyon furcsán vannak összerakva a dolgok, mert a nincsen még csak hiba sem, de az idő és a türelem elfogy. Minden nagyszerűen megy és a legjobb irányba tart, de egyik pillanatról a másikra, eltűnik a cél és csak a hiányérzet marad meg. “Már megint nem sikerült!”

Ez is a figyelem játéka. A cél köddé válik a fizikai világban, de a fejedben még ott van. Annyira ragaszkodik az álom, az álomvilághoz, hogy megtagadja a valóságot. Kegyetlenül hangzik, de “öld” meg az álmaidat a fejedbe, mert ameddig azok ott vannak, nincsenek meg a kézzel fogható életben. Nem szeretném elvenni az álmaidat, mert nagyon jó motiváló erőt ad, de ne állj meg a megvalósítás előtt, még ha félsz is attól, hogy elveszítesz egy elméletet.

Olyan ez, mint amikor egy nagy gödröt ásol. A föld alatt, a fejedben hiány lép fel, de a gödör mellett a kézzel fogható valóságban, egy hegy épül fel. Az élet kiegyenlíti magát. Ne fél attól, hogy elveszítesz valamit, mert amikor a hegyre nézel a hegyet építetted és amikor a gödörbe nézel, akkor a hiányt látod.

Címkék: