A vér kötelez!

Gyűlölöm, utálom, hányok tőle. Többet ne szóljon hozzám, ne nézzen rám, ne érjen hozzám. Hagyjon békén. Lépjen ki az életemből. Annyira utálom, hogy tehette velem ezt. Egy pici együttérzés sincs benne, kegyetlenül megalázott és semmibe nézett. Ígérget itt nekem fűt fát, én elhiszek neki mindent, és pont az ellenkezőjét csinálja. Több esélyt nem kap, menjen oda ahová akar. Nyugalmat akarok végre, nem egy ilyen "idiótát" aki ennyire nem tudja mit akar.

A gyűlölet összetart. Fizikailag már nincsen mellette, de a múlt sérelmei, akkora sebet ejtettek, ami még mindig nem forrt be és vérzik. A vér pedig kötelez és nem hagyja nyugodni. Bosszúra éhes és addig nem nyugszik, ameddig vissza nem adja. Ha neki rossz, akkor legyen a másiknak is. Vissza akarja adni azt, ami belőle indult ki. Azt az érzést, ami megteremtette a gyűlöletet benne. A gyűlöletet a másikhoz fűzi, az elfogadás fel sem merül. Pedig szabadulni, csak is az elfogadással lehet.

Elfogadni azt a képtelen dolgot, hogy te alakítottad ilyenné. Mindenki más csak részt vesz benne. Az érzés a tiéd, a gyűlöletet te érzed. A másiknak ehhez semmi köze. A gyűlöletet valakihez, fűznöd kell. Magában nem ér semmit. Belekötni a másikba és keresni a hibákat, nagyon egyszerű. A gyűlölet pedig okot keres és meg is találja. Szabadulni akarsz és máshogy nem megy, ezért a gyűlölet és az ellenségeskedés. Az élet brutálisan egyenes tud lenni. Ad egy nagy pofont azért, hogy felébredj és ereszd el. De nem tudod. Mert gyűlölsz. Vele kelsz, vele fekszel.

Ha elfogadod azt, hogy a másik az érzéseid parancsára cselekedett és nem volt választási lehetősége, akkor nem tudsz rá haragudni és útjára engeded. Az elengedés gyűlölettel nem lehetséges, mert a sebek nyitottak maradnak. Elfogadással, megváltod a rabságod.

Hozzászólások1

Ha Én vagyok a legnagyobb hatással a világomra, akkor a másik sem különbözik tőlem. Ő is Én vagyok, azért vonzottam az életembe, hogy visszakapjam tőle az érzéseimet és ez viszont is igaz. Azért jelentem meg az életében, mert erre volt szüksége. Én is visszaigazolom az Ő érzéseit. Nincs külön, csak az egy létezik.
"A parancs" és "nem volt más választása", enyhe túlzás. Mindenkinek van választása és ez teszi széppé az egészet, azt az egyet amiről írtam.
Remélem így érthetőbb...Hmm...

... nekem fura ez az szöveg, hogy az érzéseim parancsára cselekedett és nem volt választási lehetősége.

Nagyon nem értek egyet vele.

Az ő érzéseivel mi van??
Meg a saját akaratával??