szildiko blogja

Tükör a szívünkben

Öreg bölcs üldögélt a Korinthusba vezető út szélén. A városba igyekvő idegen rövid pihenőt tartva beszédbe elegyedett vele:
- Milyenek itt az emberek? – tudakolta.
- Hová való vagy? – kérdezett vissza az öreg bölcs.
- Athéni vagyok.
- És felétek milyen nép lakik? – kérdezett tovább az öreg. Tovább »

Miért jó betegnek lenni?

Évekkel ezelőtt történt velem, hogy harmadik hete voltam otthon arcüreggyulladással. Kezeltem mindenfélével, sóval, meleg párnával, infra - lámpával, orrcseppel, antibiotikummal, de szinte semmi javulást nem tapasztaltam. Egy alkalommal telefonon az egyik barátomnak panaszkodtam a gondomról, arról, hogy milyen fejlett az orvostudomány és mégsem képesek egy nyavalyás arcüreggyulladást meggyógyítani. Tovább »

Hogyan gondolsz rá?

Élete során mindenki átél olyan történéseket, amelyek kellemetlenséget, bánatot, szomorúságot okoznak. Az a közös mindegyikben, hogy ilyenkor energiát veszítünk, sem kedvünk, sem erőnk nincs a felemelni a fejünket, és a pozitív dolgokat észrevenni.

Ne erőlködjünk. Nyugodtan, lefele nézve figyeljünk önmagunkba. Fogalmazzuk meg a helyzetet, és figyeljük meg, hogy milyen érzéseket tapasztalunk a testünkben. Tovább »

Félelmek

Azon tanakodtam magamban éppen, hogy milyen teát igyak, amikor szemem sarából megpillantottam kedvenc barátnőm. Amikor mellém ült, alig hallhatóan köszönt, és azonnal a teakínálatot kezdte böngészni.

Ismertem, észrevettem, hogy gond van, de azt is tudtam, hogy ilyenkor jobb, ha az ember nem kérdezősködik, hanem megvárja, amíg magától kezd el mesélni. De úgy látszik, nagyobb volt a baj, mint gondoltam, mert percekig az időjárásról beszélt. Tovább »

Megnyerted a bónuszt is. Elfogadod?

A vonzás alkalmazásának fejlődési szakaszai

Talán nem is tudtad, hogy a főnyeremény mellett tied a bónusz is. Elfogadod? És ha igen, tudsz vele mit kezdeni?

A vonzás törvénye leegyszerűsítve kimondja, hogy hasonló hasonlót vonz. Ha pozitívan állok a világhoz, akkor jó dolgok történnek velem, ha negatív dolgokra gondolok, akkor rosszak. Tovább »

Hűség

A hűség kifejezés manapság leginkább a párkapcsolathoz kötődik, pedig sok mindenhez lehetünk hűek: egy elvhez, egy néphez, a kedvenc pékünkhöz, hagyományokhoz, lakóhelyünkhöz, és így tovább.

A családunkhoz való hűség a fogantatásnál kezdődik, ekkor jelenik meg egy természetes, automatikus kötelék. Bármilyen családba is születtünk, a kötés adott. Tovább »

E heti mottóm

E heti mottóm: KIHOZNI A LEGTÖBBET ÉS A LEGJOBBAT ABBÓL, AMI VAN.

Indulj már (folytatás)

Első rész:

......Nem tudom, mennyi ideig fekszem ebben a helyzetben. Két perce? Két órája? Két éve? Két évtizede? Tér és idő összefolyik, jelentéktelenné válik. Tovább »

Indulj már

- „Indulj már!” – üvöltenek rám. Megpróbálom mozdítani a jobb lábam, nem megy. Aztán a balt, de az se sikerül. Lepillantok a lábamra, hát látom, hogy térdig be van betonozva.

- „Szeress, ölelj meg!” - kérik kedvesen. Mozdítanám a kezem, de ólmos súlyok húzzák lefelé.

- „Nyugodj meg!” – mosolyognak rám.
- „Jó.” – egyezem bele, eközben kalapáló szívem majd kiugrik a helyéből. Tovább »

Címkék: