Miért jó betegnek lenni?

Évekkel ezelőtt történt velem, hogy harmadik hete voltam otthon arcüreggyulladással. Kezeltem mindenfélével, sóval, meleg párnával, infra - lámpával, orrcseppel, antibiotikummal, de szinte semmi javulást nem tapasztaltam. Egy alkalommal telefonon az egyik barátomnak panaszkodtam a gondomról, arról, hogy milyen fejlett az orvostudomány és mégsem képesek egy nyavalyás arcüreggyulladást meggyógyítani.

Percekig figyelte a siránkozásomat, azután közbevágott: - Biztos, hogy meg akarsz gyógyulni?
Megrökönyödéssel hallgattam a kérdést és éppen nyitottam a számat, hogy válaszoljak erre az idióta kérdésre:
- „Hát persze, hogy meg akarok gyógyulni…” amikor a torkomra forrt a szó. Ugyanis századmásodperc alatt bevillant, hogy dehogyis akarok meggyógyulni. Jó nekem ez így. Ettől a sokkoló felismeréstől, csak hebegtem-habogtam.

Amikor letettem a telefont, elgondolkodtam: vajon miért is jó betegnek lenni? ……

Ez a ráeszmélés olyan hatással volt rám, hogy három nap múlva egészséges voltam. Máig is hálás vagyok a kérdésért, mert bebizonyosodott, hogy nagy részben én is felelős vagyok az egészségemért, és tehetnek bármit az orvosok, bizonyos helyzetekben a gyógyulás rajtam múlik.

HozzászólásokAmi bent van, az van kint is

Vagy mondhatnánk úgyis hogy "Ami lent van, ugyanaz, ami fent van."
Minden betegség lelkieredetű, és ezt már az orvosok is tudják (persze vannak hitetlen kivételek), dehát vmiből nekik is megkell élni...

Nade ne rajtunk éljenek meg, megtehetjük hogy egészségesek vagyunk és leszünk ameddig csak akarunk, hisz ez tényleg csak rajtunk múlik és nem a külső körülményektől vagy kuruzsló gyógyítok pártfogásától.
Anyám is szed bizonyos felírt bogyókat rendszeresen, és volt amikor nem vette be az egyiket és észrevette hogy semmibaja, és rájött hálaég hogy nincs is szüksége rá, tegyük fel muter tudatos lény akkor rájön h önmagát gyógyította meg és nem gyógyszerek. Ez persze nem azt jelenti hogy mindenki dobja ki a gyogyikat, akkor sokan elhaláloznának egyszerre pont azért mert még nem tartanak ott lelkileg hogy egészségesek valójában.

Mindig jó takarózni hogy "jajj hát én beteg vok, nekem nem szabad ezt meg azt..", vagy ugye van aki ezzel sajnálatot és együttérzést akar kiváltani másokból, és aki még sajnálja is őt az csak tovább táplálja benne, hogy igen maradjon csak beteg, addig is ő az együttérzéséről biztosítja brrhhh.
A probléma ott a fejben, és nem tudom mennyivel könnyebb úgy szembe nézni a bajainkkal hogy közben még betegek is vagyunk, mer ugye ez csak menekülés hogy ne kelljen szembenézni a sürgető problmáinkkal és inkább iszom a gyógyteáim. Hamár ígyis- úgyis megkell oldani lelki aggályaink, akkor legalább egészségesen vágjunk bele akkor sokkal könnyebb lesz, és a lelki nyavaja feloldása után még erősebbek és EGÉSZségesebbek leszünk.