A tudatalattid hatalma

Mivel van elméd; legjobb, ha használni is megtanulod.

Két szinten működik: a tudatos vagy racionális és a tudat alatti vagy irracionális szinten. Tudatos elméddel gondolkodol, megszokott gondolataid pedig tudatalattidba süllyednek, és tudatalattidat természetüknek megfelelő teremtésre késztetik. Tudatalattid az érzelmeid székhelye, ez a teremtő elme. Jó gondolataidat jó eredmények követik. Ha gonosz dolgokra gondolsz, gonosz eredményekkel számolhatsz - így működik az elméd.

Sose feledd: ha tudatalattid elfogad egy eszmét, rögvest hozzálát végrehajtásához.
Érdekes és megfoghatatlan igazság ez: a tudat alatti törvénye egyaránt vonatkozik a jó és a káros elképzelésekre. Ha negatív módon alkalmazzuk, kudarcot, frusztrációt, boldogtalanságot okoz.
Ha viszont szokásszerű gondolataink harmonikusak és konstruktívak, tökéletes egészséget, sikert, jómódot teremthetünk magunknak.
A helyes gondolkodás, a helyes érzelmek kialakításának elengedhetetlen előfeltétele a lélek békéje és a test egészsége. Bármit kijelenthetsz gondolatban: ha lelked mélyén igaznak érzed, tudatalattid elfogadja, és kézzelfogható valóságot teremt belőle számodra. Mindössze azt kell elérned, hogy tudatalattid elfogadja elképzelésedet, s akkor saját tudatalattid törvénye előteremti az áhított egészséget, békességet vagy pozíciót. Add ki a parancsot, tedd közzé a nyilatkozatot, és tudatalattid engedelmesen reprodukálja a mintául belenyomott elképzelést! Ilyen az elméd törvénye: a tudatos elmédben forgatott gondolat természetének megfelelő választ várhatsz tudatalattidtól is.

Pszichológusok és pszichiáterek rámutattak, hogy amikor tudatalattidba gondolatok jutnak tovább, benyomások érik az agysejteket. Mihelyt tudatalattid elfogad egy ötletet, azonnal munkálkodni kezd a végrehajtásán.
Az elképzelések összekapcsolása révén működik, s célja eléréséért a legapróbb ismeret-morzsákat is felhasználja munkája során, amire valaha szert tettél életedben. A bensődben rejlő végtelen energiára, hatalomra, bölcsességre támaszkodik. Felsorakoztatja maga mellett a természet összes törvényét.
Van, amikor azonnali eredményt ér el érdekedben, máskor napokat, heteket, még annál is többet igénybe vehet a dolog...
Kifürkészhetetlenek az ő útjai.

1. Jó gondolat helyébe jót várj! Rossz gondolat helyébe rosszat várj! Az vagy, amit egész nap gondolsz.

2. Tudatalattid nem vitatkozik. Elfogadja tudatos elméd kijelen­téseit. Lehet, hogy úgy érzed: “Nem engedhetem meg magam­nak." Mégse mondd ki! Válassz jobb gondolatot, jelentsd ki: “Igenis megveszem. Lelkileg elfogadom."

3. Tiéd a választás joga. Válaszd az egészséget és a boldogságot! Csak tőled függ, hogy jóindulatot vagy gonoszságot válasz­tasz-e. Válassz: légy kooperatív, víg, barátságos, szeretetre méltó, és az egész világ kitárul előtted. Ez a legjobb módja, hogy varázslatos személyiség váljon belőled.

4. Tudatod a “kapuőrző". Fő feladata, hogy megóvja tudatalatti­dat a hamis benyomásoktól. Válassz: hidd, hogy valami jó kö­vetkezik, s most is éppen valami jó történik. Legnagyobb hatalmad a választás képességében rejlik. Válaszd a bőséget és boldogságot!

5. Másoktól származó szuggesztiók és kijelentések nem árthatnak neked. Csak saját gondolataid tevékenységének van hatalma. Választhatsz: elutasíthatod mások gondolatait vagy kijelenté­seit, és megerősítheted a jót. Módodban áll, hogy megválaszd reagálásod módját.

6. Vigyázz, mit mondasz! Minden fölösleges szóról el kell szá­molnod. Sose mondd: “Belebukom; kirúgnak az állásomból; nem tudom kifizetni a lakbért." Tudatalattidnak nincs humor­érzéke. Amit kimondasz, megvalósítja.

7. Elméd nem gonosz. Egyetlen természeti erő sem gonosz. Min­den attól függ, hogyan használod a természet erőit. Arra hasz­náld elmédet, hogy áldást, gyógyulást, inspirációt oszthass az emberek között.

8. Sose mondd: “Nem tehetem." Győzd le ezt a félelmet, mondd inkább: “Saját tudatalattim hatalma révén bármit megtehetek."

9. Gondolataid az élet örökkévaló igazságaiból és elveiből indul­janak ki, nem pedig a félelem, tudatlanság, babona alapállásá­ból. Ne hagyd, hogy mások gondolkodjanak helyetted. Magad válaszd meg gondolataidat, és magad hozd meg döntéseidet.

10. Te vagy lelked (tudatalattid) kapitánya és sorsod mestere. Ne feledd: tied a választás képessége. Válaszd az életet! Válaszd a szeretetet! Válaszd az egészséget! Válaszd a boldogságot!

11. Tudatalattid bármit elfogad és megvalósít, amit tudatos elméd elhisz, és igaznak tekint: Higgy a jó szerencsében, az isteni út­mutatásban, a helyes cselekvésben és az élet összes áldásában!"

forrás:http://atudatosteremtesmuveszete.blogspot.hu/2012/11/a-tudatalattid-hatalma.html?spref=fb

Címkék:

Hozzászólások¤ Harmatnak ¤

Tartozol egy válasszal.

***************
beküldő: Enti | 2012. november 17. szombat - 17:26
?

Férjeddel és a fiaiddal mi a helyzet?

Szép estét :)

****************

Én soha nem titkoltam, hogy nős vagyok :)

És te?

Férjed, tud róla, hogy a teológussal kefélsz?¤ Harmatnak ¤

"adminisztrátor vagyok (érettségivel), most tanulok gyógytornásznak, és egy kávézóban dolgoztam másodállásban."

Nekem azt írtad, hogy pedagógus vagy.

Mi az igazság?¤ Harmatnak ¤

Ne írj semmit!
Átlépted már a saját hazugsághatárodat is.
Kapcsold ki magad.¤ Harmatnak ¤

"Egy igazi férfi számomra: 180 centiméter fölött kezdődik."

Megírtam 1/2 éve, hogy 170 cm magas vagyok. Miért hülyítettél mégis? Szajha

Megleszel MOST táncoltatva rendesen, az Biztos ¤Szmörcsi

A tudatalattid hatalma? Nem a tiéd?12. mosoly öröm

ha napokig kitartod, és aami az akaratodban van, életed részét képezi nagyon gyorsanSzia Diamyne!

A skizofrénia elmebetegség, ami azt jelenti nagyon leegyszerűsítve, hogy az elme működése zavart, ezért a skizofrén beteg elszakad a valóságtól, hallucinál, téveszmékben hisz, elveszíti azt a képességet hogy a valóságot képes legyen érzékelni. Lehasad a valóságról és csak egy általa tapasztalt valóságban kezd el létezni.

A többszörös személyiség, ami szintén elmebetegség, szakszóval disszociatív személyiség jellemzője, hogy az egyénnek két vagy (az esetek felében) több elkülönült személyisége van saját névvel, emlékezettel, melyek között kisebb-nagyobb mértékű átjárás lehetséges. Mindennapi értelmezésben az emberek keverik a skizofrénia és a többszörös személyiség fogalmát.

A skizofrénia kezelhető gyógyszerekkel, a többszörös személyiség nem, a többszörös személyiség nagyon erős gyerekkori trauma folytán pl extrém kínzás miatt jön létre.

A nárcizmus más kategória, lehet egészséges és egészségtelen, a legsúlyosabb formája a nárcisztikus személyiség-zavar.

A személyiség zavar a társas viselkedés zavara, annak a képességnek a hiánya, hogy sikeresen kapcsolódjon valaki emberi közösséghez. Ennek oka a gyerekkori szocializáció hiánya, nárcizmusnál vagy az elismerés, csodálat hiánya vagy túlzott, kritikátlan megadása a gyerek részére.

Amikor a gyerek személyisége kialakul, meg kell tapasztalni azt, hogy ő csodálatos dolgokra képes, megtanul beszélni, járni stb. A kisbabák csodálatosak. A személyiség akkor lesz működőképes, ha a szülő normális visszajelzést ad. Tehát jót, rosszat egyaránt tükröz. A legfontosabb az egészséges személyiség kialakulásában az, hogy a szülő a gyereket a hibáival és az erősségeivel együtt szeresse és fogadja el.

A nárcizmusnál az történik, hogy az adott személy számára a rossz tulajdonságai egyszerűen nem léteznek, ezeket lehasítja magáról, rávetíti a környezetére és ott támadja.

Jellemzői
- felnagyított önbizalom
- gátlástalan küzdelem figyelemért, hatalomért, minden felülmúló beteges vágy a csodálat iránt
- lelkiismeret furdalás nélkül kicsinyel le másokat, de a legkisebb kritikát sem tudja kezelni
- nincs stabil értékrendje
- a gyerekkorban vagy a sárba tiporták az önbecsülését és most ő ezt a mintát követi, vagy arra nevelték, senkire nem kell tekintettel lenni, csak önmagára.

A pszichológiai kutatások elkezdtek már foglalkozni azzal, hogy az internet adta lehetőségek kiválóak a nárcisztikus személyiségzavarral küzdő emberek "tombolásához". Mindent kritizál, csak ő a jó, mindenki hülye, mindenki beteg stb. A skizofrénekkel ellentétben akik munkaképtelenné válnak a betegségük elhatalmasodása miatt, a nárcista igazán hatékony karrieristává válik, bárkit kihasznál az érdekei szerint.

Ha a szülő betegesen nárcista, ott a gyerek vagy szintén nárcista lesz, vagy más zavarral küzd, mint például a megfelelési kényszer.☾ ☆☾ ☆ Kedves Kati

Öröm volt olvasni a soraidat.
köszönöm. :))))

ölellek.Kedves Kati

érdekes a véleményed.
Ahogy máshol írták, a nárcisztikus ember ignorál vagy támad, ha nem a kedvére való a másik cselekedete.
Van vajon némi átmeneti csavar a nárcista jellem és skizofrénia között? Valahol olvastam, hasonló a leírásuk...Kedves Kati!

Elég nagy bátorság/ostobaság ismeretlen emberről jellemzést írni.
Tényleg herotom van a hozzád hasonló okostojásokból.
Ha te be tudsz illeszkedni ebbe a társadalomba, amelyik hamarosan kicsinálja magát, akkor te is beteg vagy.

"Ezért egyetlen dolog működik, keress olyan embert a környezetedben, aki hiteles, nézd meg mit hogyan csinálj és az Élettől tanulj! "

Biztos te lehetsz az :)))

Szép napot :)A minőségi élet

létrehozása egy folyamat.

Kérdésedre válaszolva, elmondhatom hogy egyre magasabb minőségű életet élek. A társadalmat nem látom idióták társadalmának.

Ezért egyre könnyebben illeszkedem a társadalomba. Növekszik bennem a harmónia. Én azt látom, van amit jól csinálunk és van amiben fejlődnünk kell.

Bár kemény falat, de minél jobban elfogadom és megismerem a bennem élő idiótát, annál inkább közelebb kerülhetek a körülöttem élő nagyszerű és intelligens emberekhez. Képessé válok arra, hogy úgy lássam a másik embert, ahogy van, van benne okos és buta, van amiben jó és van amit ostobán ismétel újra és újra, mint az elakadt verkli.

Problémáink három fő okra vezethetők vissza. Az első a tagadás, az másik az egóból akarás a harmadik pedig a nem tudás.

Ha valaki tagadja a benne élő gyermek létezését, a benne élő idióta esendőségét, ott a megoldás az elfogadás és a megismerés.
A tudás növelése, hogy különbnek érezhesd magad annyit eredményez, hogy kényszeresen a világ idiotizmusára figyelsz. Annyira szenvedsz a saját minőségtelen életedtől, a kirekesztettségtől, hogy kivetíted a világra és semmi mást nem tapasztalsz belőle.

Már leírták nálam sokkal okosabbak, az emberi elme képtelen a hamisat az igaztól megkülönböztetni, ezért minden elmélet cáfolható egy másik elmélettel. Ezért egyetlen dolog működik, keress olyan embert a környezetedben, aki hiteles, nézd meg mit hogyan csinálj és az Élettől tanulj!

A belső gyermek terápia bizonyítottan magasabb minőségű életet eredményez. Évtizedes gyakorlata van. Nem, én nem az elméletet kitaláló, úttörő tudós vagyok :-) Én használom a gyakorlatban amit mások kikisérleteztek és ezzel érem el az eredményeimet.

Még mehetsz az egód által választott úton további húsz évig, fantom harcokat vívva a neten és hamar elillanó energia morzsákat felszippantgatva.

Az elmélet gyakorlatba átültetve meghatározott időn belül jobb életérzést, megkönnyebbülést ad. Ha az nincs meg, az elméleted rossz vagy rosszul alkalmazod.

Nekem terapeutaként ez a visszajelzés fontos: Köszönöm, most már jó vagyok! Ehhez azzal az alázattal lehet eljutni, hogy az adott ember személyiségéből fakadó probléma megoldásához melyik módszer alkalmazható a leghatékonyabban. A nárcisztikus problémákkal az a helyzet, hogy aki itt elakad, senki véleményét elismerni nem fogja, mivel azzal kellene elkezdenie, hogy egy tökéletlen ember mégis valamit a gyakorlatban jobban tud mint ő, na a nárcisztikus ember ebbe inkább belehal, megy tovább nemhogy húsz, de még inkább 40 évig az idiotizmus szemlélésébe beleragadva.

Ha nem változik a belső és külső világod, azért van mert saját magaddal és a világgal úgy bánsz ahogy anno a szüleid tették veled. Ezen úgy lehet túllépni, hogy azt tudatosítod, amiben a leggyengébb vagy. Ha az idiotizmus zavar, érdemes megkeresni a gyökér okát a múltban, ki és mit tett, miért volt tudatlan, hová fog fejlődni, hogyan lehetett volna magasabb érzelmi intelligenciával az adott helyzetet megoldani.Kedves Kati!

Arra lennék kíváncsi, hogy Te minőségi életet élsz e ?

Elméleteket lenyomatni bárki tud :)

Belső gyermek? Létezik ilyen, vagy csak kitaláltad?

Bevallom ~ több mint húsz éve küzdök, és minél többet tanulok, annál nehezebb a társadalomban élni.

Te hogy vagy ezzel? Be tudsz illeszkedni az idióták társadalmába?

Szép napot :)A tudatalatti a barátoddá válik

amennyiben megkeresed, mi a gyökér oka, a forrása az energia vámpírkodásnak.

A bennünk élő gyermek figyelemért és szeretetért küzd, irracionális félelmek kötik gúzsba, rossz, önsorsrontó minták szabják meg mit teszel.

A gyökér okok megkeresésével és feloldásával szabaddá válik a pálya a minőségi élet megvalósítása előtt.

A tudatalatti meditációban megtisztítható. A tudatalattiban vannak azok az elfojtott érzések, amik az általunk felvett szerepeket szeretnék rólunk lecibálni.

Ha a szülők által adott program az volt, hogy "kevés vagy" állandóan a hibát látod mindenben, önmagadban, másokban. A lekicsinylés az életed.

A végtelen energia óceánjában élünk, a feladatunk a megnyílás, ami a szívcsakrán keresztül vezet. Bármilyen típusú energiát megadhatsz önmagadnak a gyakorlatban, ahogy a belső világodban bőség jön létre, a külvilágod is át fog alakulni.

A gyerekkorban ott a kulcs, Rajtad áll, mire használod.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/¤

Szépek ezek az elméletek :)
De ha nem fejleszted ki magadban a max Figyelmet akkor ~ az ilyen írások csak energia vámpirkodás.
Tudom mert én is energia vámpír vagyok :)

Üdv. a klubtagoknak :)A kedves tudatalatink:)

Az vagy, amit egész nap gondolsz.~(ez megfogott)
Köszi az írást Szmörcsi,egy élmény volt tényleg,de ennél azért kicsit bonyolultabb a tudatalattis dolog szerintem,vagy csak nekem................Örülök hogy megosztottad velünk!