Az összeomlás protokoll

A legnagyobb félelmünk, hogy szabadok legyünk, mert az lebontaná eddigi korlátainkat amely a teljes összeomlást jelentené.

A személyiség nem akar (és nem tud) felébredni, ragaszkodik a hamis biztonságához ezért újra és újra felszállunk a hullámvasútra: zuhanás közben ordítunk a rémülettől, dombnak felfelé kiköpjük a tüdőnket, a hegy tetején pedig fürdőzünk a látszatsikerben - elértük a célunkat, milyen kreatívak vagyunk (?).

És ezért még fizetünk is - az életünkkel, mert mindvégig azt hisszük, majd egyszer boldogok leszünk, csak még egy kicsit nekifeszülünk az életnek. A tudattalan személyiség visz minket a sírba.
(Feltámadunk, ha megfeszülünk is!).
Nem valami eredeti,

de van más lehetőség...

...avagy miért kell elhagynom a régi utakat, ha újon akarok járni?

A személyiség nem tud felébredni, mert ő maga az alvás. Amikor felébredsz, akkor az alvó személyiséged eltűnik. Alvó állapotodban a személyiséged, az egód irányít: a mentaligens elme: hitrendszerek, félelmek, szokások, szerepek halmaza. Illúzió, árnyék. De eddig csak ezt ismerted: a programozott árnyékvilágot – az elméd irányítása alatt.

Amikor felébredsz, mindez eltűnik. Az általad ismert világ tűnik el. Ez félelmetes folyamat. Egy összeomlás: az ismert világod, a kapaszkodóid, szerepeid összeomlása. Az újjászületés nem „kellemes” a személyiség számára, egyfajta halálélmény. Megkérdőjelezhet olyan alapokat, amikre az életedet építetted, ahogyan eddig éltél, és ez kényelmetlen. Felér egy földrengéssel, hiszen szerep nélkül maradsz, üres kézzel...és a korábbi darabnak vége.

A spirituális turizmus időszaka

..és itt jönnek a személyiség-építő tréningek, segítők, vallási és spirituális közösségek, akik segítenek kreálni neked egy „új személyiséget”, új szerepet, kész paneleket felkínálva, hogy vissza tudj kapcsolódni a darabba. Megjavítanak, mert úgy gondolod (és ők is úgy gondolják), hogy elromlottál. Új hitrendszerekkel próbálják a régieket kijavítani, (agymosás, agykontroll, átképzések, új világképek) érzelemmintákat törölnek, hogy ne érezd a félelmet, fájdalmat, (fájdalomcsillapítás) új életcélokat, szerepeket kínálnak a korábbiak helyébe, hogy visszanyerd a motivációd a szereplésre (új szolgálat, megmentő szerep, siker).

Ez látszólag változás. Valójában szerepcsere, egy másik álom az életed helyett.

Innen csak befelé jutsz ki: a megfordulás

A valódi változásod összeomlással jár: a korábbi világod eltűnésével. Nem romlottál el, hanem készen állsz a megszületésedre. Ezen a tudatszinten a tested más forrásból táplálkozik, az Önvalód fénye adja az üzemanyagot. Már nem a mentális program, az elme adja az utasításokat a testnek, nem a gondolat irányít, hanem a tudatfény ragyogja be az életed. Ez a tudatosság, ami átjár, és a pillanatban tart: mindig MOST.
Az életed innentől egy kiszámíthatatlan, tervezhetetlen hatalmas spontán kaland: utazás a jelenbe. Nincs szükséged szerepekre, már nem egy forgatókönyvet játszol, hanem azt, aki vagy. Te írod a darabodat minden pillanatban. Ez az élet a szabadság tánca a korábbi árnyék-szerep, a kötelességek, a kényszerek, a hiányok, az erőszak helyén. A Védák azt mondják, hogy a megvilágosodott brahman (aranykori) állapotban a korábbi világod 75%-a eltűnik, a maradék 25% világod pedig gyökeresen átalakul, mert a 100% önvalód fénye irányítja.
Ebben az Egyensúly békét szül, a Béke pedig teremtő Erőt.

Ez a 75% eltűnés a személyiséged eltűnése.

Forrás:

Szeretettel:Ági

Hozzászólásokremek! micsoda kilatasok!ez

remek! micsoda kilatasok!
ez vmi horror-forgatokonyv?

felforgatokonyv! h jut eszembe!

ki latta a filmet emma thompsonnal? nem is rossz

szoval... ujjaszuli: szemelyisegzavar, nem is tudod am h te ujja vagy epp szuletve... mindig, mindenkor, kepletesen is valojaban is meghalsz. aki van, mar NEM te vagy... jo uzlet ez? ujjaszuletni egy masik szerepben nem jobb mint vegleg eltunni az enyeszetben?

lattam egyszer egy filmet egy agyatultetett norol...ezer eve ment a film mire kiderult hogy o nem o. beleorult. gondolom igy erezhetik magukat a transzszexualisok is. lasd "transzamerika" c. filmet, melynek foszereploje a szuletett felesegek sokgyermekes csaladanyaja...

asszocialgatok mindenfele... szoval az a szupi ha nem letezunk? es az atomjainkbol valaki egeszen mas jon letre?

nemaar!

egyebkent eredetileg azon melaztam h volt ennekem egy sztorim vkirol akivel kizarolag azert nem sikerult osszejonnie a nagy beteljesulesnek mert feltem h elmulik ezzel bevegeztetett... hogy amint kozeledik az illeto az eletem ugy tunik a semmibe... olyan hatalmas szerelmet ereztem amit sohasem... hosszu eveken at.. tan sose mulik el igazan... azt ereztem mi osszetartozunk. de nem ebben a vilagban... hanem vmi eteri szinten... s ha en elfogadom a kozeledeset azzal elfogadom az azonnali atomrobbanassal felero lelki-fizikai szinten torteno osszeolvadast... amire hiaba vagytam mindennel jobban hosszu eveken at, ugy ereztem, h tuti kiszakadok az univerzumbol ha minden ennyire oke lesz...

egyesek ilyesmi miatt el szoktak hagyni masokat, masok meg talan epp ettol az intenziv erzestol reszegulnek meg annyira, hogy a rovidzarlatukkal apokalipszisszeru felelmek beteljesuleset kerulik tan el.

- elmebeteg feloramat hallottak. koszonom a szot, visszaadom az elottem szolonak...

kell az adrenalin igen... de az osszeomlastol valo felelem neha nem csak egy masik sztereptol valo felelem, hanem a valodi halal elkerulese... egy masik letallapot, melyben az univerzum sem a regi mar. a vilag sem letezik, nem cs mi szununk meg... - magikus ertelemben.