A szeretet bölcsője

A szeretet bölcsője-A házasság mérföldkövei
Emberi léted kibontakozásának fontos perce, amikor megtapasztalod a tiszta, őszinte szerelmet.
A mesében olyan egyszerű minden: „Megházasodtak és boldogan éltek, míg meg nem haltak!”
A valóságban azt tapasztaljuk, hogy sok kísértés próbálja ellopni a hűséget, az őszinte egymásra figyelést, kioltani a házastársi szerelmet. Az oltár előtt a keresztre tett eskü könnyen elkopik a mindennapi terhelés alatt.
Ha azt látom, hogy valaki a sípályán hatalmasat esik, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés ostoba sport, hanem arra, hogy az illető nem tanult meg jól síelni. Ha azt látom, hogy sok házasság felbomlik, hogy nem élnek szépen, szeretetben együtt, akkor nem a házasság intézményét kell elvetnem, hanem azt kell megállapítanom, hogy sajnos sokan naivan, vakon, túl gyorsan rámentek a feketepályára, és emiatt összetörték magukat.
Nem a pálya rossz, egyszerűen nem tudtak bánni a felmerülő nehézségekkel.

Könyvünkben végigvesszük a házasság útjának 18 mérföldkövét, azok örömét, sajátos feladatait, kihívásait, melyekre ha tudatosan készültök, könnyebben megbirkóztok velük. Imádkozom azért, hogy töretlen hűséggel szeressétek egymást, kapcsolatotokat ápoljátok, és egymás iránti szerelmeteket mindeneken keresztül megőrizzétek.

(részlet) :

Sokan a munkát istencsapásának képzelik el, a paradicsomban bűnbe estünk, és e bűn miatt arcunk verítékével esszük a mindennapi kenyerünket. Én pedig úgy gondolom, hogy a feladat lesz Isten egyik legszebb ajándéka, amit az embereknek adhat, hisz a mindmáig munkálkodó Teremtő társává vállalhatunk általa, aki nem veti meg jelentéktelen erőfeszítésünket.Az ember léte utazás a semmiből, a végtelen felé. A marék por, amiből születtél, talpra áll, és feladatainak felvállalása, megoldása által felnő oda, hogy Istennek egy asztalhoz üljön.
Isten azért adja a feladatokat, kihívásokat, amiket le kell győznöd, mert szeretne kibontakoztatni téged. (...)
Van, aki mezőgazdaságból, van aki kétkezi, más szellemi munkával teremti meg a maga gyümölcsit.
A becsületes munka által nemcsak az életművedet szülöd meg, hanem önmagadat is.
Az áldozatos nehéz munkát talán sokszor akaratod, kedved ellenére végzed el, de magadat formálod általa. Akármit teszel, visszahat rád. Az ember, ha jót tesz, akkor jobb emberré lesz.
Ha hazudozik, egyre hazugabbá válik. Aki lopkod, tolvajjá lesz. Tetteink meghatároznak bennünket.
Egy jól meghozott bátor döntés szárnyakat ad. A feladat, melyet vállalsz, felemel, de ha a korpa közé keveredve beállsz a tétova helyben topogók sorába, megesznek a disznók.

Böjte Csaba

A részlet a könyvből való, és azt gondolom, szerelemtől függetlenül örök értékek vannak a könyvben leírva.

Szeretettel:Ági