Szoficica blogja

Kisvakond stratégia

kisvakondKisgyerekes anyukaként én is ügyelek arra, hogy csemetémnek megfelelően adagoljam a média világát. Így hát nincs kábeltévénk, hogy még csak véletlenül se essünk kísértésbe, hogy akármi előtt ott felejtjük magunkat. Vannak viszont meséink, mesesorozataink. És mennyi mindent meg lehet tanulni a mesékből! A Kisvakond például megmutatja, hogyan használd a titkot, hogyan haladj az áramlattal (flow) és hogyan élj, hogy boldog legyél. Tovább »

Ősi tudásunk tükörképei

olvasdTolle lege - vedd és olvasd - hangzott a szentágostoni üzenet - s bár őt a Biblia olvasására szólította fel az úr, én úgy vélem bármi lehet biblia a léleknek egy adott fejlődési szakaszban. Mert úgyis éppen azt olvassuk, amire szükségünk van. Sőt, továbbmegyek - a könyvek azok, amik csörgőóraként felébresztenek minket a Tudásra, ami bennünk van. Amit olvasunk csak legbensőbb tudásunk tükrei.

Vannak léleknyitogató könyvek, amik dörömbölnek a kapun. Emlékszem, amikor Richard Tovább »

UUUPS.... félreteremtettem!

uuupszÜlök romos életem közepén búskomorságba süppedve és érzem, nagyon érzem, hogy biztosan elhagyott az isten -
és hónapokká nőnek a napok, miközben felemészti minden erőmet a gondolat, hogy valamit nagyon rosszul csináltam -

Aztán egyszer csak, mint hosszan elnyúló hideg,komor tél után az első felhők mögül mosolygó tavaszi napsugár bevillan: HÁT ÉN BIZONY FÉLRETEREMTETTEM! Tovább »