Büszkeség...

A Magyar Nyelv Értelmező Szótára szerint a büszkeség olyan "személyiségjegy, mely pozitív tartalmú, ha reális önértékelés alapján emberi méltóságunk védelmét szolgálja, s nem jár együtt mások egyidejű lebecsülésével; ilyen értelemben megegyezik az öntudattal, önérzettel."

Nos, ez az érzés kavarog bennem, de nem tudom, hogy magamra vagyok-e büszke, vagy a jó Istenre, aki tartotta bennem a lelket, aki hitet adott, erőt, könnyeket és mosolyokat a következő lépésekhez.

Lenne konkrétum is, amit leírhatnék, de nem felsorolást és dicsőségtáblát szándékozom írni.

Egyszerűen arról van, szó, hogy ámulok és bámulok, mennyi lehetőséget rejt az élet, mennyi kudarc és pofon volt esetleg, és van, amin olykor zokszó nélkül tovább kell lépni.
Rengeteg alkalom volt, amitől mások már rég feladták volna.

Megtehetem? Nem-nem, ebben az esetben nem.

Amit kaptam egykor a létemmel, aminek már az eleje is a küzdelemről szólt, azt is megnyertem, hiszen hét hónapra, alig 1900 grammal láttam meg a napvilágot.

Hogy miért, nem tudom, de egynaposan teljes vércserére volt szükség. Ez nem volt elég, még kétszer kellett az orvosoknak ehhez a módszerhez folyamodniuk és a harmadik előtt, amikor az Anyukám szerint már a fejem tele volt tűszúrásokkal és nem volt egy ujjhegynyi szabad hely sem, közölték velük, hogy mindenre készüljenek fel, mert kicsi a túlélés esélye.

Hát tessék, kérem, itt vagyok, amit nagyrészt annak köszönhetek, hogy nőnek születtem, (erősebb a szervezet) legalábbis a magyarázatok között ez is szerepelt. Szóval az indulás sem volt könnyű, mert ezeken átesve jöttek a szokásos, újszülöttekre jellemző betegségek, mint a besárgulás (kicsit ázsiai jelleget kölcsönözve), és a szájpenész, aminek ecsetelése anno a szép lila folyadékkal történt.

Így ismerkedett meg velem anyai nagyapám, aki, mikor meglátott, mert pelenkákba bugyolálva mutattak meg neki, nem sok reményt fűzött hozzám.
Évek múltán sokszor megkaptam tőle, hogy jaj kislányom, amilyen kis csúf béka voltál, sosem hittem volna, hogy épkézláb ember lesz belőled!

No, ennyit a múltról, ezzel csak azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy már akkor, ott esélyt kaptam valamiért.

A hosszú évek alatt kialakultak és felszínre törtek azok az adottságok, és tulajdonságok, amelyek végig elkísérnek az utamon.
Ez persze nem történik és történt teljesen zökkenőmentesen, hiszen nem csak csupa jó van közöttünk. Igen, hiszen én is csak emberből vagyok, és nem kerülnek el a rossz szokások, beidegződések sem.
Mára sikerült nagyon szépen szembesülnöm velük, noha még előfordulnak olykor, igyekszem távol kerülni tőlük.

Sokszor nagyon nehéz, sokszor az első reakció az eseményekre még mindig a régi.

De aztán tudok higgadt lenni, és átgondolni ezeket, majd megfordítani a saját szemléletemet afelé, aminek fényében másképpen látom és értelmezem a történteket.

Szoktam mondani, ha nem így tenném, már rég a diliházban lennék.

Arról nem tudok mást írni, hogy mindez a türelem és a szeretet ajándéka. Mert aki nem tapasztalta meg, nem tudja alkalmazni, pedig nem kell más hozzá, csak elhatározás és hit.

Nekem ez megvan.

Persze-persze, nem pottyant az ölembe pár millió, amiből megoldódtak az anyagi nehézségeim, nem fenékig tejfel ma sem minden, de azt tudom, hogy nagyrészt rajtam múlik.

Lassan visszaérek a kezdeti témámhoz, és ezek azok a dolgok, amitől büszkének érzem magam a szó legnemesebb és legszeretet-teljesebb értelmében.

Kaptam lehetőséget, hitet, türelmet, szeretetet, bizalmat, feladatokat és célokat, kaptam álmokat és gondolatokat! Kaptam hozzá segítő és elutasító kezeket, engedő és tiltó szabályozásokat.Voltak és vannak álmaim, olyanok, amire józaneszű ember csak fura mosollyal reagálna, mégis hagyom, hadd szárnyaljon a képzelet!A magamba és a jó Istenbe vetett bizalom és hit ad újabb álmokat, az álmok eléréséhez a megoldásokhoz ötleteket, erőt és kitartást.

HozzászólásokKedves csillaglany33! Örülök,

Kedves csillaglany33!
Örülök, ha az írásaim célba találnak, és köszönöm is egyben! És a megoldások is ott vannak körülöttünk, de sokszor éppen ezért nem vesszük észre! Nekem is és másoknak is, én éppen most is keresem! :) És köszönöm a jó kívánalmaidat felém, viszont ugyanúgy kívánom , Neked is így legyen!!!
Szép napot!:))

... menyuskám, ezt éppen Tőled, nagyon köszönöm, itt is! :)) ...az érzés kölcsönös!Szia Szsm!

Szeretnék gratulálni a kitartásodhoz, élni akarásodhoz! Véleményem szerint több büszkeség is van. Egyet szerény büszkeségnek hívok, ami szerintem mindenkinek van. :) A történeted erőt adott, mert pár napja nagyon elhagyom magam. Nem azért mert egy tehetetlen nő vagyok, hanem azért mert nem akarok tetteimmel mást bántani vagy mert mások szerint kinőttem abból a dologból. De mindig van megoldás mindenre és ahogy olvastalak jött egy csomó inspiráció. :) Köszönöm, hogy erőt meríthettem életed egy részéből! Legyen továbbra is Egészséged, Boldogságod és Erőd!:)

Szeretem az írásaidat.
Sokat lehet belőlük tanulni, merítkezni.
Örülök, hogy itt is "barátod" lehetek.
Várom az újabb gondolataid!!!!!Az Élet

Életösztön, élni akarásról van szó.

Az Élet él és élni akar.

"Az isten szót azért nem mondom ki, mert manapság már sajnos szétválaszt én nem összegyűjt."
/Müller Péter Szeretetkönyv 16.o/

Örömteli napot :) http://www.youtube.com/watch?v=47uZ6y7TzIAUgy legyen! :)

Asszalamu aleykum!

"...A magamba és a jó Istenbe vetett bizalom és hit ad újabb álmokat, az álmok eléréséhez a megoldásokhoz ötleteket, erőt és kitartást."

Ugy legyen! :)