terra incognita blogja

Te vagy Ő, Te vagy a Minden, és nem fordítva

Én, nem a pár szerelemről, szeretetről próbáltam beszélni, minden erőmmel ennek a megvédését-tisztaságát akarom távol tartani a sok féle " profi " alapon foglalkozó és hozzánk hasonló, szaktanácsadók.... stb, kik szintén mind ezt valahonnét tanulják, és tanítóvá válnak. Tovább »

amit csinálunk az mid anyagi szinten van , és mulandó

…….hát igen a világ tele van hamis, hazug, és érdek szeretettel, szerintem, ( az élet minden szférájában ) amit ma oly sokan felhasználva és kihasználva a SZERETET értelmét jelentőségét , tudatosan felhasználják céljuk eléréséhez itt egy „ verseny ” alakult ki. Tovább »

A szerelem értékét az akadályok emelik

“Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között,
És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal,
És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó, Tovább »

Címkék:

Őszinteség?

őszinteség“Megvallhatjuk titkunkat egy másik embernek, de lehetetlen, hogy áttöltsük lelkébe saját benső világunkat, ami az elbeszélt tényeket, szavakat, cselekedeteket alakította; így e lényeges ismeret hiányában, még bizalmasaink is egészen másként fogják vallomásunkat értelmezni, mint ahogyan mi megéltük. Nyíltságunk csak annak értékes, aki beéri a puszta tények ismeretével, de Tovább »

Minden olyan egyszerű

eugene ionesco„Nem a válaszban rejlik a megvilágosodás, hanem a kérdésben.” - Eugene Ionesco

Az élet nem létezik változás nélkül. Változás nem létezik felismerés nélkül. Felismerés nem létezik kérdések nélkül. Kérdések léteznek odakint, és léteznek Benned. A végső kérdés mindig csak az, hogy vajon képes vagy-e feltenni magadnak a kérdéseket.
Soha ne nézz vissza, soha ne bánj meg semmit. Tedd fel magadnak a kérdéseket és menj végig az úton. Azon az úton, amit kitűztél magadnak, amire hivatott vagy. A kérdések, Tovább »

Fényből szőtt szerelem

„ Mondtam már neked sokszor, Te magad vállaltad fel – égi okokból- mostani életedet. Mondtam azt is: mielőtt a fényhidat magadból megépíted, át kell élned mindent, amit a mai kor embere vergődései közepette él meg. Tovább »

Szeresd Önmagadat!

szeresd önmagadAz életet örömmel közelítsd meg, és örülj minden hajnalnak, ami rád virradt.
Kérdezed: miért nem tudsz örülni? Mert nem érsz rá ünnepelni. Mindig újabb célok felé törsz.
Ha elérsz valameddig, állj meg egy pillanatra, s ünnepeld magad!
Isten is megpihent a hetedik napon. Ha megállsz és körülnézel, meglátod azokat, akik melletted, körülötted vannak. Ők a BARÁTAID! Szeretnek téged.
Ha megállsz ünnepelni, megláthatod azt, aki Tovább »

A szeretetet is tanulni kell

szeretet, tanulásCsak szeretni szeretnék, és azt, hogy szeressenek. Egyszerűnek tűnik, és ezt sejtjük a boldogság kulcsának is, de gyakran kiderül, nem tudunk jól szeretni, sőt, néha még szeretni sem. Bár már gyermekként bennünk van a szeretet, mégis tanulnunk kell, akárcsak a biciklizést.

Nem tudok tudományos alapossággal beszélni a szeretetről és a tanítók bölcsessége is hiányzik belőlem. Csak gondolataim vannak a szeretetről és arról, hogyan tanultam meg szeretni. Tovább »

金钱 , χρήματα, новац , pénz, money, argent, novac

6,5 – 7 milliárd embernek szüksége van rá.

A régi jól ismert mondást „ A pénz nem boldogít „ Többféle aspektusból meg kellene világítani. Tovább »

Mit tegyek, hogy megfeleljek

Tökéletesen biztosnak lenni valamiben legalább akkora hiba, mint mindenben kételkedni. Az embernek valahol e két véglet között kell horgonyt vetni.
Nem feledkezhetünk meg arról, hogy, tévedhetnek, tévedhetünk, ezért nyitottnak kell lennünk a miénktől eltérő véleményekre. Tovább »

Spirituallis függőség

A spirituális kereső- bizonyos nagyszabású élmények és felismerések hatására- könnyen függővé válhat, és észrevétlenül elsétálhat a valódi Igazság mellett, amelyek a drogokhoz hasonló eufóriával töltenek el. Tovább »

A NAGY MEGCSALATTATÁS ,

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják."
( Mt. 6:19 ) Tovább »

A mennyezet

mennyezetAz ember sokat nyert, de legalább annyit vesztett, amikor az égboltot menyezettel helyettesítette. Jézus, Buddha a szabad ég alatt tanítottak, - az intézményes vallások már mennyezetek védelmében születtek.
Az ég egyetemességet, a mennyezet provincializmust sugall. Csillagoknak fontos üzenetük van,- látták Thermopülai hőseit, Szókratész bíráit, Giordano máglyáját, Galilei távcsövét, Stephenson pöfögő masináját. Tovább »

Szeretet

Azt a fajta szeretetet, amelyeket dalokban, versekben, reklámok és szerelmes történetek milliói ünnepelnek, mindannyian ismerjük, gyönyörű érzés.

A szeretet az Igazság egy rendkívül fontos aspektusa. Az egyik nem létezhet a másik nélkül, a szeretet nélkül nincs Igazság, Igazság nélkül nincs szeretet. Tovább »

Nálunk magasabb fejlettségű lények társasága

fejlettebb lényekElménk fejlesztésének munkájában igen sokat segíthet, ha nálunk fejlettebbekkel érintkezünk. Egy erősebb gondolkodó azzal segíthet nekünk, hogy olyan rezgéseket bocsát ki magából, amelyek magasabbak azoknál, amelyeket mi létre tudunk hozni. A földön levő vasdarab nem képes önmagától hő-rezgéseket megindítani, és ha véletlenül tűz közelébe kerül, visszahat a tűz hő-rezgéseire és forró lesz. Ha egy nagy gondolkodó közelében vagyunk, rezgései hatnak Tovább »