Téli szépségápolás

"A külcsín nem elég, ha be­lül­ről nem su­gár­zik a har­mó­nia.
Ördög Nóra

Bár annyira nem Titok téma, de az önmagunkkal való törődés szerintem minden ember "napi feladata" közé kéne tartozzon a sok teremtés, megbocsátás és felemelkedés között. :) (Nem a fodrásznál, kozmetikusnál való ücsörgésre gondoltam.)

Nos, kezdjük a hajjal.
Először, ha tehetjük ne forrázzuk, hanem kéz meleg vízben mossuk, így kevésbé fog kiszáradni és töredezni. Akinek zsírosabb a haja készíthet lemosót a sampon utánra, ecetes vagy citromleves vizet. (Az almaecet a korpás fejbőrön is hatékonyan segít és mielőtt megijedne bárki: nem hagy szagot. Természetesen öblítsük le. 1,5- 2 liter vízbe 2 evőkanál almaecet a recept. A citromlé pedig fényessé teszi a hajat. Ezt is öblítsük ki, ne maradjon gyümölcs darab a hajunkba. :) )

Hideg időszakban érdemes főleg a hajvégekre, -s azoknál kimondottan, akiknek könnyen zsírosodik a hajtövük- hajpakolás illetve balzsam. ("Nehéz" időszakban egy kis testápoló is megteszi. :) ) Nem ajánlok semmilyen terméket, ez egyéni.

Mivel a fagyban a haj is fagy, rejtsük sapi alá, hosszú hajúak ne vegyék ki a kabát alól.
/Fésülés praktika hosszú hajra mosás után: először bontó fésűvel az aljánál kezdjük és haladjunk felfelé, de sose tépjük!/

Bőr
Az elsődleges védelmünk ezért érdemes megelőzni a száradást, ki- berepedezést. Használjunk bátran zsírosabb krémeket. (Sokaknak ilyenkor a Nivea jut először eszükbe, de a természetes shea vaj vagy vajas készítmények is szuperek, még az ajakbalzsamban is.)
Érzékeny bőrű lévén nem bőrradírozok, hanem inkább gőzölök egy törölköző alatt, és utána azzal törlöm át az arcom.
Továbbá:
ha már valaki tisztító eszközt használ a zuhanyzáshoz, fürdéshez, az legyen minél puhább. Nem az a cél, hogy az irháig ledörzsöljük a bőrünket. Hagyjunk időt krémezés előtt a száradásra. Nem a kiszáradásra. :)

Aromafürdő:

http://www.naturanet.hu/kategoriak/Szepseg,_pihenes/milyen-az-aromafurdo...

Tudom milyen király egy esti jó meleg fürdő télen, de nem szabad mindennap kiáztatni a bőrt.
És egy megjegyzés: olajból mindig minőségit vásároljunk!

A sarok: akinek repedezik annak ajánlott heti egyszer áztatni, reszelni. Bár van zacsi, környezet barátabb megoldás a zokni: jól bekrémezni a lábfejet, zoknit húzni rá és éjszakára úgy hagyni. Akinek extrém repedezett sarka van téli időszakban 1- 2 alkalomtól ne várjon csodát, viszont a folyamatos ápolás meghozza a kívánt eredményt. :)

És mindezek mellett fontos a friss, minőségi táplálék és folyadék magunkhoz vétele.

Sok nő egyre csak azt hajtogatja, hogy "nincs időm magamra". Ilyen nincs. Mindig rajtunk múlik hogyan és mire osztjuk be időnket, még család mellett is. Sose legyenek szeretteink a negatív ok a rendezetlenségünkre!

S mivel a tél a pihenés, vegetáció időszaka is, bátran vegyünk magunkhoz egy bögre forró italt (akár forralt bort :) )
és lazítsunk. :)

"Annyira gyönyörű vagy (...). Úgy értem, ez a szó, hogy gyönyörű, ki sem fejezi igazán, legfeljebb egyfajta felszínes módon, ami csak a külsőről szól, és nem igazán hatol le a valódi, teljes mélységére annak, amit én a gyönyörű alatt értek."
Jeff Lindsay

http://www.youtube.com/watch?v=vGRC2LYmHfU

HozzászólásokKedves Tetováltlány!

Ez kellett most nekem.
Köszönöm!
Tetszik a bejegyzésed!
De nem csak télen,nyáron is és minden évszakban mindig figyeljünk magunkra.Kedves

Tetováltlány!

Örömmel olvastalak.
Köszi szépen:)
Nagyon jók a képek:)
Szép estét:)