tetováltlány blogja

Semmi

Tíz szó tíz szó tíz szó tíz szó tíz szó.

Címkék:

Sámli

Tíz szó tíz szó tíz szó tíz szó tíz szó.

Címkék:

Aki nem keres az is talál :)

Most találtam és magával ragadott. Úgy éreztem, hogy lenne itt más is, akinek tetszene. Így megosztom:

Indulj dalom,
bátor dalom,
sápadva nézze röptöd,
aki nyomodba köpköd:
a fájdalom.

Az életen, a szinten,
a fénybe kell kerengni,
légy mint a minden,
te semmi.

Ne mondd te ezt se, azt se,
hamist se és igazt se,
ne mondd, mi fáj tenéked,
ne kérj vigaszt se. Tovább »

Csak mer' tetszik

"Minden gyermek születésével Isten üzen, hogy ő még mindig bízik az emberben." -Rabindranath Tagore

Címkék:

Téli forralt bor fesztivál & kézműves magyar ízek országos szabadtéri nagyvására

Hazai pálya, hazai élelmiszerek :)
sajtok, bor, pálinka, mézeskalács, csokoládé, húskészítmények, gyümölcslevek, lekvárok, méhészeti termékek, sör, 13 féle helyben sütött házi rétes, ......

November 23- 25.

Zene! :))

Hely

Örkény
Hungary

Bakancslista

"Az öregek mindig jobban ragaszkodnak az élethez, mint a gyerekek, és kelletlenebbül válnak meg tőle, mint a fiatalok. Hiszen minden munkájuk ennek az életnek szólt, ezért a végén úgy érzik, hogy kárba veszett a fáradozásuk. Minden gondjukat, minden javukat, dolgos, álmatlan éjszakáik minden gyümölcsét, mindenüket itt hagyják, amikor elmennek. Életükben nem gondoltak arra, hogy olyasmit is szerezzenek, amit magukkal vihetnének a halálba."
-Jean-Jacques Rousseau Tovább »

Normálisnak lenni

"Ha magadba szállsz, az olyan, mint a mélyszántás. Alaposan felforgatja az altalajt, s a boronálás után sokkal jobb lesz a termés!" -Neal Maxwell

Nem nagyon szoktam beszélni - sem írni a naplómba- arról, ami a szívemet nyomja. Próbálok nap, mint nap úgy élni, mint a többi normális ember. De hiába fogom be a fülem és csukom be a szemem. Mindig történnie kell valaminek, jönnie kell valakinek, ami/ aki felráz. Nem önmagam nem akarok lenni, csupán normális életet élni. Tovább »

Ahol a szivárvány véget ér

Egyszer volt, hol nem volt, lombos erdők, gazdag rétek közt volt egy kis falu. Lakói földművelésből éltek, nem voltak gazdagok, de mindenük megvolt, amire szükségük volt, és ami a legfontosabb, boldogak voltak.

Élt a faluban egy fiú, aki folyton sopánkodott, nem érezte magát boldognak. Egy napon elment a falu bölcséhez tanácsot kérni:
"Te, aki minden bölcsesség tudója vagy, kérlek adj választ a problémámra. Tovább »

A szelídgesztenye

Már nagyon várom, hogy a gesztenye sütő bácsi a parkba tolja kis szekerét. :) De lehet megelőzöm és beugrom a zöldségeshez pár kilóért, mert idén a rokonfa pihenget. :)
Mostanában kezdtem nézegetni az ételek tápanyag és vitamintartalmát. Nem vagyok igazán, sőt sehogy sem tabletta párti. Persze mivel szerves, élő táplálékról beszélünk ezért tisztában vagyok vele, hogy egyik adat sem állandó. :> Tovább »

Téli szépségápolás

"A külcsín nem elég, ha be­lül­ről nem su­gár­zik a har­mó­nia.
Ördög Nóra

Bár annyira nem Titok téma, de az önmagunkkal való törődés szerintem minden ember "napi feladata" közé kéne tartozzon a sok teremtés, megbocsátás és felemelkedés között. :) (Nem a fodrásznál, kozmetikusnál való ücsörgésre gondoltam.) Tovább »

Valami könnyű ebéd utánra :)

Egy kedves barátom küldte a minap. Belinkelem a szöveget is a videó alá.

A vidi:

A cikk:

Címkék:

Gyertya póz

Gyertya (Sarvangasana)

A "sarvang" szanszkrit szó jelentése: "minden rész", ami pontosan kifejezésre juttatja, hogy minden jógagyakorlatok legjobbja a gyertya, hiszen egész testünket megmozgatja és ellazítja.

Előnyei: jó hatással van az egész szervezetre. Serkenti az agy, a gerinc és a medencetájék megfelelő vérellátását, hiszen normális, egyenes tartásban e szervek csak csekélyebb oxigéntartalmú vérhez jutnak. Tovább »

Varázslat

"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat." - Albert Einstein

Nos, a tény az, hogy nem vagyok egy könyvmoly (ennek ellenére nagy könyvgyűjtő hírében állok:) ). A Titkot sem olvastam még ki. Ha úgy érzem leveszem a polcról, kinyílik valahol és azt olvasom el. Erre van szükségem.
És most itt ez a Varázslat. Valahogy elvarázsolt. Tovább »

Támasz és jelek

"A csoda a hit legkedvesebb gyermeke." - Johann Wolfgang von Goethe

"Mi az ember legnagyobb adománya? - A lélekerő. Ha hinni tud valamiben."- Schäffer Erzsébet

Sok emberrel találkozok, aki bolyong, keres valamit. Utat önmaga megismeréséhez, Istenhez, Angyalokhoz, sikerhez, boldogsághoz, egészséghez. És a megoldás mindig megérkezik, a kérdés, hogy befogadja vagy hagyják befogadni. Tovább »

Mindennapjaink

"Elég, ha az ember elhiszi, hogy léteznek angyalok, elég, ha szüksége van rá. És akkor megmutatkoznak, és ragyognak, mint a hajnal első fényei." - Paulo Coelho Tovább »

Címkék: