Az energia

Megfoghatatlan, de mégis létezik. Az energia úgy vesz körbe minket és úgy árad bennünk, hogy nem látjuk, csak érzékeljük. Különböző műszerekkel ugyan mérhető, a jótékony hatása pedig látható is. Az energia jótékony hatással van nemcsak az emberekre, de az állatokra és a növényekre is. Az élőlények életerejét az energia, illetve annak áramlása adja. Ha valahol megakad ez az áramlás, ott betegségek lépnek fel. Ha sikerül ezeket a blokkokat oldani, újra megindul a jótékony energia és helyre állítja a sejtek normális rezgését. Különböző technikákkal lehet „energiát adni” valakinek.

Alkalmas erre a reiki, a tajcsi, a jóga és egyéb keleti harcművészetek – amelyek valójában komplett módszerek és egyáltalán nem csak a harcra koncentrálnak! –, de egyesek az agykontrollt, az önszuggeszciót, sőt még az imát is ide sorolják.

Néha annyi energiát érzünk magunkban, hogy szinte szétvet minket. Máskor meg mozdulni sincs erőnk. Vajon mitől függ, hogy mikor milyen passzban vagyunk? Hát, egy biztos: nem véletlenek ezek az érzéseink…

Léteznek úgynevezett energiavámpírok, akik teljesen lefárasztanak minket. Nem tehetnek róla, de elszívják mások energiáját, mert nem tudnak máshonnan szerezni maguknak.
Ám vannak olyan helyzetek is, amelyek megcsapolják energiatartalékainkat. Ilyen, amikor mások elvárásainak akarunk megfelelni. Ne tegyük! Épp elég, ha a saját elvárásainkat teljesítjük – néha még az is sok! Próbáljuk meg könnyedebben venni az életet és megtalálni benne az örömet. Az öröm ugyanis maga az energia forrása. Ha örömtelen életet élünk, nem is számíthatunk energiaszintünk emelkedésére. Az irigység is sok energiát elvon tőlünk. Ezért azután sose azt figyeljük, hogy a másiknak mije van, hanem azt, hogy az boldoggá teszi-e őt. Mert hiába van „jó helyzetben”, dúskál az anyagi javakban, ha a lelki békéje nincs meg, semmije sincs igazán… A pénz tehát – bár vitathatatlanul szükséges az élethez! – önmagában még nem boldogít.

http://www.lelkibeke.hupont.hu/28/gondolataim-beszelgeteseim

http://www.harmonet.hu/szepseg-wellness/4156-az-emberi-energiak-es-az-au...

http://www.youtube.com/watch?v=473ZtiJl8zI
Az energia-Teljes film

Energia vesz minket körül mindenütt.
Energiát sok mindenből nyerhetünk,de veszíthetünk is belőle.
Energiát ad a sport,szex,egy jó beszélgetés,öröm

Az energiát lehet érezni ahogy rezeg.

Hogy jobban érezzétek magatokat:) És friss,üde reggeletek legyen,és hogy jól induljon a napotok:)

Kapcsold ki!

Egy órával lefekvés előtt már ne számítógépezz, ne tévézz, és ha teheted, az erős fényt is kerüld. Ezek a tényezők ugyanis felpörgetik az agyat, és annak így nehezebb lesz átállnia a pihentető alváshoz szükséges nyugodt „üzemmódra”.-Ez tényleg segít!

Időben fújj takarodót!

Tedd a szokásoddá, hogy minden nap ugyanabban az időpontban hajtod álomra a fejed, és azt is vezesd be, hogy reggelente is azonos időpontban ébredsz. A tested így tulajdonképpen megtanulja, hogy mikor jön el az alvás ideje, és mikor a kelésé. Mennyit aludj? Általában 7-8 órát szoktak javasolni, persze ez egyénfüggő, van, akinek kevesebb is elég, és van, akinek ennél több durmolásra van szüksége.-RENDSZER

Ébredj kellemes dallamokra!

A hangos, sípoló, visító, csörömpölő ébresztőre ugyan biztosan felébred az ember, ám ugyanakkor az egész napját alááshatja, ha ilyen brutális hangra pattannak ki a szemei. Állíts inkább valami kellemes dallamot, amitől jól érzed magad, ami mosolyt csal az arcodra. Ugye mennyivel jobb így nekivágni a napnak?-YES----a legjobb

Igyál!

Alvás közben a testünk vizet veszít. Felkelés után érdemes minél hamarabb meginni egy-két pohár vizet, ami a hidratálás mellett az idegrendszer és az emésztő traktus működését is élénkíti. Fontos, hogy később, a nap folyamán se feledkezz meg a folyadékpótlásról, ami lehetőleg ne agyoncukrozott üdítők formájában történjen.-FONTOS

Nyújtózkodj!

Nem baj, ha nem vagy jóga guru. Már az is üdvös, ha lassan nyújtózol egy nagyot, és közben jó mélyeket lélegzel. Energiával tölt fel, és eloszlatja az álmos ködöt az elmédből, mely gyakran a korai ébredés kísérője szokott lenni.
Máris szebb,és jobb lesz a reggeled.

Címkék: