Illatok

Az illatok hatása az érzelmekre nem a XXI. század találmánya, már az ókorban is hasonló célt szolgáltak. Amikor Kleopátra először hívta meg Marcus Antoniust a palotájába, piros rózsaszirmokkal szórta tele a márványpadlót, két csepp mosusszal illatosította ébenfekete hajkoronáját és aranyedényben édes vaníliát füstölt. Az aromakompozíció a világ leghatalmasabb férfijából olyan erős hatást váltott ki, hogy ezután a nő már az orránál fogva vezethette.

Aromák és szenvedély
Kozmetologus vegyészek szerint semmi sem fejezi ki jobban az érzelmeket, mint az illatok, hiszen az aromák erősen hatnak a lelkünkre. Míg látáskor, halláskor az agyunk racionális részét használjuk, addig szagláskor az illatmolekulák szűrés nélkül kerülnek az agy azon részébe, amely az emlékekért, az érzelmekért felelős. Minden egyes lélegzetvételkor tízmillió szaglósejt dolgozik és küldi tovább az illatot, mely az idegpályákon keresztül impulzusokat bocsát ki a hormon- és idegrendszerre. Ezért fordulhat elő, hogy sok embernél már a frissen őrölt kávé illatának hatására fokozódik a vérkeringés. A meleg, fűszeres, gyümölcsös, virágos illatok pedig felkorbácsolják a vágyakat.

Érzékszerveink közül talán az orrunk képes leginkább befolyásolni hangulatunkat és közérzetünket. Bizonyos
illatokat megérezve felidéződnek egykori érzéseink, érzelmeink. A deja vu bárhol ránk törhet, megérezve egy finom étel vagy frissen nyírott fű illatát, más parfümjét... Most megmutatjuk, melyik illat az, amelyik felfrissít, melyik hatásos egy stresszes, fárasztó nap után, és melyik bódít el csábító illatával.

Az illatoknak számos jótékony hatása van. Ha fáradt, beteg vagy, netán rossz a hangulatod, a különböző illóolajok segítenek orvosolni. Netán egy fárasztó nap után felfrissülésnél, lazítanál, az illatos üvegcse akkor is segítségül hívható. Ne feledkezzünk meg néhány illóolaj afrodiziákum hatásáról sem, csábításkor érdemes bevetni őket. Néhány csepp elég is, hogy a szobában kellemes illat legyen. Hatásukat annak köszönheti, hogy az idegrendszert stimulálja, amire hormonok szabadulnak fel, és így egy szempillantás alatt megváltoztatja hangulatunkat. A vanília endorfint szabadít fel, a levendula nyugtató hatású...

A szaglás a levegőben oldott anyagok észlelését jelenti. Az ízek és a szagok kölcsönösen hatnak egymásra. A szaglás a legösszetettebb vegyi érzékelési mód.

Az ember a világ legillatosabb állatja. Dezorodor, parfüm, illatosított wc-csésze nélkül már el sem tudjuk képzelni az életünket. A "mit vinnél egy lakatlan szigetre" kérdésre a legtöbb nőnél csak a dezodor után jönne a gyufa. Nehéz elhinni, hogy nem is olyan régen az ember olfaktorikusan még meztelenül járt. Az illat szaglásos identitásunk, s a mesterséges illatfelhő, amibe burkolózunk, csalás és megtévesztés. A majd' mindenkinek vonzó illatunkkal potenciálisan majd' mindenkinek tetszünk, és itt kezdődnek a bajok.

Állatéknál az illat olyan, mint egy részletes önéletrajz. Megmondja a fajtárs nemét, korát, ivarérettségét, hogy hol tart a nemi ciklusban, vagy hogy netán épp vemhes. És elárul még egy fontos infót, hogy a két egyed egyáltalán passzol-e egymáshoz immunológiai szempontból. Az állati feromonok nélkülözhetetlenek a párválasztás. Mindezt jó régóta tudják az etológusok, a fene gondolt arra, hogy az ember is állat. Sokak fejében a mai napig tartja magát az a tévhit, hogy az ember szaglása elkorcsosult. De elég metrón néhány megállót utazni, hogy rájöjjünk: nagyon is van szaglásunk.

Tudjuk, hogy mind a szimmetria, mind a test egyéb nemre jellemző jegyei -pl. az arc férfiassága vagy nőiessége - szoros összefüggést mutatnak mindkét nemben a termékenységgel. Több vizsgálatban arra keresték a választ, vajon ha vakon, csak teleizzadt trikók szagolgatásával kell kiválasztani az "igazit", mennyire fog az egybevágni a testi jellemzők alapján hozott ítéletekkel. Kiderült, hogy a másik nem képviselőire a legszimmetrikusabb szuper férfiak és szuper nők illata hatott a legizgatóbban, vagyis a termékeny embereknek vonzóbb a szaga is.

Az ember éjszaka szaporodó lény, s mivel évmilliókig nem voltak világítóeszközök, a szaglásnak döntő szerepe volt abban, kit enged a sötétben a nő magához.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/az-ember-illata.htm

http://www.marmalade.hu/egeszseg/1-oldal/cikk/illatok-es-hatasai

Az illatok az egyik legjobb jelzői annak, hogy kik is vagyunk valójában. Az állatokhoz hasonlóan az ember is képes egyes testszagok alapján bizonyos biológiailag releváns információk gyűjtésére, és a természetes feromonok kulcsfontosságú szerepet játszanak a szexuális kapcsolatokban. Egy nő az illat alapján evolúciós szempontból olyan potenciális párt választ, akinek DNS-állománya a lehető legnagyobb mértékben eltér a sajátjától, így minél inkább érvényre juttathatja a szaporodási sikert. A férfiaknál az ellenkező nem külsődleges tulajdonságai mutatják a termékenységet, és néhány tanulmány kimutatta, hogy akkor találják a másik természetes testszagát leginkább kellemesnek, amikor a nőnek peteérése van. Ha egy férfinak nem tetszik a női test saját illata, könnyen előfordulhat, hogy az adott szag tudattalanul is negatív érzelmeket vált ki belőle, vagy emlékezteti valakire, akivel rosszul végződött a kapcsolata. Egy jó illathoz ugyanakkor boldog érzések társulhatnak, és az intim pillanatokban a legfontosabb érzékszerv meglepő módon nem az ajak vagy a szem, hanem az orr.

Strandon, napozás közben érezhetjük még a méreganyagok Naptól való kipárolgása miatt erős illatúnak magunkat. A legtöbb férfit egy tiszta női test izzadságcseppjei azonban felizgatnak.---HüüüüüüüüüHA-de ez fordítva biztos nem igaz

http://www.harmonet.hu/te_en_szex/4685-budos-csajok,-vonzo-illatok-taszi...

http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=52424

A szagok életünk minden pillanatában, mozzanatában tájékozato, irányító szerepet játszanak. A szagingerekkel szemben "védtelenek" vagyunk, mert közvetlenül agyunk legősibb résébe, a limbikus rendszerbe jutnak el, jelentősen befolyásolva életműködésünket, közérzetünket, viselkedésünket. Ha ismerjük az illatok hatásait akár gyógyíthatunk is vele.

Az orrüregben csupán egy négyzet centiméternyi helyet foglaló szaglószervünk mintegy 100 millió szaglósejtet működtet. Az inger innen közvetlenül jut el az agyba, ez az egyetlen érzékszervi működésünk, amelynek révén a központi idegrendszer közvetlen kapcsolatban áll a külvilággal.

Vágykeltő illatok

Páratlan élménnyel gazdagodhatunk, ha szerelmi légyottunk alatt varázslatos illatokat is "bevetünk" a harmónia érdekében. Illóolajok, parfümök, füstölők segítségével teremtsük meg szerelmi szentélyünk intim, érzéki hangulatát, töltsük meg az együttléthez méltó meleg, vágykeltő illatokkal a helységet.

Az illatfelhőben töltsünk el egy kis időt, míg igazán ráhangolódunk egymásra és csak finoman kényeztessük egymást. Az illatok hatással vannak az agyműködésre, minthogy a szaglás útján érzékelt impulzusunkat agyunk feldolgozza és a kapott utasítást továbbítja testünk különböző részeire. Egyes illatok a szívműködésre hatnak, mások az anyagcsere-folyamatokra, a légzésre, testhőmérsékletünkre, mások a vágyainkra. Hatnak az idegrendszerre, ezen keresztül pedig befolyásolják a hangulatunkat, egészségi állapotunkat, megérzéseinket, alkotókészségünket.

http://feromon.hu/resources.php

A kutyák szaglása

Szaglás. A kutya számára a világ szagképek sokaságából áll.

Az embert a kutya már messziről felismeri a szagáról, számtalan illatozó anyag egyvelegéből, mely minket, kétlábú élőlényeket, mint egy felhő vesz körül.

Szaglás hatodik érzékével a kutya a múltba is bepillanthat, még annak az embernek a személyes nyomát is képes követni, aki, mondjuk egy nappal azelőtt járt az utcán, ahol persze mások is megfordultak közben. Emellett a nyomok korát és irányát is felismeri. Finom orrával „átlátja” a tárgyakat, melyek az emberi szem előtt rejtve maradnak, így pl. bepillanthat, a járókelők bevásárló kosarába, és pontosan megállapíthatja, mit rejt a szatyor mélye.

http://www.hotdog.hu/kutty_1/a-kutya-testfelepitese/a-kutyak-anatomiaja

Illatok
Mindennek és mindenkinek van illata.
Nyáron a buszon utálom az izzadság szagú embereket.
Szeretem a frissen le nyírt fű illatát,és a virágok illatát.
Szeretem a parfümök illatát.
Imádom a friss kenyér illatát.
És amit a legjobban szeretek a kávé illatát.

Címkék:

Hozzászólások4wegdsv

20180713xiaoke
coach outlet online
malone souliers
ugg boots clearance
mulberry bags
christian louboutin sale
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
under armour outlet
oakley sunglasses wholesale
kate spade handbags
freshjive clothing
canada goose uk
cheap oakley sunglasses
coach outlet store online
harden vol 2
fingerlings monkey
air max 2018
michael kors outlet clearance
alexander mcqueen shoes
broncos jerseys
canada goose jackets
christian louboutin
pandora outlet
jordan shoes
air jordan shoes
brequet wathes
canada goose outlet sale
kate spade outlet store
oakley sunglasses wholesale
ugg boots
pandora jewelry
coach outlet store online
ugg boots clearance
coach factory outlet
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
michael kors outlet clearance
canada goose
polo ralph lauren outlet
givenchy handbags
michael kors uk
jordan 32
pandora charms sale clearance
michael kors outlet online
coach factory outlet
jordan shoes
coach factory outlet
fendi handbags
canada goose outlet store
polo ralph lauren factory store
ralph lauren
ugg outlet online
kate spade new york
true religion jeans
pandora outlet
coach outlet store
coach outlet
cheap jordan shoes
michael kors outlet store
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
uggs outlet online
michael kors uk
manolo blahnik
tory burch outlet store
kevin durant shoes
jordan shoes
nike outlet
cheap jordan shoes
pandora jewelry
adidas soccer shoes
ugg boots outlet
coach factory outlet
ugg boots clearance
canada goose
uggs canada
cheap ugg boots
michael kors outlet
coach outlet store online
calvin klein jeans
polo ralph lauren outlet online
kd 9
michael kors outlet
air jordan retro
michael kors handbags
pandora jewelry
kate spade handbags
coach outlet store
miu miu outlet
air jordan shoes
christian louboutin
nfl jersey wholesale
moncler
longchamp pas cher
ugg outlet online
coach outlet online
uggs outlet
canada goose outlet store
longchamp outlet online
canada goose jackets for women
michael kors outlet clearance
cheap jordan shoes
longchamp solde
coach factory outlet
barbour jackets outlet
coach factory outlet
christian louboutin sale
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo outlet
ugg outlet online
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet store
ugg boots
huf clothing
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet
pandora jewelry
ugg boots clearance
swarovski crystal
coach outlet online coach factory outlet
jerseys wholesale
champion clothing
baltimore ravens jersey
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin sale
michael kors outlet clearance
kate spade new york
polo ralph lauren outlet
jordan shoes
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
ugg outlet online
ray ban sunglasses sale
kate spade new york
polo ralph lauren shirts
pandora charms sale clearance
denver broncos jersey
ugg boots
kate spade outlet online
polo ralph lauren
jordan shoes
chloe outlet
nike nba jerseys
canada goose outlet store
polo ralph lauren outlet
canada goose
canada goose jackets
nike outlet store
cheap jordans
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren polo shirts
ugg boots on sale
burberry outlet stores
furla handbags
coach outlet store online
kate spade purses
canada goose jackets clearance
nike shoes on sale
air jordan shoes
ray ban sunglasses outlet
jordan shoes
fitflops sandals
jordan shoes
canada goose
coach factory outlet online
air max 90
pandora jewelry
lacoste outlet
belstaff jackets
canada goose
balenciaga sandals
adidas outlet store
supreme shirts
jimmy choo shoes
uggs outlet online
uggs outlet online
tory burch outlet store
supreme clothing
coach outlet store online
canada goose outlet store
canada goose outlet online
christian louboutin
harry winston jewelry
cheap jordan shoes
canada goose outlet
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
ugg boots
polo ralph lauren shirts
off white outlet
coach outlet store
ralph lauren polo
fitflops shoes
cheap jordan shoes
oakley sunglasses sale
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
49ers jerseys
michael kors outlet clearance
ugg outlet
cheap jordan shoes
ugg boots clearance
michael kors outlet store
michael kors outlet clearance
air max 1
cheap jordan shoes
gentle monster sunglasses
pandora outlet
ugg outlet
polo pas cher
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
pandora charms
audemars piguet watches
pandora outlet
air jordan shoes
supreme clothing uk
canada goose outlet store
polo outlet online store
lacoste pas cher
michael kors outlet clearance
chopard jewelry
christian louboutin sale
tory burch outlet online
longchamp pas cher
coach outlet
cheap jordan shoes
dsquared2 jeans
canada goose outlet store
bape clothing
isabel marant outlet
ralph lauren outlet online
michael kors handbags
michael kors outlet clearance
kate spade new york
christian louboutin
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin
canada goose outlet
ugg boots outlet
canada goose outlet
bcbg dresses
brequet wathes
ralph lauren polo
ugg outlet,ugg outlet stores
coach factory outlet
christian louboutin sale
canada goose uk
kate spade
true religion outlet store
ugg boots for women
pandora charms outlet
coach outlet store online
canada goose outlet online
coach factory outlet
kate spade purses
alife clothing
pandora jewelry outlet
ralph lauren
carrera sunglasses
san antonio spurs jersey
polo ralph lauren
canada goose uk
diesel jeans
coach factory outlet
james harden jerseys
ralph lauren outlet
air jordan shoes
coach outlet store online
broncos jersey
pandora charms
light up shoes
nba jerseys wholesale
air max 97
swarovski jewellery
true religion jeans sale
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
canada goose jackets sale
michael kors outlet online
kate spade outlet store
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet online
longchamp pliage
nike revolution
coach outlet store
ugg outlet
kate spade outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach handbags online outlet
fossil watches
ralph lauren outlet
isabel marant shoes
jordan shoes
ugg boots on sale 70% off
cheap air jordans
ray-ban sunglasses
nike pegasus
polo ralph lauren shirts
tory burch handbags
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
cheap air jordans
uggs outlet online
canada goose outlet online
polo outlet
coach factory outlet online
christian louboutin
kyrie 4
basketball sneakers
kate spade handbags
coach outlet store online
coach factory outlet
cheap air jordans
true religion jeans sale
michael kors outlet
pandora jewelry
jordan shoes
cheap jordans
suicoke sandals
canada goose jackets
guess factory
coach outlet store online
kate spade
michael kors outlet clearance
cheap jordans
ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
moncler outlet
coach factory outlet
nhl jerseys wholesale
coach outlet store online
true religion outlet store
hermes online
gucci outlet online
cheap jordans
chloe sunglassess
michael kors uk
polo ralph lauren outlet online
michael kors online
polo ralph lauren shirts
nfl jerseys
pandora jewelry
nhl jerseys for sale
g-star jeans
air jordan shoes
coach outlet store online
true religion jeans for men
canada goose jackets
uggs outlet
air max 90
ralph lauren
uggs outlet online
ugg outlet store
air jordan shoes
coach outlet online
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
cheap jordans
kate spade
michael kors outlet online
bulgari jewelry
michael kors outlet clearance
canada goose outlet store
balmain jeans
prada shoes on sale
kate spade sale
christian louboutin
pandora charms
nike trainers
ugg boots
canada goose outlet online
michael kors bags
ray ban sunglasses outlet
chrome hearts clothing
nike outlet online
cheap uggs
oakley sunglasses wholesale
canada goose jackets outlet
swarovski crystal
canada goose outlet online
canada goose coats
cheap oakley sunglasses
chrome hearts sunglasses
cheap ray bans
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
christian louboutin sale
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
pandora outlet
canada goose jackets
coach outlet store online
mbt shoes outlet
kd 10 elite
michael kors factory outlet
coach factory outlet
air jordan shoes
houston texans jersey
moncler coats
ugg boots
coach factory outlet
mac outlet
christian louboutin
adidas outlet store
cheap jordan shoes
canada goose
coach factory outlet
ugg boots on sale
polo ralph lauren
bally shoes
adidas shoes
ralph lauren outlet
ugg boots
jerseys from china
polo ralph lauren outlet online
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
adidas crazy
adidas shoes
burberry outlet sale online
a bathing ape
kate spade purses
cheap ugg boots
polo ralph lauren outlet
basketball jerseys
kate spade handbags
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
colts jersey
kevin durant jerseys
nike factory shoes
10 deep clothing
nike shoes on sale
ray ban outlet
air more uptempo
ugg outlet store
michael kors outlet online
pandora jewelry
kate spade handbags
cheap michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
karen millen dresses
ugg boots
arcteryx jacket
pandora jewelry
givenchy jewelry
nfl jerseys wholesale
kate spade
coach factory outlet
tory burch sandals
michael kors
cheap ugg boots
uggs outlet
michael kors outlet clearance
armani exchange
cheap jordan shoes
oakley sunglasses wholesale
barbour mens jackets
mlb jerseys wholesale
cheap jordans
coach factory outlet
cheap air jordans
tag heuer watches
cheap air jordans
polo ralph lauren outlet online
moncler coats
jimmy choo sunglasses
canada goose outlet store
stuart weitzman shoes
golden state warriors jersey
coach outlet
uggs on sale
michael kors outlet clearance
kate spade purses
pandora outlet
canada goose outlet online
kate spade handbags
coach outlet canada
polo outlet
louboutin shoes
ray ban sunglasses outlet
cheap jordan shoes
ralph lauren
ralph lauren factory store
air jordan shoesHúsodba vágva

Húsodba vágva
Vágykeltő, illatos nyakhajlatod
Őrültként lüktet rajta szíved
Vágyaim birtokba így veszed
A vad tébolyt bensőmbe itt hagyod

Megáll az eddig lágyan játszó kéz
Fogsorom mohón húsodba vág
Nyakszirted, a tökély, a világ
Üde testednek, íze, mint a méz

Belemarom most a monogramom
Örökre őrizz egy zugodban
Lihegjek veled a nyakadban
Bélyegként magamat rajtad hagyom

Vörösen izzik testeden a név
Tüzes hegen vércsepp buggyan
Amit én lecsókolok ugyan
De fékevesztett, mohó lett a hév...A tavasz illatos fényében

A tavasz illatos fényében

Lágyan simogató szellő kócolja hajam
Röpke táncát járó pillangó keresztezi utam.
Nézek utána a elsuhanó tájban
Nem látok mást csak egy szivárványt két színes lábbal.

Arcom kedvesen érinti egy égből nyúló napsugár
Annyira vártam... azt hittem elmúlt már.
Bőröm redői kisimulnak, hisz szívem tártam érte
Mosoly derül arcomra, mert boldog vagyok végre.

A tavasz illatos fényében lépkedem tovább
Friss illattal telik tüdőm s szívem járja át.
Éltem hasztalan, tettem rosszakat
De az az út már végre vége, megszakadt.

Fogja kezem most valaki, aki sosem engedi
Kinek élete lettem és a "Mikormi".
Arcában látom arcom, csodás szemeiben a tüzet
Áhítva öleljük egymást, hisz erre értünk meg.

Most már kéz a kézben járva nézünk az ég felé
Köszönöm Istenem, hogy Őt rendelted énmellém.Imádom a........

friss eper illatátHarmatcsepp!

Üdv az illatok világában:)