Nem először - apró csodák, póker példa

Nem először történik velem hasonló mini-csoda. Ezekbe kellene kapaszkodjak, hogy elérhessek nagyobb eredményeket is.

Néhány hete nem pókerezek már, buktam egy kisebb összeget, nem figyeltem az érzelmeimre. Ma délelőtt 11 órakor eldöntöttem, hogy leülök a számítógép elé és játszom egyet maximum 12 óráig. (15 perc után kiléptem) Eldöntöttem, hogy 10$-al ülök be és lefektettem egy szabályt magamnak, miszerint ha bukok 1$-t kiszállok, ha nyerek egy nagyobb összeget, akkor is kiszállok. Pozitívan ültem le, mondhatni boldog vigyorral.

Itt jön a képbe a Titok miléte. Semmi misztikus varázslat, egyszerűen megváltozott a hozzáállásom. Elkezdtem komolyan odafigyelni, koncentrálni és többnyire feszesen, erős lapokkal játszani. Nem dőltem be a manipulatív lapoknak, nem emeltem hátsó pozícióból, csak olyan lapokkal néztem flop-ot, amivel jelentősen nagy esélyem van arra, hogy kialakíthatok egy erős kezet.

Elkezdtem mondogatni magamnak, hogy "Folyamatosan nyerek! A pénz áramlik hozzám!" és ezzel tovább erősödtek az érzelmeim, már-már teljesen elhittem, hogy most tényleg nyerni fogok. Elhintettem egy gondolatot még játék előtt, hogy ha nyernék még 10$-t, akkor ki is szállnék azonnal, nos...

Volt egy kéz, amivel majdnem 3$-t nyertem, majd egy A párt legyőzött egy A set és 4$-t buktam. Talán a 2. vagy 3. kéz amit ez után megjátszottam egy AT egyszínű lap volt, amivel nem is értem miért mentem be, de bementem. Így döntött a tudatalattim. Flop-on két szín jött a lapjaimhoz, továbbá lejött egy tizes is. A pontos emelésekre nem emlékszem, a lényeg, hogy bármire adtam, hiszen flush esélyem is volt. Lejön még egy T, drill + flush esély. Kaptam egy emelést, visszaemeltem duplát, kaptam egy all-int, megadtam. JT-el jött a delikvens, AT-el nyertem. 19$ + az elkövetkező körben kiegészült 20$-ra és a következő nagyvak előtt ki is szálltam. :)

Hihetetlen, hogy mennyit számít a hangulat, a hozzáállás. Volt rá példa, hogy 30$-al ültem be, és 60$-ra emelkedtem 10 perc alatt. Ugyanilyen hozzáállással ültem le. Ugyanakkor nemrég buktam 150$-t, melyet 50$-ból duzzasztottam fel. Hetekbe tellett. Értem, hogy miért buktam el, de nem értem, hogy miért hagytam, hogy eluralkodjon rajtam az a gondolat, érzelem, ami miatt sorozatos rossz döntéseket hoztam. Mindenesetre ez a kis siker arra ösztönöz, hogy megpróbáljam egy picivel nagyobb dologgal is, majd ha az is bejön, még nagyobbal. :)

Lépcsőről lépcsőre haladva megpróbálom életem részévé tenni - abszolút nem csak a pókerben, a póker csak szórakozás. Mi a véleményetek?

Utóirat: Amikor ragaszkodtam a pénzhez és (pl. "Na most 50$-t akarok nyerni, ha törik, ha szakad.") végig ez járt a fejemben, akkor általában vesztettem. Most elképzeltem egy pillanatra, hogy 20$-nál kiszállok, majd el is engedtem ezt a gondolatot és csak a játékra koncentráltam .. az eredmény magáért beszél.

Hozzászólásokez sem rossz sikersztori, de

ez sem rossz sikersztori, de a legjobb ha olyan valamivel foglalkozol ami tényleg feldob, előbbre visz. a poker egy játék, ami néha jó lehet, de vannak sokkal hasznosabb dolgok, amivel igazán fejlődni tudsz. a poker tuti nem az :)Kedves The Pianist!

Én nem tudok pókerezni.
De neked sok sikert!
Semmi sem lehetetlen.