thesceptic blogja

csendesen szemlélődöm

Csendesen szemlélődöm. Figyelem ami velem történik, és érzem, ahogy a sodrás magával ragad. Tudom magam irányítani, nem elrendeltetés ami körülöttem történik de a sodrás erős. Tovább »

Camino

el caminoElkezdődött. Nem! Én kezdtem el. Már évekkel ezelőtt. Nem vagyok az a sports men, iron men aztán meg különösen nem. Időnként kirándulgattam a családdal és ennyi. Évente egyszer, kétszer. Az is inkább városnéző, múzeumos kirándulás volt.
Mígnem az egyik barátom megmutatott egy érdekes szerkentyűt. Úgy hívták, hogy gps. Igen! Olyan mint amit manapság az autókhoz vesznek. De mégsem egészen. Ezen nincsen térkép, csak a célpont irányát, távolságát mutatja. A többi rajtad, az ügyeszségeden, a térképeden múlik. Nosza elkezdtem járni rendszeresen kirándulni. Tetszett nagyon. Inspirált. Tovább »

Az előítéletről

büszkeség és előítélet (bal helyett ez jobb)Azt írja a könyv, hogy "gyakran úgy tűnik, hogy vannak egyesek, akik bizonyos jellegzetességeket nem szeretnek más Lényekben, és mivel nem szeretik ezeket a tulajdonságokat, felelősek az előítéletért. Szeretnénk rámutatni, hogy ez nem csupán annak a műve, akit előítéletességgel, elfogultsággal vádolnak. Sokkal gyakoribb, hogy az, aki diszkriminálva érzi magát, az a legerősebb teremtője az élménynek.
Az a Lény, aki úgy érzi, hogy mások nem szeretik - bármilyen okból, legyen az vallási, faji, nemi, vagy társadalmi helyzetből adódó ok - nem számít, milyen okból érzi magát hátrányosan megkülönböztetve - úgy vonzza be ezt a problémát, hogy figyelmet szentel az előítélet problémájának."
Na ezzel a résszel komoly gondjaim akadnak. Mondanivalóját és részleteit illetően is. Megpróbálom kifejteni. Tovább »

Törvény, erkölcs, elvárás

Van egy problémám. Még mindig ugyanaz :-) Most másképp közelítem meg. Az a kérdésem, van e erkölcse a vonzás törvényének?

Sokan azt gondolják, hogy van. A szeretet, az elfogadás az alapja a vonzás törvényének. Az érzelmeid mutatják a helyes utat. Ha megfelel a gondolatod és lelki célod, akkor jóérzés tölt el, ha nem, akkor rossz (minden egyszerűsítés torzít, de most vállalom). Csak az érzéseidre kell figyelned. De ez nem erkölcs! Ez egy működési szabály. Mert törvénynek csak Tovább »

a névről

Címkék: