Az élet villamosa

Ha én tudom, hogy mitől megy a villamos, attól az ellenőr még kéri a jegyeket ellenőrzésre, miközben lehet, hogy ő nem tudja, hogy mitől megy a villamos.
Mint ahogy a villamoson, az életben is olyan emberek igyekszenek eldönteni dolgokat, akiknek nincs rálátása a folyamatokra. És amikor az ember eljut oda, hogy ezek a dolgok zavarják, hát épít magának egy saját villamost a kertjében, vágánnyal, megállóval, és ha tetszik, hát kifelejti az ellenőrt az alkotási folyamatból.

De ha olyan jól sikerül, hogy mások is utazni akarnak rajta, és a bevétel nem fedezi a villanyszámlát, mert nem mindenki vált jegyet, hát akkor bizony kell az ellenőr.
Nos akkor miért is nem szeretjük az ellenőröket? Talán, mert nem szeretjük a magántulajdont? Vagy a magántulajdon mindenhatóságát?

Hozzászólások/

Miért nem szeretjük az ellenőröket????????? Mert az ellenőrzést jelentik. És mert rég feladtuk életünk felett az ellenőrzésünket, és ezzel felelősségünket is tetteinkért, / csak hangosan gondolkodok /, nos a felelőtlenségünk meg odavezet, hogy: nem lyukasztok jegyet, nem veszek bérletet... és ez tömeges méreteket öltött az elmúlt évtizedek során. Aztán a Hivatal ráeszmélt erre, és elkezdte tömegével bejuttatni ebbe a "véráramba" az ELLENŐRÖKET. Most már a legtöbb ellenőr külsős. Vagyis, valaki fejesnek egy rokona alapított egy Céget, aki átvette a BKV ellenőrzési jogainak egy részét, és biztonsági őrökkel ellátták a vonalakat. Akik kivannak pénzügyileg zsákmányolva, a munkájuk és munkaidejük sok, a fizetésük meg a kevéstől alig több ((((((((((((((.

A BKV-sek még ennyire nincsenek alulfizetve.

Én is akartam jegyellenőr lenni életem egy korábbi szakaszában :):) Én vezettem villamost sokáig. Meg trolibuszt is. Imádtam.

És akkor megtanultam az elektromosságtól kezdődően, hogy mi hajtja a villamost- mitől megy, de ezt nem tanították nekünk :)

!
Felvilágosít-tanfilmA baj akkor kezdődik, amikor

A baj akkor kezdődik, amikor többet termelek a szükségletemnél.