Tükröm Tükröm blogja

Lehet-e elvszerűen élni?

Segítsetek, hol lehet olyan tanfolyamot találni, ahol megtanulhatom, hogy neveljem a gyerekemet? Tovább »

Címkék:

Spirituális játszma a felszín alatt

Hol találom meg azt, amit keresek? Hol lehet a Titok? Mi férfiak erről sokat tudnánk mesélni. Kinyitjuk a hűtőt, majd megkérdezzük a feleségünket:
- Drágám, hol van a tej? Tovább »

Címkék:

Párok és kapcsolatok

Párok és kapcsolatok

A kitartás

Annak idején a 10 éves érettségi találkozónkon elregéltük egymásnak mi történt velünk azóta, amióta nem találkoztunk. Zsófi, akit mindig is átlengett egy amerikás, vagyis mesterségesen felfokozott életérzés, elmondta, hogy ő párkapcsolati tanácsadással foglalkozik. A tanácsadás pedig amerikai módszereken alapul. Persze adódott a kérdés: Tovább »

Címkék:

Gondolkozz...de minek?

Máskor is érintettem ezt a témát. A pozitív gondolatok teremtő erejéről sokat hallani. Én ezt vitatom, sőt egy újabb átverésnek is nyugodtan nevezhetném. Nem a pozitív szó hallatán jutott ez eszembe. Számomra a gondolatokkal van a gond, a gondolatok erejével. Ugyanis a kettő teljesen ellentmond egymásnak. Tovább »

Lehet, hogy félreértelmeztük a pozitív gondolkoást?

Van egy hősünk, aki egy rövid történet erejéig legyen most főszereplő, és nevezzük Ben-nek. Ben zsebében a boldogság "kulcsával", tervekkel, egy új élet reményével a fejében és a szívében álmai megvalósítása felé halad. Ezért a kulcsért ami a zsebében lapul keményen meg kellett dolgoznia. De érzi, hiszi, hogy ez a kulcs megnyitja számára az új, és jobb élet lehetőségét. Tovább »

Címkék:

A felelősség

Az életünket mi magunk tesszük olyanná amilyen. Tovább »

Valami bűzlik a nagyvilágban

"Hazugság az, hogy nincs mindenből elég, nem igaz, hogy hiány van."

Bár nem szó szerint idéztem, de talán sikerült kiemelnem az egyik lényeges mondatot a Titok című filmből. És ebben a mondatban, mint az életünk oly sok területén az egyik kulcs szó, a hazugság. Tovább »

Címkék:

Egy az egyben

Egy az egyben Tovább »

Címkék:

MINDENKI tud MINDENT

„A kocogó, és a nem kocogó emberek között az a különbség, hogy a kocogó emberek lényegesen egészségesebben halnak meg. „ Tovább »