Ugyanaz blogja

Ha férfi vagy, légy férfi!

Bár nem vagyok nő, legalább is ebben az életemben, de ha nő lennék, biztos nem találnám a helyem. Mert létezik az a mára már klasszikussá vált kérdés, mi teszi férfivá a férfit? És a válasz ez esetben is elég kézenfekvő, a nő. Aztán persze minden ilyen esetben vége szakad a mondatnak, ilyenkor pedig én szoktam megkérdezni, hogy ennyi volt, vagy elvitte a cica a nyelvedet? Mert ennek az ellenkezője is igaz, vagyis mi teszi nővé a nőt? A férfi. Tovább »

Címkék:

Az ígéretek Földje

Lázadás

Én fellázadtam. Lehet ettől még parázni, mint egy ovis, de attól még megtörtént. Ki kell hogy ábrándítsalak, mert eszemben sincs Osho idézeteket megvillantani, még csak cirkalmas körmondatokkal sem igyekszem helyretenni a világot, amiben hosszasan a szeretet erejéről danolászok. Nem ölelgetek fákat a parkban, és az ingyen ölelés mozgalomban sem veszek részt. Időnként egy - egy cifra káromkodás is elhagyja a számat, és hidegen hagy, hogy erről a templomba járók mit gondolnak. Tovább »

Túl a tudatosságon

A születés nem más, mint lehetőség az életre. A halál pedig lehetőség az újrakezdésre. Tovább »

Címkék:

Titokzatos betegek

Vannak titok klinikák. Biztos hallottál már róla. Ezekre a helyekre olyan művészek, politikusok, katonatisztek stb. járnak, akik nem szeretnék, ha kiderülne milyen betegségeik vannak. Például homoszexuális, és nyolcadszor varrják össze a segglyukát. Természetesen nem a melegeket bántom, nekem is vannak meleg ismerőseim, és hát úgy tűnik ez a segglyuk probléma megkerülhetetlen ebben a műfajban. Tovább »

Címkék:

Megbeszéltük

A május 12-i könyvbemutató hangfelvétele.
Részlet a könyvből:

Létezik egy mondás, miszerint a magyar ember az ellenségeit
is képes szeretni. Ha csak magamból indulok ki, nyugodtan
kijelenthetem, az én agyamat is fel lehetett verni, de
haragot tartani sosem szerettem. Tehát tudok azonosulni
ezzel a mondással. Ugyanakkor képtelen vagyok azonosulni
azzal, hogy a szeretet bárgyú lenne. Tovább »

Mint máskor

Ellobbant, de még utolsó lángjain,
Egy elárvult ölelésbe futott,
Testében nem maradhatott tovább,
Ajkán már nem látszott a megszokott,

Hétköznapi tompult mosolyból kiáltó,
Segítségre, gyengéd szavakra vágyó,
Puha, időtlenségbe itatott,
Szokványos mozdulat.

Szabadabb volt, mint máskor,
S ahogy a pillanat szétszakadt,
Tűzzé vált a lángból,
A csillagok óceánja alatt. Tovább »

Címkék:

Nagyszerű, de…

Az élet tulajdonképpen nagyszerű, mondom ezt még akkor is, ha most épp többen nem érezzük annak. Na nem arról van szó, hogy valami újabb keleti bölcsességgel tömném tele a fejedet, csupán megint csak józan ésszel belátható dolgokról beszélek.

Az élet nevű játék ugyanis úgy van kitalálva, hogy működik. Egészen addig, amíg pont ellentétesen nem kezdünk el dolgokat tenni, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva, ahogy mondani szoktuk. Tovább »

Komolyan ennyire hülye vagy? :)

Talán te is ismered ezt az érzést, amikor úgy jön, hogy ne ezt most leírom! :) …vagy el kell mondanom gyorsan. Hát nem vidám, amiről mesélek neked, de nem lehet minden tanulságos történet kacagtató.
Az autómat a haverom szokta szerelni, így van ez már 15 éve, és minden ilyen alkalommal, amikor begördülök a verdával, el is beszélgetünk kicsit. Ő is olyan, mint bárki más, volt jó kedvű, néha kiakadt stb., de ma teljes depresszió. Na az vesse rá az első követ, aki bűntelen, manapság ezzel valahogy nincs egyedül. Tovább »

Átkozott nők

Vajon mi az oka annak, hogy egyetlen vallás, életfilozófia sem értékeli a nőket. A gondolatok erejéről, és jelentőségéről annyit hallani mostanában, és ez így is van jól. Tudatosság, ébredés, dimenzióváltás, a leggyakrabban hangoztatott kifejezések jó ideje. Magyarország fele buddhistává kezd alakulni, vagy épp ókori bölccsé. Csak kérdezem én tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, leszámítva nők napját, vagy épp a Valentin napot, mikor hangsúlyozzuk a nők jelentőségét a világunkban? Tovább »

Címkék:

A Mókus utcai óvoda végnapjai

Egyszer megkérdezték Einsteintől, szerinte milyen fegyverekkel vívják meg majd a harmadik világháborút. A választ többnyire ismerjük, ami így hangzott: Azt nem tudom, de arra tudok válaszolni, hogy mivel harcolnak majd az emberek a negyedik világháborúban. Kövekkel, és botokkal. Einstein tőle szokatlan módon azonban tévedett. A harmadik világháború ugyanis már zajlik, és ez pedig a pénz háborúja. Tovább »

Címkék:

Milyen az élet?

Az Ami a "Titok"-bólis kimaradt című könyvem után hamarosan megjelenik Milyen az élet? címmel az új. Valami csak működik:)A könyv rövid ismertetője: Tovább »

Címkék:

Nők igazából

Hamarosan megjelenik második könyvem, "Milyen az élet?" címmel. Részlet a könyvből:

Tudod, a spirituális teremtés nagyon nagyon-nagyon-nagyon misztikus és meseszerű, amit neked minimum tíz évig kell tanulnod, és természetesen ha beiratkozol hozzám legalább öt tanfolyamra, akkor majd veszett jól megtanulod, hogyan is megy ez. Tovább »

Blogger

Rám talált egy blogger verseny a neten,mondhatnám,hogy bevonzottam magamnak,de aztán rájöttem,ők vonzottak be magunak engem.:)

Öt, határozottan életszerű kategóriából lehetett választani.
Íme az eredmény:) Tovább »

Ki az ostobább?

Sokan megmosolyogják azokat, akik a templomban ülnek, és egy távoli égben lakó istent félnek. De egyszer sem gondolkoznak el azon, hogy nekik is megvannak a saját isteneik, akiket ugyanúgy, önként maguk fölé helyeztek. És szidják az isteneiket, harcolnak ellenük, csak ők úgy hívják, hogy kormány, multik, bankok, vagy gyógyszergyárak. Tovább »

Címkék:

A nyirkai jóslat lenne a tuti?

Ez most valószínűleg az utolsó blogbejegyzésem jó darabig. Ennek oka egyszerű. Úgy érzem, a világ, vagy az országunk jelenlegi helyzetében már kár ragozni, hogy mi lenne célravezető. Egyetlen gondolatmenetet még belódítok, aztán részemről a további agyalásnak nem látom értelmét, sokkal inkább a cselekvésre helyezném a hangsúlyt. Tovább »