Blogger

Rám talált egy blogger verseny a neten,mondhatnám,hogy bevonzottam magamnak,de aztán rájöttem,ők vonzottak be magunak engem.:)

Öt, határozottan életszerű kategóriából lehetett választani.
Íme az eredmény:)

Eredetileg úgy gondoltam, A lakás berendezéséhez nem kellenek milliók kategóriában indulok. Mindenképpen jó ötletnek tartanám ugyanis, ha hosszasan írnék arról, hogyan lehet Kubus üvegből hejre kis lámpabúrát készíteni, vagy hogy miként tudjuk a nagymama esküvői ruháját kínai legyezővé alakítani, ami aztán otthonunk falát ékesítve hatalmas büszkeséggel tölt el minket, valahányszor rápillantunk hétfőn reggel. Kétségtelenül az is jó móka, amikor tájfölös dobozokból Mikulás figurát készítünk, vagy a tejes zacskókat felvagdosva, darabjait ízlésesen összefonva „Isten hozott a pokolban!” feliratú lábtörlőt készítünk.

Szórakoztató lenne ebben a témakörben arról is írni, hogy minden ilyen amatőr lakberendezés alkalmával az ember minimum három helyen megvágja magát, és hogy rohadt nehéz a harmadik alkalom után elmagyarázni a mentősöknek, még mindig nem megöngyilkolni akartam magam, csak amatőr lakberendező vagyok.

Szóval mindenképpen jó ez a második gyerekkor, ami kezdetben alsó tagozatos gyermeki bájjal díszíti az ő kis lakását, aztán észrevétlenül átmegy szociális foglalkoztatóba.

Azután itt van még a „Maci vs. Nintendo - mivel játsszon a gyerek?” Kategória, ahol töketlen szülőknek kéne elmagyarázni, nem attól vagy jó szülő, hogy a kölök egész nap lóg valami szaron, de az se megoldás, hogy ezeket a játékokat megvonod tőle. Mer ugye az egyik agyas szülő rábízza a gyereke nevelését a számítógépre, a másiknak pedig elvei vannak, és az a jó, ha a gyerek minimum kétszáz évvel ezelőtti fakockákkal múlatja az időt, és reneszánszkorabeli ruhába bújtatott, fröccsöntött műanyag babával hangolódik rá a XXI. századra. Egyébként meg ebenguba, mindegyikre az van rácirkantva, hogy MADE IN KUNGFU.

Aztán itt van még a Babázás okosan - spórolós trükkök szülőknek, erősen gondolatébresztő kategória, amiből sugárzik az, miszerint neked szopnod kell egész életedben, spóroljál, találd fel magad, és gondosan ügyelj arra, hogy a gyereked már csecsemő korában ezt szokja meg, így válhatsz jó katolikussá a világegyetemben. A szülővé válás tehát egyenlő a spórolással, nem pedig arról szól, hogy teremtsd meg a családodnak korrektül azt, amire szüksége van. Mert te teremtésre képtelen vagy, igaz a gyerekedet te és a párod hoztátok össze, és ez még akkor is igaz, ha az egyikőtök épp frusztrált volt, mert szívesebben nézte volna akkor a TV-ben a meccset.

Aztán, hogy kiegyensúlyozottabbá tegyük az erőviszonyokat, megjelenik a Toronyóra lánccal - ugye Te is rajongsz az ékszerekért és órákért? témakör, ahol pedig öt éves gyerek szintjén toporzékolhatsz az órásbolt kirakata előtt, hogy AKAJOM! AKAJOM! AKAJOM!

Maradt végül a kamaszoknak A divat mondja meg, hogy ki vagy? Kategória. Tekintettel arra, hogy az első négy, bár időnként a felnőtteket szólítja meg, valójában gyerekként kezeli a felnőtteket, tehát jól láthatóan van négy gyerekkategória, és maradt egy, ami legalább kamaszos.

Na akkor fussunk neki kamaszkorunk egyik legfontosabb kérdésének, foglalkozzam azzal, mit gondolnak rólam mások, avagy sem?

Aztán úgy döntöttem, hogy egyik kategória sem érdekel. Nem csak azok alapján, amiket már eddig is leírtam, mert jól láthatóan egyetlen felnőtt, netán idős embernek szóló lehetőség sincs köztük, hanem azért, amit a lelkem mélyén jó ideje unok. Nevezetesen, hogy az önállóságomat csak gyerekesen, vagy kamaszosan élhetem meg. Bevallom, már zavar az is, hogy folyton valamilyen irányított tömegkultúrában kéne gondolkoznom, ami természeténél fogva idegen a saját személyiségemtől. Nem arról írhatok, amiről én szeretnék, hanem miután megmondták nekem, miben gondolkozzak, csak utána élhetem meg a saját érzéseimet, és gondolataimat. Biztos izgalmas blogbejegyzésekben ragozni a semmit, viszont csilivili hátterekkel, és képekkel megtámogatva élvezhetővé tenni, csak valami azt súgja, ennél én már többre vágyom gondolatban is.

Nincs szükségem irányításra, tudom magamtól a dolgomat, és képes vagyok felelősséget vállalni az életemért. És akinek ez nem megy, az így járt. :)