Az ígéretek Földje

Lázadás

Én fellázadtam. Lehet ettől még parázni, mint egy ovis, de attól még megtörtént. Ki kell hogy ábrándítsalak, mert eszemben sincs Osho idézeteket megvillantani, még csak cirkalmas körmondatokkal sem igyekszem helyretenni a világot, amiben hosszasan a szeretet erejéről danolászok. Nem ölelgetek fákat a parkban, és az ingyen ölelés mozgalomban sem veszek részt. Időnként egy - egy cifra káromkodás is elhagyja a számat, és hidegen hagy, hogy erről a templomba járók mit gondolnak.

Teles mértékben szánom azokat, akik vagy a vörös, vagy a narancssárga pártba vannak beleszerelmesedve, és még mindig azt gondolják, hogy ezek a pártok bármit is képesek megoldani az életünkben, de amit végképp nem értek, miből gondolják, hogy ezek bármiben is különböznek egymástól? Képtelen vagyok azonosulni azokkal is, akik folyton istenre mutogatnak, aki állítólag szeret téged, de azt azért nem képes elintézni, hogy a hónap közepén még legyen az embereknek zabálnivalóra pénzük.

Eszemben sincs elmenni Indiába, hatalmas spirituális tudást magamba szívni, szívok Magyarországon is eleget. Mert valahogy nem vonz, ha valahol koszban, mocsokban élnek, és ott szarnak az utca közepre, ahol rájuk jön a szarhatnék, és lehet ezen megrökönyödni, de én csak leírtam, de ők meg is teszik.

Ki van zárva, hogy elmenjek Nepálba, és orrba szájba meditáljak, hátha attól olyan éktelenül megvilágosodott leszek, hogy onnantól kezdve reggeli előtt háromszor mondok egy bölcs gondolatot.

Mert nem elmélkedni kell már. Amikor a gyereked beteg, elviszed orvoshoz. Ha fázik, készítesz, vagy veszel neki ruhát. Min akarsz még elmélkedni?Mi nem világos? Mi az ami ott van az orrod előtt, és nem látod? Hogy olyan emberekre bízod az életed fölött az irányítást, akik sosem oldanak meg semmit? Ilyenek a papok, a politikusok, és a bankban semmit raghozók. Ismét idézek Einsteintől: Ha százszor ugyanúgy végzel el egy kísérletet, miért vársz tőle más eredményt? Ne aggódj, ki fognak még neked találni három vagy épp nyolc új pártot, aki pont azt csinálja mint az összes többi. Ellenzékben mindenre képes, ha kormányra kerül, akkor szét tárja a karját, vagy megvakargatja a pöcsét, és így szól: Hát válság van, nem tehetek semmit. De ha nem tehetsz semmit, akkor minek vagy ott? Majd én is megvakarászom a pöcsömet a munkahelyemen, mondván válság van. Azé az érdekes lenne. Ne legyenek a kétségeid, a parlamentek nem azért vannak, hogy bármit is megoldjanak, hanem azért, mások nevében megmondják neked, hogy mit tegyél, hogyan nézzél, mit gondoljál, és lassan már azt is, hogy hogyan szarjál. Egyébként ezért vannak a vallások is, csak ott istenre hivatkoznak. És elnézést kérek a trágár szavakért, gyerekek előtt én sem szoktam csúnyán beszélni. De azért gondolom egy felnőtt ember, érzelmileg, művészileg, és sportszakmailag egy kis káromkodástól még mentálisan nem omlik össze.

Az elmúlt néhány ezer évben hozzá voltunk szokva ahhoz, hogy mások intézkednek helyettünk. Őket lehetett isteníteni, lehetett szidni, de egy valamit egészen eddig a pillanatig az emberek nagy többsége sosem kérdőjelezett meg. Hogy szükséged van irányításra. Vagy az isten, vagy a király, vagy a kis miniszterelnök bácsi tudja a tutit, amit neked el kell fogadnod. És ne legyenek illúzióid, még a buddhisták szerint is szükséged van irányításra, igaz ők szellemvilágnak nevezik. Szerintem pedig nincs, mert az ami az életben eligazít, ami képes rendet tenni a világban, az ott van benned, ez a képesség mindenki számára adott.

És mielőtt még átesnénk aló másik oldalára, ahogy azt mostanában sokszor tapasztalom, nem azt mondtam, hogy minden ami eddig történt, az rosszul történt. Egy gyerek nem képes magáról még gondoskodni, és rendben van, hogy függ a szüleitől, de eljön az a pillanat, amikor szépen önállósul, mert felnőtté válik. Egy felnőtt ember azért él, hogy azt a tudást, ami egyébként mindenki számára adott, behozza ebbe a földi világba. Mit kezdjek olyan tudással, ami állítólag van, de nem old meg semmit? Mit kezdjek egy olyan földöntúli szeretettel, amit nem lehet megvalósítani. És tudod, mért nem kell ezekkel a lebegős, és élettől idegen szeretet elméletekkel foglalkoznod? Mert nem is kell megvalósítanod. Mert a szeretet türelmes és mindent elvisel. Pont addig, amíg neked köcsögnek el kell viselni mindent. Ez a fajta szeretetkép egyenlő az irányíthatósággal. Az én szeretetem nem viseli el a gyerekem szenvedését, ahogy azt sem, hogy nőket lehet megerőszakolni, vagy azt, hogy egy életet átdolgozott nyugdíjas asszonyt a bank szent nevében utcára penderítenek. Meséld már el nekem, milyen jogrend az, milyen szabályok azok, ahol az embereket tönkre lehet tenni, ahol azok pofáznak szeretetről, rendről, erkölcsről, akik nem vesznek részt a mi hétköznapjainkban, mert gerófi bájjal elvonulnak ettől a világtól, mondjuk a parlament falai közé, vagy templomokba? Mért kéne nekem elviselnem olyan törvényeket, amik betarthatatlanok? Meddig akarunk még magunknak hazudni, és úgy tekinteni a világra, mint egy ovis? Mondjuk már ki, nem lehet tisztességesen megélni már ebben a világban. Fosol, hogy kiderül, adókerülő vagy? Mért, ki nem az? Elsősorban azok, akik az adóhivatallal fenyegetnek.

Szóval, az ígéretek földjének vége. Nem ígérgetni kell már, nem élettől idegen szeretetbe, és tudásba kell kapaszkodni, hanem kezünkbe venni az irányítást a saját életünk fölött. Meg kell szépen mozdulni.
És bátran ki merem jelenteni, ki kell közösíteni azokat, akik lusták, hazudoznak, jellemtelenek, és folyamatosan fenyegetőznek. Mert ennek a világnak vége. Eljött az ideje annak, hogy jóérzésű, józan gondolkodású emberek éljék a Földet, akik képesek megmozdulni is annak érdekében, hogy helyre hozzuk a problémákat az életünkben, fejlődni tudjunk, és jól tudjuk magunkat érezni, vagyis szépen mindenkinek el kell kezdeni dolgozni. Igen a papoknak is, a politikusoknak is, és azoknak is, akik eddig a bankokban szívattak téged, és azt gondolták ez munka. Nem, ezeknek semmi közük a munkához, ezek az emberek egyszerű ingyenélők, akik önmagukban életképtelenek. Az élet szép, de azért tenni is kell.

HozzászólásokEnti :)

mindenki igyekszik olyan életet élni, hogy jól érezze magát, arra törekedvén, hogy közben ne ártsunk másoknak. Ha szükség van arra, segíteni ahol és akin lehet. A kutyámat szeretem annyira, hogy nem eszem meg. :)

Legyen szép napod. :)¤

"A hatóságok elől sem zárkózhatunk el... amikor még kutyát sem tarthatunk úgy, hogy ne kelljen utána adót fizetnünk... és még sorolhatnám..."

Talán kutyahúst akarsz enni?
Kutyát tartani luxus, szerintem jobban meg kellene adóztatni.

Ha büdös nektek a földműves munka, akkor szívjátok a bűzt bűdöspesten :)))

Szép napot :)fatengelyes

A „régi“ világot szoktam viccesen „fatengelyes“ világként emlegetni, amikor még nem hatalmasodott el ennyire a piacgazdaság. Manapság, azt hiszem csak a bennszülött törzseknek van esélye a pénz nélküli boldog létre. Magyarország sem az erre alkalmas hely. A hatóságok elől sem zárkózhatunk el... amikor még kutyát sem tarthatunk úgy, hogy ne kelljen utána adót fizetnünk... és még sorolhatnám...Tévedsz

A nagyszüleimnek nem volt egy pengőjük sem, mégis itt vagyok :)))

Tudom az utat visszafelé :)

Ti csak előre mentek a szakadékba :(

Sajnálom, ha a Te "autódba" nincs hátramenet fokozat :(Minden irónia és gúny nélkül

Minden irónia és gúny nélkül kérdezném, hogy teszed ezt? Mert szeretnék én is. De hogyan, ha még ahhoz is pénz kell h ne halj éhen. Szóval szerintem lehetetlen teljesen függetleníteni magunkat a pénztől.¤

"Mivel már mindent pénzben mérünk."

Igen, a pénzisten világában éltek :(

Csakhogy én kiszállok ebből :)))Kedves: "megmondom ember"

Én nem akarok védeni senkit, csak a véleményemet írom le.
Szerintem Ugyanaz éppen azzal tesz valamit, hogy megírja a blogokat, kiadja a könyveit, arról amit ő gondol. És ha ez tetszik valakinek, ha azt valaki a magáénak érzi, akkor felcsillan a szeme, hogy jéé. Ez tényleg érdekes, és egy új megvilágításban kezdi látni a mindennapok történéseit.
Ezzel nincsen semmi gond. És ha neked eleged van az ilyen emberekből, akkor eleged van. Ezzel sincs semmi gond. Csak akkor meg te is találj ki valamit, amivel változást hozhatsz az életbe.

És ha meghallgattad volna a videót, akkor nem írtál volna olyat, mint az utolsó mondatod.
Sajnos olyan szar világban élünk, ahol a pénz diktál. Ez az alapja mindennek. És véleményem szerint, semmi gond nincs azzal, ha valaki ír valamit, és pénzért osztja meg másokkal. Mivel már mindent pénzben mérünk.¤

Elegem van ... ugyanaz típusú megmondom emberekből, pofáznak, lázítanak, könyvet írnak, de nem képesek tenni valami is.
Még egy gebét se tudnak venni, amivel szántanának...
Pénz nélküli társadalomról papolnak, közben meg a szar könyvük eladásából akarnak megélni.

Üdv. a megmondom ember :)Üdítő ez a cikk, a sok

Üdítő ez a cikk, a sok nyálezo között. Magam is a cselekvésben hiszek, ill. azt is teszem.Egy hete jött létre a

Egy hete jött létre a bejegyzés,és senki sem reagált rá? Érdekes...

Viszont én csak gratulálni tudok,mert nekem nagyon-nagyon tetszett.
Egy új meglátás számomra. Elgondolkodtató.