Legyél boldog,hogy én is az lehessek:)

Azért én sem vagyok minden nap itt,sőt simán előfordul,hogy hónapokig nem jut eszembe,hogy felnézzek erre az oldalra.Amikor nem jövök,olyankor egyszerűen nincs szükségem rá.Amikor viszont igen,olyankor jó,hogy még mindig van ez az oldal.Jónak,pozitívnak tekintem,hogy olvashatok itt blogokat másoktól,vagy írhatok ide.Mostanában majd mindennap.Volt az életemnek egy időszaka,amikor valójában azért "jártam ide",mert keresgettem önmagam,meg úgy igyekeztem ráérezni erre az egészre.És az is jó időszaka volt az életemnek,mert legalább már jó nyomon voltam.Tulajdonképpen,ha jobban bele gondolok,mindig is jó nyomon haladtam.

Címkék:

HozzászólásokKedves A!:) Maradunk konokul

Kedves A!:)
Maradunk konokul optimisták,vagy maradunk?:)
Szerinted?Szerintem is:)Mondom másképp Ildi: Kevés

Mondom másképp Ildi:
Kevés időd volt - ez jó,mert éled az életed:)
Tudsz szomorú lenni- ez is jó,mert képes vagy együtt érezni másokkal.
Nem akarsz megváltoztatni másokat -ez is jó,mert türelmese vagy másokkal.
Úgy gondolod sokat vállalok magamra,és ez sok-az is jó,velem is együtt tudsz érezni:)
Nem jó,ha mások hangulatától teszem függővé a boldogságomat - ez is jó,mert érzem,hogy jót akarsz nekem.
Vannak halottaid,akiket nehezen tudsz elengedni -ez is jó,mert nem szabod azt a feltételt a szeretetedhez,hogy valaki éljen..ez már majdnem a feltétel nélküli szeretet.
Hogyan alakulna az élet?- -a kérdés jó,ebből is látom,hogy használod az eszed,okos vagy,bár ezt eddig is tudtam.
Így már világosabb?:)
Tamáscsak csendben

csak csendben figyelek...

azt hiszem értem, miről beszél Ugyanaz, és szerintem jó volt a halottas analógia, hiszen aki úgy érzi hogy az élete szar, és nem akar változni vagy változtatni ezen, az gyakorlatilag leéli az életét anélkül hogy élne... és sok ilyen ember van, aki a halálfélelemtől megbénulva él, így sosem ÉL igazán. ennek viszont szerintem nem sok köze van a halottakhoz, az analógia képletes volt, legalábbis én képletesen értettem.

és talán azt is értem, hogy miért akarja Ugyanaz felvállalni azt, hogy ne csak önmagán, hanem másokon is "dolgozzon". bennem is működik egy ilyen erő, hasonló okokból indítottam el ezt az oldalt. kaptam érte rengeteg "meleget" főleg az induláskor, és újabban hideget is bőven. de igazából egyik sem érdekel, én is azért csinálom, azért foglalkozom vele, amiért Ugyanaz ír... magam miatt, mert jólesik ha látom hogy csak egy-két embernek jobb lesz az élete tőle. mert van, akinek segít, sőt, a véleményem az hogy mindenkinek segít, még annak is, akinek nem teszik ez az egész :)

ez is "csak" egy teremtés, valami ami nélkülem nem lenne, vagy nem ilyen lenne, most meg van. :) erről szól az élet. mindenki azt az utat járja, amit választ! :) hogy ne csak sodródjon a tömeggel, hanem járja a saját útját.

szép napot,
A.Köszönöm a meglátásodat. Azt

Köszönöm a meglátásodat. Azt nem merem mondani, hogy teljesen értem, de tudomásul veszem és tiszteletben tartom, mint ami a te utadhoz tartozik.

Köszönöm, legtöbbször jól érzem magam, nem csak ma. :) Ha kapcsolatban vagyok a középpontommal, akkor meg különösen.Én végigolvastalak Ildi. Amit

Én végigolvastalak Ildi.
Amit magamra vállaltam,azt nem véletlenül tettem.És igazad van,nem kell engem megváltoztatni:)Én sem akarok senkit megváltoztatni.Ha valaki továbbra is le akar húzni másokat,nyugodtan megteheti.Aki boldog akar lenni az is megteheti.És igazad van,vannak köztünk olyanok,akiknek az a sorsa,hogy belehaljanak a féloldalas világba,vagy legalább is továbbra is szenvedjenek tőle.De erről már írtam,tehát ezzel nem mondtál újat.
Ami engem illet.Ott tartok,hogy felismertem én is,amit most nem oldok meg,azt cipelem tovább.Nincs kedvem még 80x leszületni a saját nyomoromba,ezért eldöntöttem,megoldom most.
Uralkodni pedig csak azon az emberen lehet,aki hagyja...ha uralkodásnak érezted a szavaimat,akkor fölötted még lehet,de ez a te dolgod.
Nem a halottaidról írtam,és nem arról,hogy nehéz őket elengedni.Ezt a részt úgy érzem,teljesen félreértetted.
Amit pedig az önzésről írtam.Én belátom,hogy ember is vagyok,sosem szégyelltem.És igen,mindenki magért legyen boldog,de ha a szeretet ezen a ponton megáll,egyetlen pillanat alatt önzésbe fordulhat át.Csak,hogy világos legyen,a föld is szenved.
Lehet,hogy én beteg vagyok,mert mindenkit szeretek,és mindenkiért felelősséget vállalok.De ha nem tudsz így szeretni engem,biztos nem fogom erőltetni.

De ami a legfontosabb,remélem ma jól érezted magad:)Tsókolom:)Szomorúan futottam át az

Szomorúan futottam át az írásodat. Azért „futottam”, mert kevés időm volt, és ráadásul a közepén olvasott dolgok megállásra kényszerítettek.

Több okból is.

Egyrészt az az érzésem támadt, hogy magadra vettél olyan feladatot, ami nagyon nehéz. Ha jól értem, azt gondolod, hogy az emberek boldogságáért te vagy a felelős. Ez tele van buktatókkal, és kudarcokkal.

Persze ez is a tanulás része, bár nem tudom, hol tartasz. Az, hogy ne akarjuk megváltoztatni a másikat, hogy tisztelettel meghagyjuk a sorsát, ami által erősödni és fejlődni tud. Ez nagyon nehéz. Főleg, ha olyan személyről van szó, aki közel áll hozzánk, természetes reakció, hogy meg akarjuk óvni, védeni. De ha nagyon figyel az ember, egy idő után rájön, hogy senkit nem védhet meg saját sorsától.

Másrészt, más hangulatától teszed függővé a boldogságodat, és ezáltal nagy hatalmat adsz a másik kezébe. Egyszer egy ismerősöm azt írta, hogy egy mondatommal porba tiprom a fél világot. Elgondolkodtam, hogy valóban ekkora hatalmam lenne? Én uralkodhatok mások érzései felett? Hmmm….

Azt írod: „Van egy sírgödör,abban egy koporsó,nyugodtan feküdj bele,és kérjél meg valakit,hogy 100-as szöggel kalapálja rá a fedelét,és isten áldjon.”- Bár úgy gondolom, hogy abból az elkeseredésből vetetted ezt papírra, hogy sok boldogtalan embert látsz, fogalmad sincs, hogy ez a milyen lehetőség kevés embert tartott vissza a szenvedéstől. Valójában többségünknek fogalma sincs, hogy milyen erősek a halottakhoz való lelki vonzódásunk.

Idézlek: „Van ebben egyfajta önzés belátom.Azért szeretném,hogy boldog legyél,hogy végre én is boldog tudjak lenni... - Igen, valóban önző dolog ez. Ha mindenki saját magáért lenne boldog, akkor….. Akkor hogy alakulna az élet?