Nagyszerű, de…

Az élet tulajdonképpen nagyszerű, mondom ezt még akkor is, ha most épp többen nem érezzük annak. Na nem arról van szó, hogy valami újabb keleti bölcsességgel tömném tele a fejedet, csupán megint csak józan ésszel belátható dolgokról beszélek.

Az élet nevű játék ugyanis úgy van kitalálva, hogy működik. Egészen addig, amíg pont ellentétesen nem kezdünk el dolgokat tenni, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva, ahogy mondani szoktuk.

És itt, a Titkok oldalán, elárulok neked egy nagy titkot, szó sincs róla, hogy bonyolult, és érthetetlen lenne bármi is az életben. De még is úgy tűnik, mintha az lenne. Pontosabban így kellett az életre tekintenünk, egészen eddig. Amire ugyanis folyton így nézel, vagyis hogy érthetetlen és bonyolult, nos az olyan is lesz. Ha megérted, hogy ennek épp az ellenkezője az igaz, akkor megérted a fordulat lényeget, amiről mostanában annyit hallani.
Mert ugye kézhez kapsz egy számlát, és fogalmad sincs róla, hogy mit írtak rá. Miközben egyszerű, igénybe vettél egy szolgáltatást, ez ennyibe kerül, azt jó napot. Akkor mért kell ezt túl bonyolítani? Aztán szívesen beavatlak a pénzügyek, és a gazdaság bonyolultságába is. Úgy van kitalálva a világ, a nemzetgazdaság, karonfogva a pénzügyekkel, hogy a népesség egy százaléka jól éljen, a többi jobb esetben közepesen, vagy éppen szívjon. Tehát ha azt gondolod, hogy valóban bonyolult számításokra van szükség, akkor elmondom, nincs, az elv éppen ennyi.

Bárhová is tekintesz a világunkban, folyton az érthetetlenség, és a bonyolultság bűvöletével találod magad szembe. Talán épp ezért, hogy ne vedd észre, hogy a valóság sokkal egyszerűbb? Mert egyszerűbb. És ha van még valami, ami az emberek világát mozgatta egészen eddig, az az önállótlanság. Hogy neked folyton meg kell mondani, hogyan éljél, hogyan szarjál, és hogyan nézzél. És akkor most újra megkérdezem, és ezúttal sem véletlenül, ki az, aki számára még sok minden érthetetlen, ki az, akit folyton irányítani kell? És a válaszom ez esetben is az, hogy a gyerek.

És végezetül a legnagyobb titok, az a bizonyos Nagy könyv, ott van benned.

Tsókolom :)

UI.: Szóval az élet nagyszerű, de egyszerű:)