Titokzatos betegek

Vannak titok klinikák. Biztos hallottál már róla. Ezekre a helyekre olyan művészek, politikusok, katonatisztek stb. járnak, akik nem szeretnék, ha kiderülne milyen betegségeik vannak. Például homoszexuális, és nyolcadszor varrják össze a segglyukát. Természetesen nem a melegeket bántom, nekem is vannak meleg ismerőseim, és hát úgy tűnik ez a segglyuk probléma megkerülhetetlen ebben a műfajban.

Aztán vannak, akiket komoly pszichés gondokkal kezelnek ilyen helyeken, egyszerűen ideggyengék, netán szexuális problémáik vannak, és persze hosszasan sorolhatnám. Hát ők a titokzatos betegek. Titkolózásuk oka pedig érthető. Ők nem hétköznapi emberek, hanem közszereplők, zömében olyan drága honfitársaink, akik azt vállalták, hogy szépen vezetik ezt az országot, és intézik annak ügyeit. Képzeld el hová vezetne az (a Csengetett Mylord után szabadon), ha kiderülne, hogy beteg emberek vezetik az országot., vagy ha megtudnánk, hogy a tábornok úrnak nem áll fel a pöcse három éve? Mondjuk az, hogy kiderülne róluk, ők is épp olyan emberek, mint te vagy én? Vagy tekintettel arra, hogy pszichikai értelemben erősen labilisak, még az is világossá válna, hogy talán még annyi lelki ereje sincs, mint azoknak, akik ezt az országot eddig is zokszó nélkül vitték a hátukon?
Mi lenne, ha beszüntetnénk ezeket a titok klinikákat, aztán bevállalná mindenki, hogy mi a baja? Én támogatnám, nem bántanám őket, csak nem értem, mire fel ez a nagy titkolózás. S ha már itt tartunk, azt is tudnám értékelni, ha az összes titkosított kormányülés jegyzőkönyvét, és általában mindent, ami a saját választóik elől a politikusok eddig eltitkoltak napfényre kerülne. Töröljük el a titkosításokat. Aztán ott van az a nagyszerű találmány, amit televíziónak nevezünk. Szorgalmazom, hogy ha két politikus tárgyal, ezentúl azt a teljes nyilvánosság előtt tegye, nem elvonulva, úgy hogy ne tudjuk ott miről van szó. Én ugyanis nem azzal bíztam őt meg, hogy titkolózzon, hanem azzal, hogy tisztességesen irányítson egy országot.

És mindezek végén azért még felmerült egy kérdés bennem. Hányan is mentek el legutóbb szavazni? Mert emlékezetem szerint az emberek a távolmaradásukkal éppen arra szavaztak, hogy nem szeretnék ezt a parlamentet. A többség már legutóbb is a parlament nélküli életre szavazott. És nem a parlament épületével van gondom, mert az faja. Megnéztem belülről kétszer is, és mindkét alkalommal tetszett. Mert benne van a szaktudás, az ízlés, és a stílus. De csak az épületben vannak ezek a tulajdonságok jelen.

TITOKZATOS MAGYARORSZÁG! Kérj és adatik… váljon külön a hamis, az igazságtól. Nincs szükségvérontásra, forradalomra, csak kérni kell. Aztán majd kiderül, mik derülnek ki, és az mire lesz jó… talán arra, hogy végre tisztán látunk. Szar ügy, de ennek közel az ideje :)

Címkék: