Valami berezeg

Én is csak találtam a neten... de nekem tetszik:)

Az utóbbi évek egyik legtöbbet vitatott témája a maja naptár, amely 2012-re teszi az emberiség számára sorsfordító átalakulást. Calleman professzor, a maja naptár egyik legismertebb szaktekintélye szerint azonban már 2011. októberében kiteljesednek a globális változások. Carl Johan Calleman professzor - aki egyébként rákkutató, és egyben a maja naptár egyik legelismertebb szaktekintélye - a tudományos világból az egyedüli, aki vallja, hogy a biológia, a történelem és az emberi tudatosság fejlődése a maja naptáron alapul.

Calleman vizsgálatokat indított el a maja naptár természetét illetően, és felfedezett egy, eddig ismeretlen értelmezést. Véleménye szerint minden egy úgynevezett kozmikus terv szerint fejlődik és történik. Elmélete szerint a maja naptár lett a hiányzó darab, ami lehetővé teszi, hogy lássuk a kapcsolatot a világ dolgai és saját magunk között. Calleman rájött, hogy a kozmikus energiák változásai a maja naptárban is megmutatkoznak, beleértve a változásokat az emberi gondolkodásban és kreativitásban. Szerinte a maja naptár leírja a történelmet, az univerzum eredetét és életét.

Mégsem 2012-ben jár le a kozmikus ciklus, hanem előbb?
A maja naptár olyan energiákat ír le, amivel Calleman szerint egy magasabb tudatformába lép át az emberiség – és ez 2011. október 28-án fog kiteljesedni!
Az elhíresült „világvége” jövendöléseknek az az alapja, hogy ebből a kilences ciklusból beléptünk az utolsóba. Ennek jelentőségét egy csodálatos szinkron is megerősíti: a 9.9.9-es dátum bekövetkezte - azaz 2009. szeptember 9., a Gergely naptár szerint - egybeesik a Maja
Szent Naptár 260 napos visszaszámlálásának kezdetével.
A Szent Naptár utolsó, 260 napos időszakát három fordulatra osztják. Az első 2009.09.09.-én kezdődött és 2010. május 26.-ig tartott, a második periódust pedig 2010. május 27. és 2011. február 10. közé teszik. A harmadik, legjelentősebb időszakba tehát 2011. február 11.-én léptünk, ami majd elvezet az „Univerzum legmagasabb energiaszintjének” eléréséhez 2011. október 28.-án.

A maja naptár
A maja naptár végleges formájának kialakulása körülbelül ie. Első századra tehető. Sokak szerint korai születése ellenére rendkívüli pontosságú, és egy tízezred nappal pontosabb, mint a ma, általunk használt naptár. Ugyanakkor a naptár a legbonyolultabbak közé tartozik, rendszere rendkívül összetett. A maja naptár ugyanis az idő múlásának egy teljesen más megfigyelésén alapul, mint más naptárak. Miközben a keresztények, a muszlimok, a zsidók és a buddhisták olyan csillagászati megfigyelésekre alapoztak, mint például a Föld Nap körül megtett ideje, vagy a Hold Föld körüli mozgása, a maja naptár a természet ciklusait veszi alapul. Mindez könnyen látható, ha csak arra gondolunk, hogy a maja naptár véget ér, miközben a csillagászati ciklusok gyakorlatilag végtelen ideig folytatódnak. A maja naptár szerint ugyanis 2012. december 22-én vége egy ciklusnak, ami sokak szerint a Földön katasztrófákhoz vezet.
„Hiszem, hogy ezek mögött a kozmikus erők mögött, amelyeknek aktivizációját a maja kalendárium megjelöli, egy ésszerű terv rejtőzik az emberi történelem irányítására, amely felsőbb forrásból táplálkozik, és amelynek a szándéka jó. Ahhoz, hogy ezt felismerjük meg kell értenünk annak a fontosságát, hogyan kövessük a tervet, amit a maja naptárból következtethetünk ki" – mondja Calleman.

Legjobb tudásunk szerint a legmagasabb energiaszint várhatóan a „Nagy 13-as Ahau” (a 13 és Ahau a teljesség jelképei a maja naptárban) idején áll be, azaz 2011. október 28.-án. Ez a legmagasabb energiaállapot semmi esetre sem jelenti a világvégét, csak azt, hogy mind a kilenc „hullám” mozgása beteljesül. Élhetünk azzal a hasonlattal, hogy egy létra felső fokain tesszük meg az utolsó nehéz lépéseket, mielőtt a háztetőre érnénk, és ott ismét szilárd talajt találnánk a lábunk alatt; egy helyet, ahol megpihenhetünk. Függetlenül attól, hogy ez a végső mászás mit jelent, jó okunk van eddig soha nem tapasztalt változásokat várni. Biztosan tudom, hogy a világot más színben látjuk majd.

Ez alatt a három naptárforduló alatt az Univerzum felkészült, hogy létrehozza azt, ami felé idáig fejlődött: a tudat egy új szintjének létrejöttét, egy egyesült tudatét. Hiszem, hogy a kilencedik szint kifejezetten arra szolgál, hogy egy egységes tudatot hozzon létre, ami az egész társadalmat átformálja majd. Ez az emberiségnek hatalmas kihívásokat és lehetőségeket jelent, azonban ezek a változások nem jönnek majd maguktól, mert az emberi lényekben magukban kell testet ölteniük, akik eldönthetik, hogy ellenállnak az átalakulásnak, vagy mindezt nyitottan fogadják.

A maja naptár jövendölései szerint, ez az „egyesült tudat” véget vet majd az uralom minden formájának, amelyet az emberek egymás fölött gyakorolnak; kiemelten azoknak, amelyeket a bal agyfélteke generál. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az uralom eszközei, mint a jelenlegi pénzügyi rendszer, fegyverek, határok és más, az autoritásokat fenntartó struktúrák összeomlanak, és olyan rend váltja fel az előzőt, amelynek új világában isteni harmónia határozza majd meg az emberi kapcsolatokat.”

Carl Johan Calleman 1950-ben született Stockholmban, Svédországban. Doktorátusát az orvos-biológia területén szerezte 1984-ben, majd rákkutatással, és a környezeti egészséggel foglalkozó tudós lett – később pedig vezető kutatóként dolgozott a Washington Egyetemen, Seattle-ben, illetve a WHO szakértőjeként tevékenykedett. Írásai ma rendszeres hivatkozások a tudományos irodalomban. Calleman 1979-ben tett először említést a maja naptár közeledő végéről. Azóta ő az egyetlen tudós, aki bemutatta, hogy a biológia fejlődése, története és a tudatosság szoros összefüggésben van a maja naptárral. Munkái azóta három nemzetközileg elismert szakértőjeként húsz országban adott elő ebben a témában, illetve együttműködik a Maja Vének Tanácsával.

Címkék:

Hozzászólások"...csodalatos szinkron..."

Bekesseg nektek kedves Ugyanaz!

Idezet toled:
"...a 9.9.9-es dátum bekövetkezte - azaz 2009. szeptember 9., a Gergely naptár szerint - egybeesik a Maja
Szent Naptár 260 napos visszaszámlálásának kezdetével..."

Erdekesseg:
"...Így volt ez a cári Oroszországban is, ahol csak a XVIII. század végén, 1700. január 1-ével, Nagy Péter rendeletére vezették be az új évszámítást. (az ortodox naptárban ekkor már 7207-et írtak.) Magára a Gergely-naptárra csak a Szovjethatalom tért át: 1918. január 31-e után február 14-e következett. Nekik már tizenhárom napot kellett ugrani,..."
http://www.lemontree.hu/egyebkep/linkkep/history/tortenetek/kozepkor/ger...

A hiresneves maja naptar szakerto vajon a Gergely naptar bevezetesevel torteno csusztatasokat is beleszamolta a csodalatos szinkronba?

Udv.°oOLebekeOo°

Ohh ez több mint érdekes , nem így gondold . . :)))

Nem tudom aki ért ezekhez a dolgokhoz annak mi erre a véleménye ???

Ezt után elég lesz annyi , erősen gondolok valamire , utána meg jelenik , amit más ír le . Végül is azt hiszem ezért is szeretem többek között Oshot ( szoktam kölcsönözni tőle idézeteket , mert mintha a gondolataimat öntené szavakba , ja és vannak még páran ) . :)

Szólj hozzá , ne fogd vissza magad . ;) :):D:D

Na, most te írtad le, amit én gondoltam. :))°oOLebekeOo°

Szia ! ;) :)

Azért akadnak kik értenek bennünket , az más tészta hogy esetleg más pályán mozgunk és nem derül ki , akkor belép a szerencse ( pl.: ahogy erre az oldalra találtam én is ) , a körülmény , a sors mit tudom én mi , és pályák útvonala keresztezik egy mást akkor meg van a meglepi , de még mekkora .
No mindenesetre fizika , természet feletti , a kérdést nem boncolom tovább . Végül is az eredmény szempontjából ez nem is fontos ...... Mint az elgurított golyó megy a maga pályáján míg , ,,, hatásra ,,, változtat a pályáján . ÉRTI ezt valaki. ???? !!!! :)))Kicsinapocska :)

Szia! :)
Érdekesnek találom, mert nem gyakori. :D Az sem, ha valaki egyáltalán érti mire gondoltam. :))Ki mondta, hogy az egó nem a mindenség része? :-)

De nem kizárólag csak az egód az Isten. :-)és az egoód is a mindenség

és az egoód is a mindenség része..ez van..dé....Nem hiszek ebben az ezotucatdumában. Minden ember...

a világ része, így MINDENKI alakítja, nem csak én. Ezekben az interakciókban jön létre a kapcsolati karma is, és még ezen kívül is van tanulnivalónk az életben, ami alakítja a világunkat. Isten a MINDENSÉG és nem az egód. Ez van. :Dha változtatni

"Ha változtatni akarunk a világon, változtassunk a saját hozzáállásunkon, s vele a világ is meg fog változni" Giordano Bruno.

Ezért, ha a világod megérett a pusztulásra, akkor bizony valami régit le kell bontanod és el kell engedned, mert már ellened dolgozik.Ennek őszintén örülök. :-)

Már rég megérett a világ a pusztulásra. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=CZDWeNsuQ0kDrágám,együtt dobban a szívük

Drágám,együtt dobban a szívük lassúzás közben:)Te belelátsz a fejembe ;)

Ohhh °oOLebekeOo° Te belelátsz a fejembe ;) Leírtad a gondolataimat . Ok . Most komolyan így ismeretlenül is ennyire egyformán gondolkodunk ez igen érdekes , Te nem így látod ? :)A Titokról!!

Szerintem a Titok elsajátítására és az általa szerzett tudásra, élményekre mindenképpen és mindenkor szükség lesz. Nem hiszem, hogy valaha is fölöslegessé válik. Az Isteni harmónia eljövetelében hiszek és nagyon várom már!! Egoistaként sohasem gondolkodhatunk, mert annak a vége csak rosszat szülhet. Az embereknek másképp kell hozzáállni az élethez, embertársaihoz, legyenek azok rokonok, ismerősök, vagy bárki és akkor az "egyesült tudat" szinte magától értetődően megjelenik életünkben és észrevétlenül kezd munkálkodni, megváltoztatja körülményeinket és környezetünket!!!

Szép napot kívánok Mindannyiotoknak!! TerkaKedves Anikó :)

Most tudtam elolvasni a hozzászólásodat.

Örülök ha ezzel örömet okoztam neked.

Örömteli napokat :)Ez a válasz most Entinek szól:)

Hiszek e a mesében, kérdezed?
A válaszom határozottan I G E N. Tudod, nagyon sok múlik hozzáállásunkon. Sőt, megkockáztatom: Minden azon múlik, még az életünk is, hisz választhatjuk a halált is. Akkor szervezetünk az agyunk által vezérelten beteg lesz és meg is halunk.

Nem tudom mennyire lesz hosszú, amit leírok, mert csak a fejembe kezdtem el összeszedni, le még sose írtam ezeket, amiket most olvasol.
Régen kezdődött. 1994.-ben elvégeztem egy lelki összeomlás után az Akkor még Mentál-Higiénés Szakrendelésen az Orvosnőm javaslatára az Agykontrollt. Gondolj bele: 17 éve, igaz? És azóta kanalazgatom össze magam, egy szebb világ reményében reménykedve. Illúzionista módon, mindennap. És látogatom ezt az oldalt, el-el meditálgatok, nem túl nagy sikerrel, mert valahogy egyedül nem megy. De nem hagyom abba, és minden áldotta nap, szeretettel hálálkodok, és becézem magam is és a bennem lakozó Istent is. Mellette teszek a boldogságomért, mások boldogságáért, és azért, hogy egészséges maradjak. Munkám nem volt sokáig, ergo: jövedelmem is padlót fogott, de nem a közérzetem!!!!!!!!!!!!!

Hála az oldal pozitív gondolkodóinak, akik önzetlenül adják át a legszebb, és legjavasabb tudásukat, én egyre másra fejlődtem lelkiekben. Sose sértődtem meg senkire. Mindig, minden "tüskének" érzett Hsz-t, igyekeztem szépen kidolgozni magamból, és a partneremből is, ha lehetett. Elmondhatom ma már, nincs a világon olyan, aki, vagy ami a haragomat kiváltaná. Szent, vagy sem ez a fajta hozzáállás, itélje meg aki ahogyan akarja, csak ez nekem így jó, így kell, ettől érzem jól magamat.

Aztán, szépen lassan összeállt a kép. A rengeteg " AKARÁSOM", no meg a személyi agy edzőm, aki COACHING, / kócsin, magyarosan, és edzőt jelent / Dóra Juditnak hívják, a heti 50 perces agytrénerezéssel, ami azt jelenti, hogy heti 1 alkalommal 50 percig foglalkozott velem, beszéltetett, kiborogatva a tudatalattim tartalmát, amin változtatni szerettem volna:))), elértük a pozitív eredményeim halmazát!
Megtalált egy aprócska, napi egy órás munka, 500 Ft, alkalmanként, második hónapja,
hétfőn megyek egy másik munkahelyre,
plusz, kapok egyfajta apanázst, támogatást is,
és mellette felépítettem egy aránylag hatalmas, 15%-os HÁLÓZATOT a kedvenc Svéd Cégemnél. 3 hetente 60 E Ft jutalékért, durván. Azt viszont megtudtam, mekkora erőfeszítéssel járó feladat ez. És egy CSOPORTot vezetni nem könnyű egyáltalán, mert emberek képezik a csoportot, ilyen-olyan személyiséggel, és élettérrel. Mindenki ott tart, ahol. És így kell elfogadnom, segítenem, és együtt dolgoznom mindenkivel. Nekem mindenkivel, nekik velem. Nekik sem könnyű!!!! De megéri, mert igazi segítőjük vagyok.
És a mese vége: Igen. A mese- mese, de a valóságának alapja mindig az élet.

Ha van kérdésed drága Enti, csak szólj! És örülök, hogy elmondhattam és ha el is olvasod, boldoggá teszel:) Szeretettel: Anikókedves N.T. (Enti), mi is

kedves N.T. (Enti), mi is szeretünk téged :Da hozzáállásunktól függ minden

A tudati hozzáállásunktól függ, hogy mit várunk a 2011-es évtől és mint várunk az utána következő időszaktól.
S amit elvárunk, valószínűleg az fog bekövetkezni (merthogy eddig is az történt nagyjából. Nekem egy csomó olyan kérésem volt, ami megvalósult, még ha késve is vagy kicsit másképp. Ezért úgy gondolom, hogy amig van bátorságom kérni, tenni és bízni, addig miért ne lehetne továbbra is hasonlóképp)
Ha nem várunk nagy csodákat, sem pedig nagy katasztrófákat, csak tesszük a dolgunkat tisztelettel, megértéssel, együttérzéssel és szeretettel, akkor bármi is történik a többi embertársunk segítségére, tiszteletére és megértésére is számíthatunk.. . a többi pedig adja magát, a maga idejében.

Az is a hozzáállásunktól és a megszokásainktól függ, hogy mi az, amitől jól érezzük magunkat és mi az amitől nem.
Ha valaki az élet bonyolultabb dolgaiban érzi jól magát, akkor Ő azokat a megoldásokat fogja keresni és azokhoz vonzódik. Neki dög unalom lehet az egyszerű élet.
Mások esetleg az egyszerű dolgokban érzik jól magukat, amikor nem kell felesleges köröket futni és energiáikból jut az élet száz csodája mellett megállni és szemlélődni.
S az élet pont attól szép, hogy különfélék vagyunk és mindannyiónknak van helye Isten drága napja alatt.

Szép napot kívánok mindenkinek!Mindegy, hogy mi lesz ....

....csak, sok jó meztelen csaj legyen! :-)))):))

Hiszem, hogy mindenki ad az oldalon a másiknak valami hasznosat. A trénerek is, hiszen olvashatjuk az ő írásaikat is, tök ingyé'. :)) Persze vannak pénzes szolgáltatásaik. És? Ahhoz semmi közöm.
Azért jövök az oldalra, hogy segítsenek, vagy segíthessek. Hogy adjak pár szót, hogy a szomorú mosolyogjon, még ha csak az egy pillanat is. :))
Eddig csak szimpatikus Emberkékkel találkoztam a Secreten. :)
A boltban is megnézzük az árut, de nem kötelező megvenni. :)))
Nem vagyok vak. Felismerek mindent, de csak azt szívom magamba, amire szükségem van, ami inspirál. Ez akármelyik írás lehet, az is, ami például csak negatív kritikát kapott. Mert az is egy szemlélet. Minden távcsőbe bele kell nézni... :DNe játszd már az eszed Enti:)

Ne játszd már az eszed Enti:)Szia Anikó :)

Te hiszel még a mesékben?
A régiek közül, már csak Te vagy itt. A legtöbben elmenekültek.
Én csak azért olvasgatok itt, hogy lássam mi történik az egóisták fellegvárában.
Itt mindenki csak magának akar jólétet, a többiek éhen dögölhetnek.
Te nem így látod?

Örömteli napot :)Enti, én nem találnám unalmasnak.

Olvastam a Mennyei próféciák könyvsorozat egyik részét, a: Shambala titka című könyvet.
Ott pontosan ezt, az általad dögunalomnak nevezett életet írta le a szerző. Hogy MINDENT ami az élethez szükségeltetik, csettintésre a gondolati, fókuszáltságukkal, és a szeretetükkel tartottak fent:))) Fantasztikus könyv, lenyűgözött!Szép :)

"A maja naptár jövendölései szerint, ez az „egyesült tudat” véget vet majd az uralom minden formájának, amelyet az emberek egymás fölött gyakorolnak; kiemelten azoknak, amelyeket a bal agyfélteke generál. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az uralom eszközei, mint a jelenlegi pénzügyi rendszer, fegyverek, határok és más, az autoritásokat fenntartó struktúrák összeomlanak, és olyan rend váltja fel az előzőt, amelynek új világában isteni harmónia határozza majd meg az emberi kapcsolatokat.”

Dög unalom lesz.
A titokra sem lesz már szükség.
Kár, kár...