unique blogja

Az élet túl rövid ahhoz

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne válasszam a szereteten alapuló szabadságot. A szabadságon alapuló szeretetet. Az egymás tiszteletét. A tisztelet ma már nem trendi.

Ősi törvény: A szabadságod addig tart, amíg nem bántod a másét.
Amíg magad nem tiszteled, nem tisztelsz másokat sem.

Amíg magadat bántod, olyat vonzol be, aki szintén bántani fog. Tovább »

Címkék:

Beszélgetősarok - FilmKlub

Holtpont. Mozifilm. Jó a marketing, becsábulok. Az elejéről lemaradtam, dehát mindig van 20 perc reklám a film előtt, talán 5 perc, amit nem láttam. Így is kísértetiesen hasonlít a Keanu Reeves és a Patrick Swayze által megformált régi szörfös filmre. A régi film címére nem emlékszem, aztán mikor rákeresek… egyből azt dobja ki a net. Holtpont. Point Break. Tovább »

Minden nap karácsony

Egy, a szeretett lányának címzett levelében Einstein így ír az Univerzum legnagyobb erejéről, a szeretetről:

"Amikor a relativitás elméletét indítványoztam, nagyon kevesen értettek csak meg, amit pedig most felfedek az emberiség előtt, az ugyancsak a világ félreértéseibe és előítéleteibe fog ütközni. Tovább »

Címkék:

Vajon tényleg utadon jársz-e?

A januári Beszélgetősarok témája:

Az ünnep csillogása még tart… aztán helyét átveszi a taposómalom. Lehet ezt úgy is felfogni, hogy kaptunk egy hosszabb-rövidebb időt arra, hogy nyugodtabban induljunk neki a munkánknak, úgy, hogy jobban összehangolhassuk időnket a családunkkal. Kiszakadni a világból erre a 2 hétre jó! A naplómba a napi 1 sort leírni a napomról, 1 kérdéssel, 1 saját magunknak szánt üzenettel zárva, nemcsak jó, de jó szokássá válhat. Megfigyelni magunkat helyzetekben, hányszor béleljük ki a gödrünket, hányszor reagáltunk okosan, vagy éppen köszönettel valamiért, mi az, ami még furcsa számunkra, vagy épp elgondolkoztató, mi az, ami feldobta a napunkat, mi az, ami visszahúz… Tovább »

Mert megérdemellek, akár tetszik, akár nem

… az azonos című könyv nyomában, saját tapasztalatokkal.

A lelkiismeretünk átprogramozása

"Jogom van a jólétre.
Jogom van a szabadságra.
Önmagamat épp annyira tisztelem, mint a partneremet.
A partnerem nem az enyém, hanem hozzám tartozik.
Szabadon rendelkezhetek az időmmel.
Mindent megtehetek, amíg ezzel másnak kárt nem okozok."

Továbbgondolásra késztető kérdések Tovább »

Csak indulj el, a csodák az út végén várnak!

Októberben indult, mint a Beszélgetősarok egy témája, már Coffee-time Coaching Cards is lesz belőle.

... Akik vezetik már ezt a "One line a day" naplót, mindegyikük elégedett, hiszen tudják már, hogyan érdemes használniuk és főleg mikor.

Okostelefonra is létezik digitális napló (rákereséssel: my diary), nagyon köszönöm az ötletet egy lelkes tanulnivágyótól, a név még maradjon titokban... Tovább »

Szeretlek, szakítsunk! – Paradoxonok

“Egyszerre vágyunk a megbízhatóságra, biztonságra, amely az otthont jelenti számunkra, és a kalandra, a meglepetésre, ami pedig az utazás szakasza. Szeretünk utazni, de aztán jó hazatérni. Létezik olyan partner, akiben ezt a kettőt egyszerre megtaláljuk? Tovább »

A szépségről

Mai önbizalom-faktor:

* Ha királynő akarsz lenni, érezd is királynőnek magad!

* Légy kegyes, magadhoz! Ha minden reggel mosolyogsz a tükörbe, csodás változást vehetsz észre pár hét múlva! A környezeteden is észreveszed! :-) Tovább »

Címkék:

7. NAP CIGI NÉLKÜL

2009. július 8. szerda – 01:14 | beküldő: unique

Menekülés az életemben a cigi… rég rájöttem, maradt még 3 szálam, szinte egyszerre szívtam el. Majd ránéztem és azt éreztem: nem kell menekülnöd már. Nem kell védened magad. Tudod már kezelni a változást. Tettél érte, hogy a lelked tisztába tedd. Rendben hát. Irány a barátok, a gyermekeim. A fáim, a tó, a kávéház. (Kávét most teára cserélem.) Csak ezzel az egyszerű gondolattal: ma nem gyújtok rá. Tovább »

Címkék:

Mesevarázs + mentális mozi

“Megjátsszuk a bátrat, az őszintét, a kitartót, és megjátsszuk az okosat, sőt a gazdagot is. Megjátsszuk a Férfit, a Nőt, a hűséges Hitvest, az odaadó Szeretőt, a gondos Családfőt, és a szerető Családanyát. Eljátsszuk a jónak hitt szerepet. Kijátsszuk a világot kedvünk szerint. Tovább »

A csendről

Évekbe telik, amíg az ember rájön, hogy tulajdonképpen mi is a vágya, évekbe telik, amíg kibogozza az igazságot az elvárások, a programok, az utánzások tömegei közül. Teréz anya mondta, hogy a legjobb ima, ha az ember a szíve csendjére hallgat.

‪FeldmárAndrás‬

A Csend Élet. Valódi élet.. a csend hordozza az ébredést. Pont fordítva, mint a fizikai világban. Tovább »

Címkék:

Maradj lendületben!

Depresszió és lelki nyavalyák ellen... keep on moving! Maradj mozgásban! Leld meg önmagad! Hidd el, hogy bármire képes vagy! Egyedül is!

"Ne pánikolj, sportolj

A hétvégi Coca-Cola Test­ébresztő Női Futógála legidősebb indulója a 80 esztendős Marika néni volt, aki a leghosszabb távon, 10 kilométeren indult. Tovább »

Álomtól a megvalósulásig: 7+1 új szokás

Brit tudósok felfedezték, miszerint 10 emberből hat az négy. Na jó, akkor most komolyan:

A valaha írt egyik leginspirálóbb és legnagyobb hatású könyv Stephen R. Covey könyve. Szívből ajánlom a könyvet elolvasásra, lélekhez és elméhez szól! Tovább »

Címkék:

Bizonyosság

Bizonyosság
Minden rajtad áll!
Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél.
Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni.
Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, hogy nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön.
Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél.
Mert odakint a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik. Tovább »

Címkék:

A SMART célok + 3 jó ötlet

Leülünk és időt adva magunknak, átgondoljuk. Elhatározzuk. Megtervezzük. Pontosítjuk. Belebújunk a jövő érzéseinek nagykabátjába. Játsszunk vele, majd elengedjük.

Majd belefogunk olyanba, amit az élet épp elénk tálal! Maradjunk éberek és spontán is döntsünk!

:-)

Prof Csíkszentmihályi szerint: flow-ban, folyamatban jó lenni! Tovább »