Enneagram

Az emberi kapcsolatok iránytűje

Milyen érdekes is lenne a net világában egy fényképről, egy arcról megállapítani a másik jellemét, személyiségét, reakcióit, megbízhatóságát, őszinteségét, viselkedését nyomás alatt,
mennyire hasznos is lehet egy cégnél a vezetőknek egy hatékony csapatot úgy megépíteni, hogy a lehető legkevesebb legyen a súrlódás, és a csapatszellem érdemben kifejlődhessen.

Egy fotó, egy pillantás, a testbeszéd jeleinek figyelembe vétele, egy teszt... a nagy cégek tudatosan keresik így is, ezzel a módszerrel is az alkalmazottakat, és a komolyabb, nemzetközi vonalban is jelen lévő cégeknél a felvételi beszélgetésen bevett szokás a személyiségteszt írása is. Egy jó vezető kevés adatokból is tud dönteni, és ez nagyon nagy előny ott, ahol az idő sosem elég és ahol cél, hogy a munkatársak ugyanúgy megtalálják örömüket és számításaikat a munkahelyen, mert ezáltal jobb és teljesebb szolgáltatást adhatnak az ügyfeleknek. Ráadásul nincs jobb reklám egy elégedett vásárlónál.

Milyen érdekes is összekötni ezt a már jócskán köztudatba is beépült arc-jellem-betegséghajlamok ismeretével (erről is több cikket is találtok), amit Coco Chanel egyik nagyérdemű mondata is alátámaszt:

"Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harminc évesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötven évesen olyan, amilyet megérdemelsz."

Barátom fia rá a példa, hogy ezt is meg lehet tanulni, bár 5 vaskos könyvet tanulmányozott át szorgalmasan, de egy fotón lévő arcról mindent elmond. Így keres társat. :-)

Sokat beszélgettünk arról, hogy szükséges-e ez valóban a magánéletben, lévén rengeteg időt igényel a tanulása és valamilyen jó fajta szemmértékre és képlátásra is, hogy hibátlanul olvassuk le egy fotóról a másikat.

Ez csak egy módszer. S van, aki mást választ.

A lényeg, hogy ismerjük meg a körülöttünk lévő világot, e benne lévő embereket, a viselkedéseiket, a jó, jobb kép mutatása mögött búvó hamisságot és mindebben a világban élve fedezzük fel azt, kik is vagyunk mi valójában, és megtehessünk mindent azért, hogy úgy élhessük az életünket, ahogy mi szeretnénk, s azokkal, akikkel mi szeretnénk, s akik velünk szeretnék, elkerülve a felesleges fájdalmakat, amikből sajnos enélkül is akad egy emberi életben elég.

"Az Enneagram képes feltárni előttünk e folyamatok lépéseit is. Meglepően pontos képet kaphatunk az egyes karakterek, problémakezelési megoldásairól, éppúgy, mint a boldogság, vagy a stressz pillanatainak emocionális ciklusairól is. A rendszer könyörtelen tükröt képes felmutatni tanulási sajátosságainkról. Célzottan mutat rá azokra a pontokra, ahol rendre megakadunk. Az Enneagram képes tehát megtanítani a változásra is. Megmutatja, hogy egy-egy fázisból a dolgok miként lépnek tovább egy újabb lépcsőfokra milyen is a világ a ciklusok szemszögéből nézve legyen szó akár az emberi viselkedés folyamatáról, akár a személy, vagy a társadalom fejlődéséről."

"A tesztek azonban jó kiindulópontot jelentenek minden önismereti munkában. Mi azt tapasztaltuk, hogy a lényegi súlypontokat viszonylag jól megmutatják. A további finomítás egyéni munkával lehetséges."

***

teszt:

Hozzászólásokdemonstrerer malformations.

Baby klær �som demonstrerer malformations.På den annen side, rent alkalisk vann produserer vakre klynger med en unikamp; bestilt variasjon. Hans forskning gir oss ytterligere bevis på at vann er ikke’t,Baby klær, bare et speil som reflekterer vårt sinn, men vann er kilden til liv.4ndash; de drikkevann skal være destillert av eventuelle urenheter, for eksempel, gjær, bakterier, alger, mugg, osv. konklusjon:gjennomsnittlig person inntak ca. 1 liter væske i e,vippestol baby test,n dag fra brus, te, kaffe, mat og vann, som alle er over bloddryppende med protoner eller syrer som kan hindre deg i å få perfekt helse. Friskt og rent drikkevann er veldig viktig hvis du vil bo fuktet og passer uansett om du arbeider på kontoret ell,stelleveske billig,er hjemme. Rent drikkevann er også helt avgjørende for riktig organ funksjoner, inkludert:-)

Köszönöm az új infókat!

én ugyan mindegyiket beikszeltem volna, mert mindegyikből volt igaz rám, és más is jött ki, mint a részletes tesztben, de nagyon érdekes, köszi!**

... énekelni tanulok... dúdolni már megy! :-))**

Lényeges, hogy ismerjük meg a körülöttünk lévő világot, a benne lévő embereket, a viselkedéseiket, a stresszreakcióikat, a gondolkozásukat, a mozgatórugóikat, a nézőpontjaikat, a jó, jobb kép mutatása mögött búvó esetleges hamisságot és mindebben a világban élve fedezzük fel azt, kik is vagyunk mi valójában, és azokat a miérteket, - ami miatt, ami célból - tehessünk meg végre mindent azért, hogy úgy élhessük az életünket, ahogy mi szeretnénk, s azokkal, akikkel mi szeretnénk, s akik velünk szeretnék, elkerülve a felesleges fájdalmakat, amikből sajnos enélkül is akad egy emberi életben elég.

Sokkal több múlik rajtunk, mint gondolnánk. Bocs a körmondatért.**

Ezek a világ nagy kérdései... valóban.*** Jó éjt!

Sajnos a 2 évvel ezelőtti bejegyzésem az enneagramról, elsüllyedt, itt.

Örvendve olvasok erről másoktól. Jó, hogy ennyire köztudottá vált az utóbbi években. :-)):-))

Köszönöm a linkeket, betettem őket a bejegyzésbe is, hasznosak!én béka-teremtő vagyok és

én béka-teremtő vagyok
és királylány, aki szereti a békacombot.

Ez így, egyszerre.

:-))**

Az enneagram, ha õnfejlesztésre használod, pont hogy nem szorít kategóriába. A teszt link nagyon érdekes.Na megcsináltam a tesztet:

Na megcsináltam a tesztet: "Valószínűleg a béketeremtő típusba tartozol, a reformer színezettel."