Három szó, amely megelőzi és gyógyítja a rákot

"A rák korunk egyik legsúlyosabb és az esetek többségében halálosnak számító betegsége. Kevesek tudnak kigyógyulni belőle és ezeket az eseteket is csodaként tartják számon. Amennyiben ismerjük kialakulásának okait és lelki hátterét és mindazokat a folyamatokat, amelyek idáig vezetnek, akkor három szóra lehet leegyszerűsíteni a megelőzést vagy a gyógyulást: NEM, kérlek, elfogadom.

A rák azokat az embereket sújtja elsősorban, akik képtelenek kiállni önmagukért. Kényszeresen adnak, úgy gondolják, hogy folyamatosan adniuk és szolgálniuk kell azért, hogy szeressék őket. Nem tanulták meg szeretni és elfogadni önmagukat, így azt sem tudják elhinni, hogy mások önmagukért szerethetik őket. A folyamatos és kényszeres adakozással az a legfőbb céljuk, hogy megvásárolják a másik ember szeretetét.

Az önbizalom-hiányból és a szeretteik elvesztésétől való félelemből fakadó folyamatos, adakozási kényszer, valamint az érdemtelenségből, az önszeretet hiányából adódó kérési és elfogadási képtelenség esetükben egy szélsőséges energia-hiányhoz vezet.

Az energiák folyamatos kifelé történő áramoltatása (adás) és a befelé történő energia áramlás blokkolása (elfogadási képtelenség) vezet oda, hogy hosszú idő alatt az ilyen beállítottságú személy életenergiája olyan szélsőséges módon lecsökken, az immunrendszere olyan mértékben leromlik, hogy a testben folyamatosan jelen lévő sejtek növekedését korlátozó tényezők nem tudnak érvényesülni és egy szélsőséges burjánzás indul meg a szervezet "leggyengébb láncszemé"-ben. A korlátok nélküli növekedés - a kiváltó okok megszüntetésének hiányában - mind a gazdaszervezet (emberi test), mind a rákos sejtek pusztulásához vezet.

Az előző mondat a leírt végkifejlet mellett, azonban egy olyan lehetőséget is sugall, amellyel - időben felismerve a kiváltó tényezőket - a megelőzésre, később felismerve azokat, a gyógyulásra is lehetőség van. A lehetőség az, hogy az érintett felismeri a betegséghez vezető lelki hátteret, azt az életfeladatot, amelyet ebben az életében bevállalt és amelyre aktuális betegsége figyelmezteti.

A jelzett életfeladat megoldásához ad kulcsotot a szöveg elején már jelzett három szó. Három egyszerű szónak tűnik, de egy nagyon mélyreható, gyökeres változás, szemlélet- és életmód-váltás áll a hátterében. Alapvető felismeréseknek, és a felismerések nyomán szükséges gyakorlati lépések sorozatának kell bekövetkezniük, ahhoz, hogy a folyamat megfordítható legyen.

Mélyen eltemetett tudatalatti tartalmaknak kell a felszínre kerülniük, melyek komoly lelki traumák hatására épültek be oda. Olyan önvédelmi reakciók létjogosultságát kell megkérdőjelezni, amelyek eddigi élete során létének és ego-jának túlélését szolgálták.

Az önbizalom és az önmaga iránt érzett feltétel nélküli szeretet megerősítése mellett le kell számolni azokkal a félelmekkel is, amelyeket meglévő kapcsolatok elvesztése vagy megváltozása iránt érez. El kell engedni azokat a külső "mankókat" (személyek, helyzetek stb.), amelyek - éppen a kialakult kapcsolatokon keresztül - pótszerként szolgáltak a gyenge lábakon álló önbizalma megerősítésére.

Első feladat tehát, hogy meg kell tanulni NEM-et mondani, mindazokra helyzetekre, amelyeket az illető maga alakított ki, de ma már elvárásként fogalmazódik meg feléje. Új határokat kell kijelölni. Olyan határokat, amelyek további létét biztosítják.

Magabiztosan vissza kell utasítania mindazokat a feléje sugárzó elvárásokat, amelyeknek egy jó ideje már csak kényszerből vagy félelemből igyekezett megfelelni. Mindazt, amikor NEM-et gondolt, de igent mondott. Új szerződést kell kínálnia mindazoknak a személyeknek, akik eddig e korábbi elvárásrendszer alapján kapcsolódtak hozzá. Amennyiben nem vállalják fel az új játékszabályokat, el kell engedni őket az életéből.

A másik önbizalom-erősítő feladat, hogy meg kell tanulni kérni. Amíg a NEM-et mondás az energiák szükségtelen és erőn felüli kiáramlását akadályozza meg, addig a kérés ahhoz nyit utat, hogy mások segítségének elfogadásával meginduljon egy felé irányuló energia-áramlás. Míg az első az energia-mérleg kiadási oldalát csökkenti, addig a kérés a bevételi oldal növelésének lehetőségét biztosítja.

Miért a lehetőségét? Azért, mert valódi energia-áramlás csak akkor következhet be, ha a kérés nyomán adott segítséget el is tudja valaki fogadni. És ezzel jön be a képbe a harmadik szó: az elfogadás. Amennyiben szüksége van rá, akkor kéri és elfogadja a kért segítséget, de akkor is elfogadja az őszinte és önzetlen támogatást, ha azt kérés nélkül ajánlják fel számára.

A kérés és az elfogadás gyakorlásakor ugyanazokkal az - önbizalom-, és önszeretet-hiány okozta -gátakkal fog szembe találkozni, mint a NEM-et mondás esetében. Azokban a helyzetekben, amelyekben eddig nem mert kérni és azokkal a személyekkel szemben akik felé szintén soha nem mert igényeket megfogalmazni le kell győznie korábbi félelmeit és ki kell állni vágyai vagy jogos igényei mellett. Az új szerződés ezekre az esetekre is vonatkozik. és az elengedés is, amennyiben a másik fél nem akar a megváltozott feltételeknek eleget tenni.

NEM-et mondás, kérés, elfogadás. Amikor erre az útra lép valaki számos félelemmel kell szembenéznie. Azokkal, amelyekkel szemben eddig homokba dugta a fejét és úgy tett, mintha nem léteznének. Kerülte a konfliktusokat, de ezzel csak azt érte el, hogy a kifelé elkerült ütközés és harc egy másik szinten - önmagában - zajlott le, tartós feszültségeket és belső konfliktust okozva. A belső konfliktusok fizikai tünetekhez, betegségekhez, és ha sokáig húzta, még komolyabb betegségekhez vezettek.

A legelső tünetek felismerésekor az lehet a kérdés: hajlandó-e megoldani a tünetet kiváltó okot, és ezzel megakadályozni a súlyosabb következményeket. A végső stádium kérdése viszont az, hogy mi az erősebb benne, a változástól való félelem vagy az, hogy még ebben az életében megoldja azt az életfeladatot, amelyet felvállalt? Vagy: a változástól féle jobban vagy a gyógyíthatatlan rák következményeitől?

Gyökér félelmekkel kell ebben a harcban szembenézni. Félelmekkel, amelyek mindaddig lesznek, amíg nem lesz egész, egész-séges. Ezért nem számíthat arra, hogy ezek a félelmek csak úgy elmúlnak. A félelmek mellett és ellenükben kell cselekednie, bátran. Ahogy a sokszor idézett mondás tartja: "Nem az a bátor, aki nem fél, hanem az, aki a félelme ellenére mer cselekedni."

Ez sok esetben egyedül nem megy. Kérj és fogadd el a segítséget."

Forrás: gyogyitoharcos.hu/

****

"A rák kialakulásának oka a pszichében keresendő

Ma már egyértelműen bizonyított tény, hogy a különböző megbetegedésekért lelkünk zűrjeit okolhatjuk. Mégis, ha bárkinél diagnosztizálják a rákot az első kérdés mindig az „Miért pont én?”. Többnyire fel sem merül, hogy saját pszichéjükben keressék a választ a betegek.

Azt hihetnénk, hogy az onkológiai kutatások választ adnak a kérdésre, miért betegszik meg valaki rákban, hisz az örökletesség, a hormonhatások és a rákkeltő anyagok, mind okolhatók érte.

De ezek egyáltalán nem kielégítő és megnyugtató válaszok, hanem sors-szerűek és néha túlmisztifikáltak, nem ritkán pedig újabb kérdéseket vetnek fel. Mint például, hogy „Miért nálam alakult ki a betegség, ha nem volt a családban rákos, bio-életmódot folytattam…?!” A tanácstalanság pedig lassan elvezet a gyógyíthatatlanságig. Hiszen, ha nem ismerjük a probléma gyökerét, hogyan is tudnánk megoldani…

A három főszereplő: sejtek, idegek és Lélek

A legelgondolkodtatóbb tény azonban mégis csak az, hogy a köztudottan rákkeltő anyagok jelenléte a szervezetben még nem feltétlenül vezetnek el a rák kialakulásához, ugyanakkor bizonyos pszichikai tényezők annak ellenére is rákhoz vezetnek, ha egyébként egészségesen élünk.

Sőt, szakértők szerint az ilyen megbetegedések kialakulása, majd lefolyása legalább egyharmad részt kizárólag a pszichikai tényezőkön áll vagy bukik. Ám, ha tisztában vagy azokkal a lelki tényezőkkel, melyek kiválthatják ezt a – többnyire halálos – kimenetelű betegséget, még akár meg is előzheted.

Lehet, hogy már nem emlékszel a biológia órák tananyagára – mi nem (a szerk.) – a következő alaptételt viszont fontos megjegyezned: pszichikai tényezők határozzák meg a sejtek működését szabályozó, stimuláló, és gátló idegi impulzusokat. Negatív pszichikai tényezők hozzák létre az ebben a folyamatban bekövetkező módosulást, amely (organikus elváltozást) betegséget okozhat.

Az a bizonyos „C” típusú személy

Hiába a rengeteg kutatás, tanulmány az orvosok többsége ma még mindig nem hajlandó elfogadni az immunrendszer és a lélek működésének kölcsönhatásait. Ma már több mint egyszerű felismerés, hogy bizonyos személyiségvonások szoros összefüggést mutatnak szervezetünk egészségi állapotával, valamint a stresszre adott immunválasszal.

Eysenck és Grossarth-Maticek professzorok vizsgálataiknak köszönhetően – már évtizedekkel ezelőtt – döbbenetes pontossággal tudták megjósolni, kik halnak meg majd rákban. A kutatások során megalkották a rákra hajlamos, vagyis „C” típusú személyiség fogalmát.

Meglepő módon ez a személyiség napjaink társadalmának kultúrájában nagyon fontos értékeket képviselnek. Legfőbb jellemzői: az érzelmek, különösen a negatív emóciók elfojtása; a konfliktusok kerülése; a szeretett személy(ek) kiszolgálása, továbbá az alájuk rendelődés; a fokozott megfelelni vágyás.

Így már talán az is érthetőbb, miért pont, mi nők vagyunk a veszélyeztetettebbek. Ha átgondoljuk ezeket a jelzőket, egy olyan személy körvonala jelenik meg, aki inkább lemond az önmaga szükségleteinek érvényesítéséről.

Rákgyógyítás pszichoterápiával?

Nemcsak a megelőzés, a gyógyítás terén is kísérleteztek a psziché rendbetételével. A stanfordi egyetem professzora, Davis Spiegel fájdalom- és stresszcsökkentő céllal egy éven át részesített mellrákos nőket hipnoterápiában. A hatást tíz év múlva értékelték, mely alapján megállapították, hogy a hipnoterápiában részesültek még legalább kétszer annyi ideig éltek, mint azok, akik nem. "

Forrás: noiportal.hu

Címkék:

Hozzászólásokchenlina20170614 michael kors

chenlina20170614
michael kors väska
thunder jerseys
coach factory outlet
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
toms outlet
mac cosmetics outlet
ralph lauren polo
rolex watch
michael kors outlet
beats by dre
michael kors outlet
louis vuitton outlet stores
michael kors handbags
oakley canada
michael kors uk
mbt shoes
clarks shoes
michael kors outlet
coach factory outlet
michael kors outlet
prada outlet
michael kors bags
prada bags
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
ralph lauren polo
coach outlet
vans shoes
michael kors handbags
coach factory outlet
michael kors canada
louis vuitton outlet
occhiali ray ban
nfl jerseys wholesale
adidas shoes
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
coach factory outlet
borse louis vuitton
true religion sale
hermes belt
yeezy 350
burberry outlet
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
cleveland cavaliers jerseys
michael kors handbags
cheap mlb jerseys
retro jordans
coach handbags
coach purses
christian louboutin
louis vuitton outlet
ralph lauren polo
abercrombie and fitch
burberry outlet
warriors jerseys
jordan femme pas cher
michael kors outlet
ralph lauren outlet
cheap jerseys
adidas stan smith
burberry outlet
montre rolex
michael kors taschen
ralph lauren uk
rolex watches
adidas yeezy boost 350
ray ban solbriller
adidas stan smith
michael kors taschen
louis vuitton outlet
michael kors taschen
chelsea jersey
kate spade outlet
coach outlet
louboutin pas cher
nike outlet
christian louboutin uk
ray ban sunglasses uk
louis vuitton outlet
coach outlet
lunettes ray ban
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
instyler max
nike football boots
louis vuitton outlet
knicks jerseys
polo ralph lauren
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
converse shoes
miami heat jerseys
ray ban canada
louis vuitton outlet stores
vikings jerseys
michael kors outlet
nike roshe run pas cher
coach factory outlet
adidas stan smith shoes
michael kors handbags
cheap basketball shoes
salvatore ferragamo
coach factory outlet
gucci outlet online
longchamp outlet
yeezy boost 350
new balance shoes
omega watches
vans shoes
pandora jewelry
christian louboutin sale
christian louboutin shoes
ray ban zonnebril
birkenstock outlet
michael kors canada
michael kors handbags
cheap nfl jerseys
jordan 8
michael kors väska
jordan 4
ray ban solglasögon
adidas yeezy boost 350 v2
coach outlet
michael kors veske
oakley sunglasses
longchamp pas cher
ugg outlet
adidas yeezy
prada sunglasses
bengals jerseys
adidas yeezy boost 350
timberland boots
chaussures christian louboutin
ralph lauren uk
oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
timberland boots
coach outlet
hermes uk
scarpe hogan
vans store
michael kors taschen
fred perry outlet
nike outlet store
columbia sportswear
ugg boots
pandora charms
polo ralph lauren
coach outlet
Ugg støvler
hermes outlet
oakley store
timberland boots uk
lebron shoes
adidas nmd r1
kobe shoes
canada goose sale
mcm outlet
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
air jordan 14
michael kors uk
toms outlet
true religion jeans
christian louboutin uk
kate spade outlet
tory burch outlet
adidas football boots
nike soccer shoes
pandora jewelry
ray ban sunglasses
coach outlet
rolex submariner
replica watches
replica rolex watches
ray ban sunglasses
rolex datejust
coach outlet canada
ray ban sunglasses
adidas soccer shoes
christian louboutin outlet
tory burch
ray ban wayfarer
michael kors handbags
gucci handbags
hermes handbags
louboutin outlet
polo ralph lauren
bulls jerseys
manolo blahnik
giuseppe zanotti
christian louboutin shoes
jordan 3
the north face
the north face
michael kors
timberland boots
sac louis vuitton
polo ralph lauren outlet
coach outlet
adidas outlet
gafas ray ban
polo ralph lauren outlet
christian louboutin uk
cheap snapbacks
ray ban sunglasses
burberry outlet online
michael kors outlet
nhl jerseys
kate spade
michael kors handbags
yeezy boost 350 v2
nfl jerseys cheap
ferragamo belt
canada goose jakke
coach factory outlet
cheap ray ban sunglasses
jordan 13
yeezy boost 350
pandora rings
toms wedges
louis vuitton belt
michael kors outlet
salomon shoes
asics shoes
nfl jerseys cheap
north face
clarks shoes
polo ralph lauren
michael kors
louis vuitton purses
mavericks jerseys
coach factory outlet
christian louboutin
adidas neo
spurs jerseys
louis vuitton handbags
yeezy 350
clarks outlet
kate spade outlet
michael kors uk
true religion outlet
patriots jerseys
michael jordan shoes
oakley sunglasses
kate spade outlet
louboutin pas cher
polo ralph lauren
michael kors outlet online
pandora jewelry
louis vuitton
adidas yeezy
louis vuitton outlet online
nike outlet
ralph lauren uk
michael kors handbags
michael kors handbags
sac longchamp
calvin klein jeans
columbia sportswear
ugg boots
jordan retro
oakley vault
seahawks jerseys
the north face
broncos jerseys
clippers jerseys
ray ban eyeglasses
rolex watches for sale
polo ralph lauren
coach outlet
converse shoes
vibram fivefingers
polo ralph lauren
burberry sale
kate spade handbags
prada outlet online
air max
fitflops outlet
christian louboutin shoes
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
nike outlet store
rolex watches
ralph lauren
beats by dr dre
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
fitflop sandals
retro jordans
ralph lauren
michael kors outlet
longchamp handbags
nike running
giuseppe zanotti shoes
polo ralph lauren
toms shoes
jordan 6
ralph lauren outlet
michael kors outlet
oakley sunglasses
coach factory outlet
oakley sunglasses
celine handbags
coach outlet
celine outlet
rolex datejust
nike air max pas cher
ed hardy clothing
timberland outlet
louis vuitton outlet
cheap jordan shoes
the north face jackets
moncler jacke
ray ban sunglasses
wizards jerseys
pittsburgh steelers jerseys
ralph lauren outlet
polo outlet
christian louboutin
michael kors taschen
kobe shoes
michael kors canada
ferragamo shoes
adidas nmd
christian louboutin outlet
adidas yeezy
tommy hilfiger outlet
michael kors tote
supra shoes
oakley sunglasses
fitflops sandals
asics shoes
burberry handbags
adidas yeezy
coach outlet
michael kors
louboutin shoes
michael kors outlet
cheap jordans
ralph lauren
nike outlet
ugg boots
manchester united jersey
coach factory outlet
michael kors handbags
air jordan
christian louboutin outlet
oakley vault
mcm outlet
columbia outlet
oakley sunglasses
mlb jerseys
michael kors outlet
under armour outlet
tory burch outlet
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
snapbacks wholesale
polo ralph lauren
gucci shoes
retro jordan shoes
fitflop sale
tory burch outlet
seahawks jerseys
kd shoes
boston celtics jerseys
yeezy 350
chenlina20170614-

"És nem kell a sorsod megváltoztatni, vagy elfogadni, hisz magad sosem tudod, mi is az igazi sorsod, mi a jövőd, csak talán arra érsz meg, hogy mi a feladatod, a rendeltetésed. Kb. mert ez is többször körvonalazódik. Ahogy a sorunk is. Hisz minden egyes perce a jelenednek a jövőd kapuját nyitja meg."

Ezt kinyomtattam... itt van előttem, piciben :-) (bennem meg NAGYban)

Egyébként a családállítást csak ajánlani tudom, főleg, ha van olyan hely, amiben-akiben bízol. Én is el fogok menni, egy bizonyos dolgot követően (ismét).**

De hát ez tök normális!

Nyugi, mami!

:-))

Megoldod! Tudom!

Jó éjt Pipacska, leragadnak a szemeim.

Szép álmokat! Pipacsmezőkről, morfogenetikus mezőkről s ki tudja milyen csudadolgokról!**

:-))))))))))))))))))))))

ez jó!

:-)))))))))))))))))))))** :-)

Ide tartozik, hisz a kommentekben rátértem, köszönöm szépen, milyen egyszerű ... is lenne... igaz?**

Ezt pedig Áginál találtam, talán emlékeztek, mikor ezekről beszélgettünk:

http://tudnodkell.info/bizonyitek-van-arra-hogy-az-emberi-test-a-tudat-k...

Még emésztem... :-)**

Köszönöm Pipacska, ez alant, neked ment!

:-)**

Köszönöm, én is azt teszem!

:-(

:-)na

megint megszólaltál. pedig NEM vagyok rád kíváncsi.

a könnyebb út, a nemmel kezdődik... ismered.**

Visszatérve az eredeti témához... már az is nagyon kemény, hogy tanuld meg, mikor mondj NEM-et.

Mire mondj Nem-et.
Kire mondj Nem-et.
Miért mondj Nem-et.
Kiért mondj Nem-et

:-))Kedves Vaszhitti!

Kedves Vaszhitti!

A gyerekek sorsa... nem jártam még ennek utána, de valaki okos egyszer azt mondta, hogy a gyerekek az előző életeiket élik meg, élik át... iszonyatos rövid idő alatt korai éveikben. Nem tudom, azóta erről nem hallottam mástól.

Miután magam nagyon gyerekpárti vagyok, s mivel ők öntudatlan teremtők, s mégis tudatosak... sajnos erre én sem találom a választ. Csak arra jutottam, hogy a gyermek bekerült egy családba, (s ahogy az állatok is), nincs döntésük, nincs választásuk, míg külön nem kerülnek.

Nekünk, szülőknek hatalmas a felelősségünk ebben az időszakban, kell képezni magunkat, hogy jól bánjuk velük. Ennyit tehetünk mi.

Ha majd lesz egy kis időm, családállításra szeretnék menni, mert talán ott választ kaphatok néhány kérdésre a gyermekeimmel kapcsolatban. Találtam egy jó, megbízható, értő szálat.Tudod Pipacska, munkát

Tudod Pipacska, munkát vonzottam be... :-) duplát...

Kedves Vaszhitti és Pipacska!

Sajnos azonban üröm is van az örömben, a legjobb barátom iszonyatos kínok közt utolsó heteit éli egy szanatóriumban. Meg vagyok rendülve és csak nézek ki a fejemből, miért nem foglalkoznak a lelki oldalával is eleget azok, akik bajba kerültek. Nem a simógatóssal (azzal is kell), hanem a fejbevágóssal. Amikor tehetetlennek vagy értetlennek érezzük magunkat vagy hasonló.

A válasz, amit kaptam, kuruzslókhoz nem megyek.

Ez van. Nagyon újkeletű dolog még mindig a gondolat teremtő ereje. Ehelyett a sors mindenhatóságának és az elrendeltetésnek az elfogadása sokkal jobban dívik.

Én bizony amondó vagyok, a múltat egész addig nem szabad ignorálni, elfeledni, míg fel nem oldottuk magunkban. Igen fáj. Mert minden emlék újból fáj, míg ki nem dolgozod.

És nem kell a sorsod megváltoztatni, vagy elfogadni, hisz magad sosem tudod, mi is az igazi sorsod, mi a jövőd, csak talán arra érsz meg, hogy mi a feladatod, a rendeltetésed. Kb. mert ez is többször körvonalazódik. Ahogy a sorunk is. Hisz minden egyes perce a jelenednek a jövőd kapuját nyitja meg.

Köszönöm, hogy leírtátok, amiket éreztek vagy tapasztaltok a témával kapcsolatban.?

jók a cikkek, és egyet is értek velük.

Sokszor azonban ott van a bizonyos "sors" faktor is, hiszen pl.: pici gyerekek miért szenvednek ilyen, vagy egyéb szörnyű betegségben? Továbbá ezt a csúnya hárombetűset diagnosztizáltak már állatokban is...

Ezek persze csak az én kétségeim.

Mindenesetre az szörnyű, hogy ma már olyan ez majdnem mint az influenza, nincs ember, aki közvetve vagy közvetlenül ne lenne érintve általa.

Bárki, aki leküzdötte, le kalappal! És hálás vagyok nekik, hogy megosztják, bármit és bárhogyan is éltek meg, élnek meg az egészből. Mindenkinek - bármi legyen is - gyógyulást, hosszú, tartalmas életet kívánok!:-)))

Sajnos nem tudom Pipacska, de nekünk pl. hatalmas pipacsmezőink vannak!

:-)"Tarka lepke merre

"Tarka lepke merre jársz?
Véget ért a lenge tánc
Itt az ősz, csendes ősz,
lopva lép a fürge őz."

(Fésüs Éva)

L. Greenwood

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1896860_973923...**

Ez is jó!

"Az egészséglélektan alaptétele, hogy az optimizmus és az egészségi állapot között szorosabb az összefüggés, mint a dohányzás és a tüdőrák között! A pesszimizmus egy reményszegény állapot, a jövőtől és bizonytalantól való félelem jellemzi. A depressziós embereknek legyengül az immunrendszere, és ezért könnyebben megbetegszenek. Ha viszont tápláljuk magunkban a bizakodást, a reményt, az a lelki vitalitásunkat fokozzák majd."

http://betegsegnyelv.hu/blog/kacagj-kocogj-lazits-erints-segits-a-boldog...Jó, tetszik! Minden benne

Jó, tetszik! Minden benne van, amit eddig is egy-két gyógyult rákos ismerős megcsinált!

Magam is túl vagyok a rákon.

Nekem a feladat segített, a jövőkép: a gyerekeimnek szüksége volt rám.

Talán az a legrosszabb, mikor fejben feladjuk, ha nincs feladat, nincs örömteli cél, nincs jövőkép.

:-(

Köszönöm, elgondolkodtató!

:-)Köszönöm, nézem!

Köszönöm, nézem!